Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
access_denied
senior tag
válasz BBéci #128289 üzenetére
Kb. 40-50 fok, ennyi lehet a látószög. Előttem van egy 23" monitor, kb. hasonló betekintési szöggel nézve kényelmes. Moziban, ha valaki nem hátulra kap jegyet, az még nagyobb látószöget "kap". iPhone 6s 5,5" fullhd, mégsem 10 centiről nézik. A kalkulátorok full fals eredményeket adnak, arra ne is építs, higgy a szemednek.
Hidd el, működik. Közelebb kell ülni, de pl. egy ilyen elrendezésű szobához ideális is lehet.
Tudom, nektek ez nem házimozi...
#128296 Sanci38
"40-es UHD-t meghagyom monitornak"
Szép mondat. Igaz is. Én pl. a 2x Mpixeles fotóimat szerkesztem néha a tévén, sokkal hatékonyabb. Most mondjam, hogy mekkora előny, hogy nem csak fhd?
-
Dorian
félisten
válasz access_denied #128304 üzenetére
1. Kell csinálni egy fekete-fehér pixelekből álló képet és megnézni milyen közelről tudjátok megkülönböztetni rendesen az egyes pixeleket. Lesz csodálkozás. Ennél csak kisebb távolságról lehet majd valós körülmények köz megkülönböztetni, hiszen a fekete-fehér közt van a legnagyobb különbség, ill. mozgóképen ez sokkal-sokkal nehezebb.
2. Ez a házimozi topik, nem a fotószerkesztő, így a felhasználás nem ugyanaz.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
nagyúr
válasz Dorian #128293 üzenetére
Kábelcsatornára szavazok én is.
A szögelhető kábelrögzítő kevésbé látszó helyeken jöhet jól, dolgoztam ilyennel, vigyázz az ujjadra. + ha nem sikerül elsőre jól beverni, vagy betonnal találkozik a szög, akkor jön a vakolat...
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
access_denied
senior tag
válasz Dorian #128305 üzenetére
Nagyon elkeserítő, ha minden idetévedt fórumozót ennyire hülyének néztek. Szerinted a levegőbe beszélve mondom, hogy mást tapasztalok mint amit a kalkulátorok mondanak?
1. 4K kamerával felvett anyag lerenderelve fhd-ra, majd ezeket a videókat váltogatva (vagy két forrásból a tv bemenetet váltogatva) teljesen egyértelműen meghatározható az a távolság, ahonnan nincs látható különbség. Egyénenként más. Korábban írtam, hogy statikus felvételnél jön ki jobban a nagyobb felbontás előnye.
2. Elnézést, ha nagyon eltért a mondandóm a topik jellegétől.
-
nadtom
tag
Szepi közreműködésével és segítségével fejlesztettem a házimozi rendszeremet (új vászon, új surround hangsugárzó, új AVR).
A rendszer elemei: Himedia Q10 Pro, Marantz SR6010 AVR, Panasonic PT-AT6000E projektor, ScreenLine Amleto 1.4, 113" vászon, Jamo C407 front, Jamo650 sub, Jamo C400 center, Jamo C9 bipol surr.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz nadtom #128310 üzenetére
A falak nagyon világosak a vászon közel van a fehér plafonhoz, ezért a vetítő valós kontrasztjának 60-70 %-a megy a levesbe.
A sarokba állított frontsugárzók valóban rémesen szólhatnak, jogos a többiek megjegyzése. A centernek nagyon nem jó, hogy hátra van tolva a falhoz.
A csupasz falak és a kőpadló durván ellenségei a jó hangzásnak, még egy hangos nevetés is zavaró, bántó lehet.
Csodálom (vagy mégsem), hogy Szepi ezekre nem hívta fel a figyelmedet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
access_denied
senior tag
válasz nadtom #128320 üzenetére
Szerintem nincs, csak hirtelen túl sok lett az észrevétel. Sok az olyan adottság, amely nem kedvez a jó hangzásnak vagy a képi világnak.
Amin gyorsan tudsz változtatni, az a frontok elhelyezése (túl közel van a hátsó és oldalsó falakhoz is és a virágok sem segítenek), NAS, router áthelyezése akárhova (szekrény).
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz nadtom #128320 üzenetére
"...bár érzek némi rossz szándékot a szavaidban..."
BBéci Urunk, ilyen, nem úgy vedd hogy rossz szándék van a szavai mögött, hanem szakmai szemmel néz...
úgy tűnhet, de inkább fog fel úgy a szavait, mint amikor egy tanár, oktat és/vagy tanáccsal lát el.
én rendszeres olvasója vagyok a topiknak, már már "ismerem" az itteni Urakat, nincs itt rossz szándék...
szerintem ők is már végig járták azokat a bizonyos létra fokokat, és nem akarják hogy mi is végig menyünk rajta
és ez nem hátsó nyalás, csak nyitott szemmel járás, illetve olvasás[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nadtom
tag
válasz Lacielvtárs #128324 üzenetére
Megértettem, ezek szerint nem ismerem még kellőképpen a helyi adottságokat...
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
nadtom
tag
válasz Lacielvtárs #128326 üzenetére
Nekem nincs gondom azzal ha valaki leírja a véleményét még ha az bíráló vagy kissé nyers akkor sem, abból is lehet tanulni. A tanulást sem tartom cikinek, sőt manapság ez egy életen át tartó folyamat.
A BBéci Szepire utaló megjegyzése zavart egy kicsit, bár ez a kettőjük ügye.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Norbi 72
veterán
válasz nadtom #128327 üzenetére
Akár itt is kereshetsz neked tetszőt a sötétebbek között.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz nadtom #128333 üzenetére
Pontosabban fogalmazva: minél kevésbé verje vissza a fényt.
Ha a padlóra nem tudsz, akkor a mennyezetre (szemközti felületekből legalább az egyik) kellene valamilyen csillapító paneleket felszerelni, ez a kérdés azért messze vezet.
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #128324 üzenetére
Köszönöm, pontosan így érzem én is.
(#128329) nadtom
Nincs semmi ügyem az illető úrral, nem találkoztunk, csupán hallottam ezt-azt.Borzasztóan rontja a hangzást a kő padlóburkolat.
Hallottam ugyanazt a JBL Synthesis rendszert három különböző moziszobában. Ott szólt legjobban, ahol a padló extra csillapítást (szoba a szobában) kapott.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz #54715584 #128337 üzenetére
Én túl élénk színeket nem használnék (pl. azokon a képeken a vörös) vagy akkor a vetítőt azzal együtt kell kalibrálni
(#128336) BBéci:
Nyilván a padlófűtést nem fogja szétbontani, kiváltani másfajtára. Ezért javasoltam a mennyezet kezelését.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #128338 üzenetére
Nyilván nem, de amikor éppen üzemel a rendszer, arra az időre oda lehetne teríteni a hangdobozok és az ülőgarnitúra közé valami hangelnyelő szőnyegféleséget.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz access_denied #128308 üzenetére
Ez nem “hülyének nézés”,ezek jótanácsok.
A magyar “átlag” 42-50”-os TV-t néz,átlag 3-3.5m-ről. Oda minek a 4K!? Meg ha ráadásul “kölcsönzött divix-el” eteti. Igaz,hogy főként a marketing hatására (és mert jelenleg ez a “csúcstechnika”) megveszik a 4k-tv-t és marad a 42-50”, a 3.5m-nézési távolság és a divix (mer` úgy is felskálázza ) de mégis jobb képet lát rajta mindenki.
Volt nálam 55”-os 4k és ue fhd-ban is 2.8m-ről (mert igy jött ki) “szinte” 0 különbség volt,ezért ez a véleményem.
De végül,ami majd mindig hangsúlyozva van (hifi-nél,házimozinál,tv-nél is); menj el,nézd meg,próbáld ki és ha neked bejön (végülis mindegy miért) vedd meg és használd.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
xxxxxxxxx
tag
válasz BBéci #128316 üzenetére
Háhá így van ez. Azt hiszik emberek értenek valamihez. Aztán kiderül, hogy mégse fölég ebbe a házimozizásba. Esetleg még amit én mondanék az az üvegasztal.
Ma voltam orvosi alkalmassági vizsgán. Hallásteszt. Mondja a nő minden oké, kérdeztem mit tud mondani bővebben. Azt mondja ezt a x frekvenciatartományt nem hallom,de ez nem számít. Lestem nagyot . Jó tudni. Aztán kiderült hogy senki se hallotta és a gép volt szar
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz xxxxxxxxx #128342 üzenetére
Jogos, azt az asztalt kihagytam, legalább akkora hangrongáló, mint az említett többi és még a vászonról visszavert fényt is tükrözi.
-
access_denied
senior tag
válasz Nemir Ombe #128341 üzenetére
Teljesen reális amit írsz, egy 55" 4K tévén kb. 2, talán 2.5 méterig lehet különbséget tenni az fhd és a 4K tartalom között. E fölött 0.
Ahogy korábban írtam, nincsenek vásárlási szándékaim, be vagyok rendezkedve, persze a saját igényemnek megfelelően.
Egy kérdés azért fölmerült. Egy közel 20 éves Tannoy 681 gumimembránjai mikorra fáradnak el? Nyilván nem emlékszem, hogy 20 éve hogy szólt, látható kopás nincs rajta, fáradás nem tapasztalható. Lehet-e ezeket javítani, javíttatni?
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz access_denied #128345 üzenetére
Javítás, Tannoy D80 vagy más nevén 638-ról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz access_denied #128345 üzenetére
Lehet cserélni, cseréltetni a gumiperemet, de ameddig nincs látható öregedés, addig felesleges.
Ismétlem, nem azt vitatjuk, hogy lehet-e különbséget tenni például 55 colos tévén 2-2,5 méterről az UHD és a full HD felbontású filmek között. Arról beszélünk, hogy két TV között, az egyik UHD, a másik full HD, az említett távolságokból mekkora különbséget látni. Úgy, hogy mindkettőre ráküldjük ugyanannak a filmnek a 1080p és 2160p változatát, valamint 1080i és SD tévéműsorokat.
Szerintem a különbség annyira csekély, hogy azért nem éri meg a drágább (és nagyobb teljesítményfelvételű) készüléket választani.
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz claire78 #128349 üzenetére
Ugyanaz az fw mehet rá még egyszer. Lehet nyugodtan a legújabb is!
Sőt, értelemszerűen azt is kell rá rakni!Csak ne usb\soros átalakítással és ne null modem kábellel próbálkozzon.
Szigorúan soros port és egyenes soros kábel.
Ennyi a titok az AVR 255 -nél!Az újabb H\K erősítőkön PenDrive -ról vagyis USB -ről küldöd rá az fw. -t.
Az azért más tészta.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Autós topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xbox tulajok OFF topicja
- Óra topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest