Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz devil-k #128150 üzenetére
Nem erről volt szó.
Ő döntése, ha neki erre van igénye, így látta jónak....
Ha projektorral akarna tv-zni az nagyobb butaság lenne...(#128152) devil-k: Ezzel nem is vitatkozom.
(#128149) Pazolini: Ezzel az aktív-passzív biamppal nem vagyok képben. Őszintén szólva eddig nem is hallottam. Nem értem a gyakorlati különbséget a kiosztáson kívül.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Pazolini #128149 üzenetére
miért is?
szét akarod berhelni a váltódat, h váltó kiiktatásával legyen biampod?
valóban, mérnökileg ez lenne a legjobb megoldás, de valahogy mégse szokott igazából egységesre sikerülni még azokban az esetekben se, ahol jó alkatrészekből építkeznek.Ugyanakkor el tudom képzelni milyen minőségű az aktiv váltás megvalósítása egy mozikombájnban. megiszom a sörömet, ha ez a végén jobb eredményű, mint egy "passziv" biamp.
szvsz agyon akarod bonyolitani a dolgot, közben meg ezen a szinten a sok középszerű cuccból sose lesz igazán jó hang. kevesebb, néha több.
eladó topping dac
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Pazolini #128149 üzenetére
Itt vmi nagyon nagy keveredés van (vagy megint elvesztettem a fonalat) 1, biamp; 2 külön végfokról hajtod a közép magas/mély szekciót (külön kábelen),2, bikábel; egy adott végfokról,de külön kábelen hajtod a közép magas/mély szekciót.
Több variációról (aktiv/passziv) nem tudok,hogy lenne benne. Az első variáció hozhat valamit,a második uo kábellel szinte értelmetlen,ott akkor van értelme ha különböző kábelek mennek a mélyhez/közép magashoz (melyiknek mi az erőssége)De ha egyszer veszel egy valóban jó kábelt,leszoksz a biampról.
Mikor beszéltünk mi egyáltalán aktiv/passziv “lehetőségről”?
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #128153 üzenetére
Aktív váltásra gondolt volna? Mert nem pont erről volt szó. Kétlem, hogy berhelné a váltóját.
Lehet az van amire elsőre is gondoltam. bi-wire-ről és bi-amp-ról beszél csak van némi fogalomzavar. Nem értettem ezt az aktív-passzív dolgot. Nem váltásról volt szó.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Nemir Ombe #128154 üzenetére
nem szabad különböző kábellel hajtani biwire esetén se... esetleg hajszálnyit lehet különböző, mint pl AQ kábeleknél picit más a tömör vezető keresztmetszete, de amúgy garantáltan szar lesz a hang. ún hifizős, egységtelen hang.
Tamoo: másra nem tudok gondolni. lehet h kavar van, de legalább van pörgés
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Nemir Ombe
addikt
válasz bajnokpityu #128156 üzenetére
Nem mondom,hogy egyszerű,de lehet vele próbálkozni,az esetek egy részében be szokott jönni,ha már más nem segít,de lehet “erősen kompromisszumos” is,ahogy irtad.
Hmm ....
-
bajnokpityu
félisten
válasz Nemir Ombe #128157 üzenetére
nálam sokkal tapasztaltabbakat (100x minimum több láncot ismernek) is kérdeztem a dologról sikertelenségeim okán, és mindenki helyeselt, hogy néhány évnyi nonstop kisérletezés után talán találhatok olyan két különböző kábelt biamphoz, v biwirehez, ami megközeliti egységességben a dupla azonos kábelt.
Így inkább másnak is azt tanácsolnám, h felejtse el.
eladó topping dac
-
Pazolini
senior tag
válasz Tamoo #128155 üzenetére
A bi-wire azonos végfokról eteti a különböző hsz-eket, tehát NEM arról beszéltem. Aktív vagy passzív crossover filter szvsz a történet lényege.
De szerintem az angol fórumozók arra használták a "passive" és "active" kifejezést, amire írtam: a kiosztásra/engedélyezésre a szoftverben.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz rayoliviero #128163 üzenetére
Nincs mit, majd nekik is köszönd meg a segítőkész hozzáállást.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
mhmpista
aktív tag
válasz Pazolini #128161 üzenetére
Nem lehet hogy az aktív kimenet az amit erősíteni is tud az avr, a passzív pedig az a preout kimenete amit csak processzál az előfok? Újabban így lehet csak megoldani a 11.x kimenetet. Van az avren 7-9 erősített és még2 vagy 4 kimenet ami csak elő erősített.
Mert akkor Ombre első elmélkedése volt a helyes, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz mhmpista #128166 üzenetére
Igazatok van.
Utánaolvastam, kicsit kevésbé felületesen, s nem azzal a prekoncepcióval, hogy azt fogom kihallani belőle, amit akarok...Prekoncepció: azt hittem ugyanis, hogy a FRONT WIDE-on (eredetileg ez a default bi-amp terminál is), ha aktiválom, egy másik full range front szignálnak kell a front sugárzóba mennie... (bi-amp néálkül természetesen) - erről a beállításról "szerettem volna" azt gondolni, hogy ez (is) passzív bi-ampolás, ha a hangfalkábelezéshez nem nyúlok, s nem a bi-ampos assign-t választom, hanem a 11.1-et, pre-outon 2 atmos-szal.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz devil-k #128152 üzenetére
Akkor mondd mit ajanlanal oled helyett tvre + filmnezeshez 65" kategoriaban es legyen hasonlo jominosegu kepe, mint olednek. Nos, ha nem muszaly en se akarok egy halom penzt kifizetni egy tvre de nem tudom, milyen mas alternativa van ezen a szinten. Pontosabban mi tud versenyezni oled kepminoseggel. Es ugy vagyok vele legalabb 10 evre vennem ha addig nembkakalja ossze magat, igy ezzel vigasztalva magam hajlando vagyok ennyit raaldozni, ha nem talalok olcsobbat ami megfelelne.
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
robi-k
őstag
válasz Pazolini #128169 üzenetére
Én a helyedben hanyagolnám a biamp-ot, tapasztalatból beszélek (én is játszadoztam vele). Sokkal több eredményt hoz, ha a Marantz-ból egy külső végfokba (vagy vágfokolható erősítőbe) vezetet be a frontok hangját a PreOut kimeneten keresztül.
Csak kell hozzá egy jó sztereó végfok vagy erősítő.Atmos-nak még nem igazán ltom értelmét (majd néhány év múlva talán).
-
devil-k
nagyúr
válasz Sn00k #128170 üzenetére
Én csak "hangosan" gondolkozom. Meg is lehet fordítani a kérdést. Kisebb OLED tv vagy FHD vetítő, nagy képmérettel? Az OLED egy nagyon jó dolog, de meg is érdemli, hogy ki legyen szolgálva rendesen, mind hang, mint lejátszó tekintetében. Ki akarna egy BMW-vel másodikban menni, amikor nyomathatod is neki rendesen?
- mozi bolondéria -
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Sn00k #128170 üzenetére
“ugy vagyok vele legalabb 10 evre vennem”
Szerintem a mai “fogyasztói” társadalomban ne tervezz ennyi időre,a gyártók sem terveznek.
Ha nem is “kakálja össze magát” akkor pár év múlva már elavultnak számít,mert addig annyi új funkció,szolgáltatás,formátum,stb jelenik meg,hogy a jelenlegi csúcsgép akkor már csak “alapkategóriásnak” számít.
Én személy szerint 1.5 M-os keretből vennék egy nagy lcd-t tv-zni és egy vetítőt mozihoz. A 4k jelenleg még “érzelmetlen” (tv-zéshez főleg) vetítőn a 3-4m-es kép miatt meg megbocsájtanám a gyengébb minőséget. Természetesen szerintem.
Pazolini:
Ha “csak” végfoknak használsz egy st erősítőt az AVR mellé,akkor karakterben nincs/nem lesz akkora eltérés,mint “teljes etősítőként” használnád,arra figyelj,hogy minőségben,teljesítményben passzoljon a Marantz-hoz (itt ne a papirformát vedd alapul,a 7010 kb. 70-80W-ot tud csatornánként sok csatornás módban és jobb lehet,de rosszabb ne legyen,mert az utóbbi nagyon “ki tud hallatszani” ha minden egyszerre megy. A malac mellé kb. új áron 2-300e-es st erősítő “illik” minimum,a gyártója meg ízlés kérdése.[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Pazolini
senior tag
-
veterán
válasz devil-k #128172 üzenetére
Mint irtam a 65colhoz ragaszkodom mert a konyhabol is latni szeretnem a tvet, esetleg a 60col meg de abba nagyon tvet sem talaltam nem hogy oledet. Vetitot pedig nem akarok, csak tvet.
Azert szerintem ez kitudna szolgalni hangugyileg ezt korabban ajanlotta egy forumtars [link](#128174) Nemir Ombe
A mostani samu 55colos plazmank 7 eve teljesit szolgalatot. Igaz 2 honapja megjelent egy csik benne ezert is kell cserelnem. Viszont, ha mar addig elmenne a kiszemelt tv is, akkor azt mondom OK...
Az meg hogy elavulna, annyira nem hinnem, hiszen meg a fullhd is siman ok, bar kitudja, mi lesz x ev mulva. De feltetelezesekre nem akarok alapozni...U. I: mondom szivesen varok valami jo ajanlatot 60-65 colba nem oled fronton, indokolva miert azt
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Nemir Ombe #128174 üzenetére
"A malac mellé kb. új áron 2-300e-es st erősítő “illik” minimum,a gyártója meg ízlés kérdése."
Kicsit félreérthető, nem? Szerintem ez nem arról szól, hogy "illik" ... hanem hogy az alá nem érdemes menni mert nem feltétlenül lesz minőségi ugrás.
Szerintem ilyen felállás mellett a jobb külső DAC is ajánlott.(Én is végfok bemenetes sztereó erősítővel hajtom a frontokat. Zenehallgatáskor meg a DAC-ot kapcsolom be az AVR helyett.)
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #128174 üzenetére
+1
Én is így csinálnám. Egy valami alap LCD tv-zni, meg egy jobb minőségű projektor meg vászon a filmekhez.
Még is csak vetítővel igazi mozi a házimozi.De ugye nem vagyunk egyformák.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Sn00k #128177 üzenetére
..... vagy (hogy a konyhából is jól lásd) akkor már inkább egy 75”- os pl. Sony lcd fele annyiért. Igaz,hogy nem éri el az oled minőségét (kontrasztban,feketében) de +10” az +10”. De ha neked “kevés” egy lcd képe a plazma után akkor maradj az olednél,nekem mindegy,de (főként) átlag mindennapi tv-zésre én nem adnék 1-1.5 misit egy tv-ért.
Tamoo;
“illik” minimum .... ebben mi a féreérthető!?Mellesleg dac-ot nem biztos,hogy tennék elé/közé,nem biztos,hogy akkora lenne a minőségi ugrás,mint egy jobb dac ára (a 7010-ben sincsenek rosszak azért már) ,inkább egy valóban jó (nem csak közönségkedvenc) st erősítő jó kábelezéssel.
Hmm ....
-
Dorian
félisten
válasz Nemir Ombe #128181 üzenetére
Mondjuk az újonan 100-ért kapható Hivox sztereó lazán (nagyon) maga mögött hagyja a Denon 4520-at, ami Denon zászlóshajó AVR volt pár éve. 7010 Malacz nem hinném, h jobb. Én front végfoknak használom, zenére meg másik bemenetről külső DAC-kal.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nekem első gyors átfutásra félreérhető volt. Ha az illik-et veszem hangsúlyosnak és nem a minimumot. (Nem kötözködés volt.)
Nekem mindig jobban bejött a DAC-os felállás. Jópár variációt kipróbáltam én is itthon.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Dorian #128182 üzenetére
A Hivox-ot nem hallottam,de simán lehet olcsó és jó.
Tamoo:
Hogy egy külső dac mennyit dob a rendszeren az függ a dobozoktól,a kábelektől az st erősítőtől és az egyéni ízléstől is. Én mindig “lentről” szoktam javasolni (próbálja ki az ember pre out-on st végfokkal pár napig/hétig utána próbáljon ki egy (vagy több) külső dacot és vagy marad vagy nem.Én azt “vallom”, hogy egy igazán jó doboz egy áltagos erősítővel is jobban szól mint egy csúcs erősítő egy átlagos dobozzal. De csak szerintem.
Hmm ....
-
Norbi 72
veterán
válasz Sn00k #128177 üzenetére
Pl. ez a 75-ös Sony elég jó tv.És így marad egy millád ütős rendszerre.
Például ez a szett(A hangfalakat ismerem,frontjaim ilyenek)ezzel a ládával.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Nemir Ombe #128184 üzenetére
"Én azt “vallom”, hogy egy igazán jó doboz egy áltagos erősítővel is jobban szól mint egy csúcs erősítő egy átlagos dobozzal."
Elkanyarodtál kicsit, de egyetértek.
(#128186) Pazolini: Pont erről beszéltünk, ezért kérdeztük, hogy hogy iktatod ki a hangváltót a dobozodban. Erre többnyire aktív váltásként hivatkoznak és nem aktív biampként. Ezért nem voltunk biztosak benne, hogy miről is van szó pontosan. Szóval ez neked felejtős hacsak nem akarod szétberhelni a dobozaidat. Na meg abban sem vagyok biztos, hogy az erősítőd tudja az aktív váltást. Meglepődnék rajta.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ugy nez ki le kell mondjak a 65 oled lg rol, mert kozbe kiderult 2 tvet is kell vennem. Igy viszont biztos nem fer bele a keretbe. :/
Ezt neztem a nappaliba
[link]
Ebbol van KS8000, olcsobb is de nem tudom miben tudhat kevesebbet[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Sn00k #128189 üzenetére
Szép TV,de majdem annyi,mint a korábbi oled.
Én pl. (mint már írtam korábban) a Norbi által is javasolt 75”-os Sony-t venném + még 1valamilyet (ha 2 kell) és igy is kijön a most linkelt (nemhogy az oled) árából.
(Értem én,hogy a Sony nem 4k,meg nem hajlított,de ezeknek milyen gyakorlati haszna van,ha főként TV-zésre használod? Akkor már inkább legyen “igazán nagy”. De természetesen ha a samu tetszik,vedd azt )
Hmm ....
-
LW
őstag
Sziasztok!
NAD T770 köré szeretnék építeni mozit. Sonus Faber Solo Home milyen szintet képvisel? Nem találtam róla olyan sok dolgot a neten. Maga a márka és a kivitel csábító, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy 50-55e forintot megér e a hangja.
Üdv. Dani
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz Tamoo #128187 üzenetére
Hogy LF/HF-re dobja-e szét a jelet, azt én sem tudom. Vsz. csak ugyanazt a forrást teszi ki teljes frekvenciatartományban, ha beállítom a biampot, vagyis mint ahogy a régiek az A/B frontterminálokon tették.
St. erősítő beiktatásáig vagy marad a biamp vagy kipróbálom nélküle. De semmi továbbit nem ér meg a dolog, nehogy vmit tényleg elk...jak a doboz váltójának kiiktatásával. Talán még garivesztő is lenne, az meg 5 év (!) -
mettek
addikt
válasz Nemir Ombe #128192 üzenetére
Ez így szép és jo de ember nincs aki egy 50-60 colos uhd tv-t 1 méterről nézne, plusz a házimozit se nagyon lehet ilyen pozícióra belőni. Ez bullshit. A 4k-nak nagyban van értelme ez biztos, 55col felett és ilyen méretben már 2-2,5 méterről is látszik hogy szebb a képe az uhd-nek mint az FHD-nek. Csak hát én még mindig azt nem értem hogy mi értelme ezeknek a tv-knek 4k tartalom nélkül. A filmek továbbra is FHD-k. Ok, van felkonvertálás de az nagyon messze van a tényleges 4k-tól.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
arcitec
addikt
válasz mettek #128195 üzenetére
A nézési távolság kritikával abszolút egyetértek.Valahol ellenben el kell kezdeni a fejlődést,az FHD is így kezdődött, hol volt FHD adás annó? Emlékszem még az eladó is ajánlotta, hogy SD képes tv-n jobb a kép mint FHD-n ( az SD adás). Inkább az ára az mi még borsos ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz mettek #128195 üzenetére
55”-ban 2.5m-ről nem igazán fogsz különbséget tenni egy fhd és egy uhd kép között (azonos képbeállitásokkal és nem a bolti demo módokkal),de ha valaki “sasszem” az tud spórolni,mert elég a kisebb méret is azonos távolságra.
bajnokpityu;
55-ös fhd-n,kb. 60cm-től lehet látni a pixeleket,akkor egy uhd-n?Csak arra akartam utalni,hogy vagy “jó nagyot” kell venni uhd-ben egy átlagos nézési (vagy mozi) távolsághoz vagy (a “viszonylagos” kis méret nagy távolságról történő nézése) pénzkidobás az uhd.
De szerintem mindenkinek van lehetősége bemenni egy “TV boltba” és megnézni a valós küönbségeket egy adott távolságról és javallott mindezt tv képpel vagy egy átlagos filmel,nem a “csillivilli” 4k demo anyagokkal,mivel olyat (a bolti demon kivül) ugysem látsz máshol)
Hmm ....
-
access_denied
senior tag
válasz Nemir Ombe #128198 üzenetére
55"-on kb. 2 méterről egyértelműen meg lehet különböztetni az fhd anyagot az uhd-től.
-
claire78
senior tag
válasz access_denied #128199 üzenetére
Én is osztom ezt a nézetet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest