Új hozzászólás Aktív témák

  • devil-k

    nagyúr

    válasz nadtom #128400 üzenetére

    "- Nincs valami olyan festék vagy festékbe kevethető anyag (pl. fűrészpor, vagy valami más) ami javítja a csupasz falak miatti hangzásproblémát?"

    A vetítős topikban szoktak ajánlani egy specifikus festéket, ami erre a célra való. Sajnos, a pontos megnevezését nem tudom, nézz át a topikba.

    "- A kontrasztvesztés szempontjából melyik felület a legfontosabb? Vászon melleti falfelület? Plafon? Oldalfalak? Azért kérdezem, hogy melyik legyen lehetőség szerint a legsötétebb?"

    Ugye most vetítésről beszélünk? Egyébként a plafon és a vászon melletti felület az egyik legfontosabb. A legsötétebb pedig a fekete. Bár nem mindenki vállalja be a denevérbarlangot, de alternatív megoldás az is, ha fekete fényzáró függönyt szereltetsz fel mindenhova, amit ki-be húzhatsz a tetszésed szerint. Akusztikai szempontból sem rossz megoldás.

    "- Van valami olyan plafonpanel vagy egyéb megoldás ami javítja/tompítja a járólapos felület miatt hangzásromlást?"

    Ezt nem igazán értem. Most a plafon miatt visszhangzik a helyiség vagy a járólap miatt? Az utóbbira megoldás a szőnyeg/padlószőnyeg.

    "- Ha már átalakítok akkor gondoltam viszek a falban hangfalkábelt egy esetleges későbbi bővítéshez. (A korrábban linkelt képen látható hangfalakon kívül egy bipol hangsugárzó van a hátsó falra feltéve kb. 1m magasságban surroundként.) Hová vezessek még hangfalkábelt szerintetek egy későbbi bővítéshez?"

    Attól függ, hogy mi lesz a későbbiekben. 7.1, Atmos... stb.

    "A helységben 2 ablak van amire motoros redőny lesz felszerelve, belül pedig szalagfüggöny van (ez most elég világos, esetleg sötétebbre cserélném). Ezzel van valami probléma?"

    A szalagfüggöny semmit sem ér, főleg akusztikai szempontból. Itt is mehet egy jó vastag függöny. Az ablaküveg is örök ellensége a jó/jobb hangzásnak.

    [ Szerkesztve ]

    - mozi bolondéria -

Új hozzászólás Aktív témák