Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinceHerceg
őstag
Nekem van, de pöppet mást!
Srácok, fekete színű, 20m-es CAT5E UTP kábelből, sub RCA-t kraftolni mennyire volna szentségtörés? Jól látom, h egy fő ér van, plusz az árnyékolás? Ebben az esetben jó arány, ha 6F:2Á az erek száma?
Csak mert picit normálisabb RCA dugó párszáz Ft, ellenben nagyon nem költenék most extra kábelre, ha 1x ez is itt van, és némelyek egyenesen ömlengenek róla bizonyos fórumbejegyzésekben, h mennyire bevált dolog ilyen kábelből építkezni! Mondjuk sub kábelt még nem láttam belőle, de vkinek kikell taposni az ösvényt!
[ Szerkesztve ]
-
axwel18
senior tag
válasz PrinceHerceg #130102 üzenetére
Az a kábel a router és pc közé való nem audió célra. Inkább próbálj Klotz MC5000-es kábelt, Van Damme 268-011-000 kábelt vagy jelenleg van az Avx-en 1100Ft/méter áron Supra Sublink ezek mind jók és olcsók.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz PrinceHerceg #130102 üzenetére
Miért akarsz Te mindig fábol vaskarikát csinálni!!??
A CAT kábeleket sok évvel ezelőtt hájpolták, hogy "milyen jó" hsz és ic kábelt lehet barkácsolni belőlük .... aztán mindenki szépen áttért egy olcsóbb, de erre a célra készült hsz kábelre és elült a hájp.... ez kb. olyan, mint amikor valaki felfedezte, hogy a falbaépíthető kábeleken is van "halogen free" felirat, mint a VDH-kon, ezért onnantól mindenki olyat vett (nem VDH-t) és indult a hájp.....
Mint írták előttem, vegyél pár méter olcsóbb IC kábelt (Klotz, Sommer, stb) és dölj hátra.....
(a subot meg ugy is át akarod kondizni, egy gagyi kábellel meg agyonvágnád a munkád!? )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
axwel18
senior tag
válasz PrinceHerceg #130105 üzenetére
Hány méter kellene ? Ezeknek a kábeleknek max 1100Ft métere, rca csati darabja 500Ft amit linkeltél.
[ Szerkesztve ]
-
Mikisys
őstag
válasz PrinceHerceg #130105 üzenetére
Vegyél 4-eres riasztó-kábelt, az árnyékolt is, meg "egzotikus" is audiofil használatra, ja és olcsó(és Jó is!).
Üdv!
-
Borisz76
veterán
Sub bekötéssel kapcsolatos kérdésem :
Sony STR-DN 1030-as erősítőm van ( tudom, hogy elég alap... ) , aminek 2 db sub-kimenete van.
A Sunfire HRS-10 subon pedig szintén két bemenet van de külön jobb és bal csatornára jelölve.
Hogyan érdemes "optimálisan" bekötni.
Jelenleg az erősítő felső kimenete csatlakozik a sub "Left" bemenetére.
Így jó vagy szerezzek be "Y" kábelt ?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Borisz76 #130108 üzenetére
Nincs jelentősége, Y kábellel max hangosabb lesz (a "dupla" bemenő jel miatt), de ugyanaz fog szólni rajta.....
(a subon elméletileg jelölve van 1 kábel esetén, hogy azt hova tedd pl. "mono" feirat vmelyik bemenetnél, de általában az "L" szokott lenni)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Borisz76
veterán
válasz Nemir Ombe #130109 üzenetére
Külön nincs jelölve...mint a képen is látszik de nekem is úgy rémlett, hogy a Left csatorna szokott lenni.
Akkor így marad.
Köszönöm.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
fenyvesik
csendes tag
Sajnos az 1 hete rendelt denon x3100 csak pár orát bírt és kampec, vásárlástól elálltam pénz vissza. Így újra adott a keresés mit vegyek a mozizáshoz dali Z5 C1 concept center mellé. Volt egy marantz sr 6005 100 e ftért ami ripsz ropsz elkelt. Ha valakinek lenne eladó szivesen fogadom. Vagy marad a forumok böngészése használt magasabb kategóriájú vagy szerényebb de új iránt.
-
renatto
őstag
válasz DJMDJM #130112 üzenetére
A teljesítmény mindenképp, de ne engem kérdezz mert zárt-ban én is sötétben tapogatózok. Az NSD-re is csak az ára miatt figyeltem fel, mert azt tudtam, hogy az SVS jó ládákat gyárt csak nem ilyen "olcsón". Csak annyit tudok amit az SVS honlapja átadott.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
DJMDJM
tag
válasz renatto #130113 üzenetére
Én meg a Te hozzászólásodra figyeltem fel. SB-2000-t , de még az 1000-t is nézegettem, párban gondolkodtam, most megakadt ezen a szemem, eddig fel sem tűnt, teljesítményben az 1000 és 2000 között van, de másban is eltér? Jelenleg még az 1000-snél is olcsóbb. Eddig is nagy gondban voltam a mély láda választással, annyit már eldöntöttem, hogy zárt lesz, azt sem tudom kell-e nekem a 2db. Az 5 év garancia miatt nagyon hajlok az SVS felé, BBéci tesztjei sem ijesztettek el tőle, Ő is írta, hogy egy SVS mélyládánál már csak a 2db jobb. Egyelőre 22nm a helység, a jövő mit hoz még rejtély, kisebb biztos nem lesz, max nem lesz benne ágy, csak kanapé.
Nemir Ombe: Utólag láttam a válaszod, köszönöm. Mennyire lutri kintről megrendelni? Garancia gondolom nem európai, hazai importőr elhajtana. A párban-t persze én is csak az árkedvezmény miatt kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz DJMDJM #130117 üzenetére
Inkább 1 SB-2000 mint 2 SB-1000. SD-12 100W-al kevesebb. Ha bármelyiket veszed itthon vedd, amennyivel olcsóbb kint, annyival drágább lesz a szállítás(Ebben az esetben). Itthon ingyenes. Itthon 5 év a garancia.Nem tudok róla, hogy meg lenne bontva mint a kinti SD-12. "Garantie 5 Jahre auf Lautsprecher - 2 Jahre auf Elektronik".
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz DJMDJM #130117 üzenetére
Nem lutri kintről rendelni, csak "annyival drágább", ha baj van, hogy kifele van egy plusz futárköltség (de van amikor ezt is állják), cserébe nem a "magyarországi garanciás hozzáállást" kapod.... de ha neked megér a hazai gari + 30-40e Ft-ot (2db-nál), akkor vedd itthon, nekem mindegy.....
(megjegyezném: 22nm-re szerintem elég egy is, ill a helyedben elgondolkodnék még 1db ilyenen [link] vagy 2db ilyenen [link] is ha nem vagy kizárólagos SVS fan)
arcitec:
Szerinted ha kint a gyártó 5/2 év garit ad, akkor itthon a hazai forgalmazó 5 év teljeskörüt....? Ha ez igy van, akkor ez az ország jobb hely mint hittem.....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #130119 üzenetére
Nekem is ilyen van(SB2000) , de nem tudok korlátozott garanciáról? Egyébként meg, csak erre az esetre írtam a hazai előnyt, legalábbis annak látszik.. Abszolút egyetértek abban, hogy a kinti korrektség (az ismert oldalakról) rendben működik...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #130121 üzenetére
Nekem aztán mindegy , de nem látom a kinti előnyt
800EU = kb 250eft + szállítás
[link]
A garancia u.a Garantie 5 Jahre auf Lautsprecher - 2 Jahre auf Elektronik
Itthon
[link]
249eft + ingyen szállítás + itthoni garancia a web oldal szerint 5 év ...Direkt árban igaz , de lehagyod a 23kg szállítási költséget ...
[ Szerkesztve ]
-
Bobolit
aktív tag
válasz MasterMark #130096 üzenetére
Cinema-n van, de sima sztereó a forrás, set top box. A linkelt leírás alapján ilyenkor Music-ra kéne rakni. Ki fogom próbálni.
-
Csabroncka
addikt
válasz Bobolit #130124 üzenetére
Nem, olvasd el amit linkeltem! Fejlett hangzásmódról beszélünk vagyis sztereó forrásból akarunk térhatású hangot elérni.
A cinema, dráma, sci-fi mód az egy teljesen más hangkeverés....A linkelt leírásban és mi is elmondtuk: Ha filmet nézel akkor a NEO6 movie módot használd, ha pedig zenét hallgatsz akkor pedig a NEO6 music-ot - ugyan ez van DD ProL-nál is.
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #130119 üzenetére
A nappalim 22 négyzetméteres és ameddig nem próbáltam két szubládával a hangzást, én is azt mondtam, elég egy darab.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BBéci #130126 üzenetére
Normális sub-ból 30-as hsz-val szerintem elég 1 is ekkora helyre, ha normálisan be van állítva minden, de vannak esetek (és user-ek) ahol jobb a 2.....
Más:
Hallott már valaki arról, hogy újra "feltalálták a kereket"!? Optikai HDMI kábel, bármilyen hosszban [link] vagy ez csak nekem új....
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #130128 üzenetére
Volt nálam pár "normális" szubláda, mégis azt mondom, jobb a kettő, mint az egy. Nyilván nem hasonlítom az említett REL S5-öt két 100-150000 forintoshoz. Viszont két Sunfire HRS-12 talán már meg tudná szorongatni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ragadozó
Ármester
Ha lenne most plusz lovém, beruháznék egyre...
Aki szubot keress, ennyiért nagyon jó vétel:
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Ragadozó
Ármester
válasz bajnokpityu #130134 üzenetére
idézet a honlapról:
Sledge STA-400D erősítő:
Sledge Amplification – Intelligens és kifinomult teljesítmény
A Sledge STA-400D erősítő technológiája és kifinomultsága egyszerűen sehol máshol nem kapható meg ezen az áron, csak kizárólag az SVS-nél. Kezdve a konzervatív, névleges 400 watt-os a DSP-vezérelt teljesítmény modullal, amely tökéletesen illik a robusztus NSD-12 meghajtóhoz. Ezen az erősítőn nem találhatók régimódi analóg potméterek, a vezérlő potméterek tulajdonképpen egy digitális rendszert működtetnek a pontos és zajmentes beállítás érdekében. Átfogó és rugalmas csatlakoztatási lehetőségek lehetővé teszik a könnyű beállítás és integrációt bármilyen házimozi vagy sztereó rendszerhez.
400 watt RMS folyamatos teljesítmény (800 watt dinamikus csúcsteljesítmény).
18-150Hz +-3dB
Hatékony, D osztályú erősítő
Sztereó vonalszintű RCA bemenet / kimenet
Szűretlen (továbbfüzhető) és 80Hz-es szűrt HPF vonalszintű RCA kimenet
Kivehető tápkábel. Főkapcsolóval és biztosítékkal
RoHS-kompatibilissal, ólommentesen készített, és az egész világra kiterjedő biztonsági tanúsítványokkal.
Auto-Ki / Be kapcsoló ,környezetbarát, készenléti üzemmódban
Folyamatosan változtatható frekvencia aluláteresztő szűrő, kikapcsolható/LFE beállítással (Bypass).
Egyedi EQ és DSP limiter beállítás kifejezetten a PB12-NSD-számáraMozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
python1
veterán
válasz Ragadozó #130135 üzenetére
Na most ez szúrja a szemem,"ólommentesen készített" tudni kell róla,hogy ezek az ólmozatlan forraszanyagok elég ridegek,elméletileg azért is hallnak a mostani technikák sorra.Egyszerűen nem bírják a hőingadozást,tehát extra hűtéssel még árt is az ember neki.
Csak megjegyeztem.
[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
Ha már így a szuboknál vagyunk, a Dynavoice Thunderből a 10-es is megéri vagy inkább spóroljak a 12-re?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz axwel18 #130106 üzenetére
15 méter, mert körbe kell vezetnem a szoba sarkaiban, így ha nem gond nem vennék semmi drágát!
Mikisys: nem rossz tipp, de egyenlőre abból szeretnék dolgozni, ami azonnal rendelkezésre áll, mert ez is árnyékolt, ráadásul tiszta vörösréz, 6 érpár esetén kellő átmérővel!
Nemir Ombe: természetesen ha rosszabb eredményt kapok, váltok, bár ettől nem igen tartok, mert eddig egy HAMA Pro class kábel volt használva, ami kb 1mm-es, árnyékolt belső érrel volt szerelve!
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz PrinceHerceg #130139 üzenetére
Akkor csináld, de megerősítést senkitől nem várj itt ilyen ötletre.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Nemir Ombe
addikt
"15 méter, mert körbe kell vezetnem a szoba sarkaiban"
Hol tartod a sub-ot, a szomszédban!!??
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
axwel18
senior tag
15 méter szerintem nagyon sok. Másik szobába van ? Én ilyen hosszra biztos nem vennék gagyi kábelt.
-
Tamoo
MODERÁTOR
15méter.... biztos nem szed össze zajt.
-
fehér_ember
addikt
Jelkábelnél asszimetrikus csatlakozásnál nagyon nem szerencsés az ilyen hossz; még az abszolút nem hifi mágia hívő, pro audio-s, Vandamme-ot áruló Pintér Krisztián is 5m-ig ajánlja (én már készíttettem vele subkábelnek valót és fogok is). És pl. szívtam is már meg csupán 3m-es készülék összekötő kábellel, szerencsére végül véletlenül kiderült hogy a kábel hossz az oka a pocsék hangzásnak és amikor visszatértem az 1m-esemhez, rendbe jött.
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Én a helyedben normalis kabelt vennek, sz@rbol nem lehet varat epiteni! Amit ajanlanek mert nagy megelegedessel hadznalom 11m hosszban az Audioquest chicago kabel, kacsanal olyan 1530ft metere. Ami meg szerintem szoba johet hasonlo arban a Klotz, Supra sub kabel.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #130138 üzenetére
Régebbi 700-800$-os SVS SB12 Plus-hoz képest tényleg elég szegényes a ki-bemenetek száma és az állítási lehetőség.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Thom!
veterán
Sumiko Subwoofer S9 van vkinek tapasztalata? Most igen jó az akciós ára
BBéci nem írsz róla tesztet vmikor?
-
Bobolit
aktív tag
válasz Csabroncka #130125 üzenetére
Értem, de a kiindulási alapom épp az, hogy Cinema-n van és ritka szarul szól
Az 507-es Onkyo-mon a ProLII viszont szépen szólt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest