Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz liszi70 #129750 üzenetére
Egy másik probléma meg az lehet, mint pl nálam,hogy amikor azt véltem hallani, hogy nem az igazi , az a mostani hangzás érzethez már visszamenőleg ismételten nem reprodukálható és az akár kis eltérések megjegyezhetetlenek ... Az lenne a jó vakteszt, hogy egy adott ideig kellene végezni, nem csak egy alkalommal, hanem pl több napon keresztül ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
nagyúr
válasz arcitec #129751 üzenetére
"Az lenne a jó vakteszt, hogy egy adott ideig kellene végezni, nem csak egy alkalommal, hanem pl több napon keresztül ..."
És mi az akadálya? Tévhit, hogy a vakteszt az olyan, hogy néhány másodperces váltásokkal hallgatunk bele számokba nagy gyorsan. Annak is vannak releváns infói, van funkciója, de nyilván nem ad teljes képet. Órákig, de akár napokig is lehet hallgatni úgy zenét, hogy nem tudjuk, melyik kábel van bent. Én csináltam ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz liszi70 #129752 üzenetére
"Órákig, de akár napokig is lehet hallgatni úgy zenét, hogy nem tudjuk, melyik kábel van bent. Én csináltam ilyet".
És??? De komolyan, most azért erre kíváncsi vagyok ...Lennék...Dorian: Nem is magamra gondoltam, hanem a tesztelőkre,pl Liszire
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
Valaki hallotta már a NAD M25-ös hét csatornás végfokot valamilyen kombinációban (pl.: házimozi vagy sztereo rendszerben)?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz nadtom #129755 üzenetére
Hallottam, nagyon jó. Viszont vakteszt és mérés nem volt.
(#129745) DJMDJM
Volt nálam AVR-X7200 és AVR450, mindkettő nagyon tetszett, fogalmam sincs, melyik a jobb hangú. Ha a szolgáltatásokat (Atmos), erősítő csatornákat nézzük, akkor Denon a nyerő.
Mindent egybe véve, az élményfaktor valamivel magasabb értékre emelkedett, amikor a Denont használtam.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #129753 üzenetére
pl azért mert, ami elsőre nüansz, az napok alatt képes jóval nagyobb, nélkülözhetetlen hatású lenni. (no ilyeneket nem lehet pl vaktesztelni 1 óra alatt) nomeg egy bizonyos szint fölött a nüanszok teszik a rendszert egységesebbé, tovább hallgathatóvá. nomeg ami nagyon más, mint a megszokott, az se szokott túlságosan jó lenni hosszútávon, közben meg könynen vaktesztelhető.
vaktesztet az a pár hetes zenehallgatásos, megszokásos teszt után érdemes sztem csinálni. én legalábbis igy szoktam. nomeg eldönteni, hogy az a nüansz az konkrétan mennyit is ér meg pénzre fordítva.
de nagyon fáradt vagyok már, lehet butaságokat irok..
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #129759 üzenetére
Én ezt inkább úgy kezelem, h ami elsőre értelmes mértékű pozitív változást mutat, azt kell még + szűrőként a "hosszan hallgathatóság" tesztnek alávetni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #129759 üzenetére
Nem tűnik butaságnak, nagyon hasonlóan gondolom én is.
(#129761) szepi0808
Látva a készüléklistát, az jutott eszembe, hogy a Yamaha processzor és a Arcam végfokok magukba roskadva zokognak, amiért azokat a hozzájuk méltatlan hangdobozokat kell jellel/árammal ellátniuk. Az összeállítás - szerintem - durva hozzá nem értésről, vagy ízlésficamról, esetleg meg nem nevezett szempontokról árulkodik.
Volt nálam CX-A5100 és P1000 is, mindkettő messze, fényévekkel jobb hangdobozokat érdemel! Revel Performa, quadral AURUM, DALI RUBICON, stb.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szepi0808
senior tag
-
dunkel
őstag
Délután hifi matinét tartok a szar időre való tekintettel kb. 4-től. Akinek lenne kedve beugrani dobjon meg egy pm-mel. Téma: D/A konverterek vagy csak szimplán zenehallgatás.
-
dota1
aktív tag
Srácok, aki rendelt már az electrovelt24 vagy a hififabrik-rol kérdezném, hogy mennyi a szállítás Budapesti címre egy 50k értékű center sugárzóra? Az oldalukon nem bírtam kibogozni. Electroweltnél valami 30eut-t találtam. Ez valós lehet?
-
BBéci
legenda
válasz szepi0808 #129764 üzenetére
Egyáltalán nem vagyok Klipsch ellenes, de a helyükön kezelem mindegyiket. Volt nálam két szubládájuk és egy komplett 5.1 szett, egyiket sem szidtam a cikkekben. Amiket kollégáim teszteltek, azok is inkább elismeréseket kaptak, negatív kritikát elvétve.
De attól még iszonyú aránytalanság van a nálad üzemelő összeállításban. Nonszensz.Tonyka remekül megfogalmazta a lényeget.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz dota1 #129767 üzenetére
Szerintem amit TE látni vélsz az az adó tartalom beépítve az árba.
[kép]kb 1 héten belül megjön(hétfőn rendeled ,pénteken kapod), a szállítási költség az változó, 6-12 EU között. Rendeltem már vagy 2 helyről u.a nap adtam le a rendelést, a magyar posta egyben hozta. Egyébként érdekes, kint DHL adják fel az meg átadja a magyar postának, de nyomkövető linket adnak, ha esetleg nem, el kell kérni, működik a mail kommunikáció, nagyon gyorsan reagálnak ...Ha nagyon nem vagy biztos magadban, írj nekik levelet kérdezd meg, válaszolni fognak(hiszen az nem kerül nekik semmibe, egy üzlet meg múlhat rajta(elv))
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Kész az új, UHD 4K OPPO lejátszó, az OPPO BDP-203. Amcsiknál az induló ára 499$ lesz. Ez nagyon jó ár! Mondjuk, nálunk megint felviszik az árát a csillagos egekbe...
Alap tuladonságai:
- OLED kijelző,
- 4K UHD BD Rec.2020 profilú HDR támogatással, a jövőben HDR10 támogatással
- két HDMI kimenet (tehát az egyik képjavítóval lesz ellátva, hogy milyennel, az még nem ismert)
- 7.1 analóg kimenet -
Borisz76
veterán
Sziasztok !
" Elméleti " kérdés....ha lecserélném az erősítőmet "Atmos"-osra....
A mennyezetről lógó 2 vagy 4 darab hangfal lehet olyan is mint ami mondjuk háttérnek van berakva ?
Tehát az én esetemben Dali Ikon 1-s párt vagy párokat is használhatok erre a célra.
Mert háttérkén jól "muzsikál".Vagy van valami különleges elvárás ezekkel a "magassági" csatornákkal szemben ?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
arcitec
addikt
válasz Borisz76 #129777 üzenetére
Szerintem lehet. Na de hogy néz az ott ki. Meg mennyivel drágább mint egy süllyesztett és tökéletes nálam az Atmos (persze ha szól,mert nem nagyon kényeztetnek ám vele)...Itt volt ajánlás többet menj visszafele..
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz muzsikpeti #129779 üzenetére
Pedig én megmondtam
-
Tonyka 2
tag
válasz muzsikpeti #129783 üzenetére
Az én telkem nagyobb, biztosítom a helyet, még fejfát is készítek neki.
-
fenyvesik
csendes tag
Denon 1611 t váltanék, X3100 ra (új garis 175 e) zensor 5 frontok, concept 1 háttér, concept center, klipsch R 10sw sub melé.Javarészt csak mozizáshoz Dune D1 lejátszóhoz. Előre szepetnék lépni.Vajon megkapom a részletező szinpadképet belevágjak vagy gyüjtsek még.( Atmos, 4k nem hoz lázba)Köszönöm a tanácsokat előre is.
-
Borisz76
veterán
Sub apróhirdetés :
Velodyne Digital Drive Plus 10 (DD+ 10)Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
tomic
addikt
válasz Borisz76 #129788 üzenetére
Erre gondoltál?
[Velodyne Digital Drive Plus 10 (DD+ 10)]
Pont tegnap hallottam egy ilyet.[ Szerkesztve ]
-
sander123
csendes tag
Sziasztok mi lehet a probléma? pioneer vsx 921k erősítővel? 4 led pirosan világít rajta bekapcsoláskor(advenced mcacc,floff,hdmi, ipod iphone ipad led) és nem csinál semmit.Szervíz? Nagy baja lehet?
-
Csabroncka
addikt
válasz sander123 #129792 üzenetére
Próbálj egy resetelést!
fenyvesik: Ha tetsztik a D.Z. szett akkor mindenképpen egybe vegyél egy 5.1-et. A Z5 a Z7-hez képest nagyon rossz és túlárazott, háttérnek a Z1 elég.
Dunkel által felvázolt 4x-es denon egy picit meghaladja, 38xx-es Denon pedig pontosan passzol a szetthez, persze a jobb erősítő nem feltétlen rossz, ha jó áron van akkor én is inkább azt ajánlom.
Mielőtt Atmosba vágnál hallgass meg vagy rakj össze egy normális 5.1 vagy 7.1-et![ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
fenyvesik
csendes tag
válasz Csabroncka #129794 üzenetére
Szia! Köszönöm a tanácsokat. A Dali hangfalak már megvannak pár éve cseréltem a C6 t Z5 re, de ugy érzem a 1611 a frontokat nem hajtja ki teljesen. Pár éve a párban volt 130 e ft a Z5 akkor cseréltem a C6 t, ami lehet szentségtőrés, de erősebbnek éreztem a mélyét mint a C6 nak. Persze szívás ha kevésnek fogom érezni az X3100 t.
-
Vicarious1
aktív tag
Sziasztok!
Valaki aki hallott már az Onkyo RZ800, 900-as szériát és a Pioneer LX utolsó 1-2 éves szériáját is pár mondatban össz tudná foglalni, hogy milyen markáns különbség van a 2 márka hangzása között? Gondolok itt Térhangzában, sztereoban, dinamikában, testességben, alacsony hangerejű hallgatásban, stb különbségekre.( Egy Onkyo RZ 800-asom van és gondolkodom hogy megéri -.e a Pioneer LX csere...) -
Nemir Ombe
addikt
válasz Vicarious1 #129798 üzenetére
Valahol izlésbeli is a különbség, a újabb Pio LX finomabb és részletesebb az Onkyo 900-nál, legalábbis szerintem....2.0-án viszont egyértelmüen jobbak a Pio-k, de függ a dobozoktól és az ízléstől is.... szintén szerintem.
(Pio lx78 és Onkyo 900 volt egymás mellet/után)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #129799 üzenetére
A dobozok egy Polkaudio RtiA szett, az Rz 800 nál ami tetszik, az a jó erőteljes testes párbeszédhang pl. A centerből és frontokból, ill. a mélyhang kezelés is. A Pionál is jók ezek? Esetleg harmadikként még a Marantz 7010 en gondolkodom. Az hogy viszonyul a másik kettőhöz?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest