Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz tothjani81 #73100 üzenetére
Tehát a 40 Hz boostot tekerd le THX-re. Ne legyen bass boost.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Khaosz55 #73090 üzenetére
Sok is. Legdurvább esetben fél óra utáni mérést láttam változást mutatni, későbbit soha. Utána nagyon erős a placebó faktora, az ember szereti a tendenciákat tartósnak hinni. Lásd például azt, amikor végignézel egy stáblistát, és utána az egész szoba úszik tovább felfelé. Ugyanez érvényes hangra is, és ha az ember elég hiszékeny és túl sokat gondol a hallási képességei mögé, évtizedek alatt se lesz képes valósan látni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
fecke78
senior tag
Bp en van aki foglalkozik mérőmikrofonos komolyabb méréssel beállítással . Rendszerem pontos ,hogyan is kellene szolnia , beállitását szeretném ,nem tudom a audyssey mennyire végez pontos munkát
-
Dorian
félisten
válasz fecke78 #73105 üzenetére
Azoknak az eszközöknek nálad, folyamatosan kell rendelkezésre állni. Anélkül annyi a lehetőség, hogy a nálad elérhető legjobb beállításokat lehet megtenni. Más irány pedig, h a szobaakusztikát mérik be és adnak javaslatot a javítására.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
veterán
Sziasztok!
Tervezgetem az új rendszert egy nagyjából 3,5x5m-es dedikált házimozi szobába.
Számolgattam, hogy ha veszek egy jó vásznat (mondjuk Stewart) az alsó hangon 1-1,5 misi (fix vászon) ehhez egy jobb projektor mondjuk JVC minimum 3 millió.
Szóval azon gondolkodom, hogy vászon és projektor helyett inkább vennék kb 1.8 millióért egy 83"-as OLED-et. Valószínűleg a képminőség is fényévekkel jobb lenne, nem beszélve, hogy kevesebb mint a feléből.
Mit gondoltok?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
spiky03
veterán
válasz adamssss #73110 üzenetére
Szerintem jobban jársz a projektor+vászon párossal mint a tv-vel.
Főleg ha lesz erre külön szobád, ahol megtudod adni a vetítéshez szükséges körülményeket.
Nah meg az igazi mozi élményt az adja.Használt cuccokkal olcsóbban kijössz.
De ez a téma inkább a projektoros topikba való
De majd a tőlem hozzáértőbbek kijavítanak.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BIGi75
senior tag
válasz adamssss #73110 üzenetére
Ez nekem is vissza-visszatérő gondolatom, de egyenlőre nem léptem meg.
A mozi feeling-et sajnos a Tv nekem nem adja. Sokszor zavar a TV fénye sötétben, egy projektornál ez számomra sokkal természetesebb és nézhetőbb. Nem beszélve arról, hogy én még TV-n műtermék nélküli 24p-s kadenciahelyes lejátszással nem találkoztam (bár lehet, hogy az én TV-immel van baj vagy a beállítássaimmal). Viszont nem kell barlang a Tv-zéshez, fekete a fekete, HDR a HDR, egyszerűbb az installáció.
Projektor topikban ljk forumtárs is tudna erről mesélni neked, aki projektorról váltott nagy olde-re, majd vissza projektorra.[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
tudtok ajánlani atmos hangfalat oldalfalra 200 e/ pár árban
MISSION LX-3D MKII
wilson RAPTOR X
ELIPSON PRESTIGE 6ATM
Dali Alteco C-1
Canton Dolby Atmos® speaker AR-400
KLIPSCH R-40SA
MAGNAT ATM 202
hirtelen ezeket találtam
Melyik amit hallottatok és nem vennétek ? -
félisten
válasz fecke78 #73115 üzenetére
Wilsont ne vegyel,penzkidobas.Nekem Dali alteco volt,de atmosnas zinte mindegy,passzoljon a fő szetthez.Nekem is fal ala vannak szerelve,de normal pcsugarzok.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BIGi75
senior tag
Oké, nincs túl fényes TV-m (65" LG BX), azt is filmmaker módban használom, ami eleve sötétebb. Ha tovább sötétítem (háttérfénnyel) vesznek el a fekete részletek. 83"-on ez sztem nekem sok lenne. Projektoros mozi standard "fénye" kb. 55-85 cd/m2 (16-24fL) úgy, hogy a sötét képek részletessége megmarad. Én 80-83 cd/m2 körül vetítek, majd megmérem az oled-et kíváncsiságból.
-
achilleuss
tag
Sziasztok! Denon -3910 dvd lejátszóhoz nem tud valaki hozzávaló lézerfejet, beszerezhetőt?
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon balga kérdésem lenne.
A mai bluray filmek multicsatornás hangságvjai - gondolok itt akár a Dolby Atmos, Dolby TrueHD, DTS:X DTS HD Master Audio, stb - lefele kompatibilisek-e, tartalmazzák-e a DD5.1 illetve a DTS5.1 sávokat és így megszólalnak-e olyan erősítőn, amibe csak optikai vagy coaxiális bemeneten keresztül érkezik hang a médialejátszóból / bluray lejátszóból? Tehát nincs HDMI és az erősítőben csak Dolby Digital 5.1 és DTS dekóderek vannak? Természetesen Dolby Digital 5.1.-ben illetve DTS 5.1 ben?
Hogy konkretizáljam: Egy Pioneer VSX 839 THX erősítő DD 5.1.-ben illetve DTS5.1.-ben megszólaltatja-e a mai multicsatornás filmeket?
Természetesen nem Dolby Atmost várok, hanem annyit, hogy pl. A Dolby Atmos sáv lefele "butul-e", tartalmazza-e a Dolby Digital 5.1 sávokat amit optikán át tudok vinni? Mivel a DD5.1 és DTS 5.1 optikán is átmegy. A kérdés csupán annyi, hogy ezeket tartalmazza-e a Dolby Atmos és a DTS:X, és a többi multicsatornás formátum (Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio, stb. ) ahogy fentebb is írtam.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
VoidXs
Topikgazda
Igen, teljesen visszafelé kompatibilisek. Dolby vonalon Atmos > TrueHD > DD (csak eredeti filmnél garantált, mert technikailag külön sáv), DTS vonalon DTS:X, DTS-HD, DCA.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
tothjani81
senior tag
Hát csak nem tudok leállni. Vélemeny a Focal Chora 826+806+ center szettről? illetve Focal sub m8lyen? Vagy ha ez a szett ki milyen hozzá illő subot ajánlana?
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
powerup2
addikt
válasz tothjani81 #73124 üzenetére
Menj be valamelyik üzletbe és hallgasd meg ha tetszik vidd haza azt amelyiket elbírja a pénztárcád.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BBéci
legenda
válasz tothjani81 #73124 üzenetére
Chorus volt nâlam, tetszett, megszerettem. A szubládája is nagyon jó. A Chora annak az utódja.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
akcíós szettek vannak Audiomekkában. [RP-280-160-440]
Klipsch 10 SW 89900 [link] 120 SW 129 K
Polk Signature Elite [link] : 499K[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
yaksi
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Onkyo TX-NR515 7.1 erősítő, ami alkalmas netrádióra. A leírás alapján m3u plz rss formátumokra. Viszont én csak mp3 kiterjesztésű streamet találok az általam hallgatni szeretett rádióval kapcsolatban, amit viszont nem tud lejátszani. Mi lenne a megoldás?
yaksi
-
palik
csendes tag
Sziasztok!Vettem egy yamaha rx-v385-ös erősítőt.Valahogy kijelzi,hogy milyen jelet kap?(pl dts).Eddig nem jöttem rá
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
létezik bármi alkalmazás, ahol filmeket tudok keresni, és előzeteseket nézni, úgy mint a Netflixen? Ilyet tud pl. a Kodi / Plex, vagy csak a rárakott filmeknél? Tudom, a youtube-n is fent vannak az előzetesek, de külön alkalmazást szeretnék, ami csak arról szól.
-
tothjani81
senior tag
De akkor meg egy kérdés! Jó lehet a Focal aub 600 p vagy ami tesztek alapján igen jónak hat az a
Definitive Technology Descend DN12
Mi a véleményetek a két subról?Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
Khaosz55
addikt
válasz tothjani81 #73137 üzenetére
Hány négyzetméteren akarod használni?
-
BBéci
legenda
válasz tothjani81 #73137 üzenetére
Nagyon jó a DN12, ha fontos a jelentős hangnyomás, akkor ajánlom. Viszont nincs saját EQ-ja, ezért valami külső eszközzel kell támogatni, hogy sima legyen a frekvencia-átvitele.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
válasz tothjani81 #73140 üzenetére
Mennyit szánsz az egész rendszerre ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Khaosz55
addikt
válasz tothjani81 #73140 üzenetére
Akkor nem javaslom a zártat. Nagyobb hangerőnél az lesz az érzésed, hogy csak mozog a membrán, és egy 300W-os zárttal tuti nem lesz kanapé mozgató érzésed.
-
tothjani81
senior tag
válasz powerup2 #73142 üzenetére
Az 5.0 megrendelve A Focal Chora 816 os szett lett. A subra olyan 300 k{rnyeke mert így eladnam a Hts 10 es mert az nagyon nem fog beleilleni a kepbe küllemben. Így a Chorákhoz keresek egy nagyon jó kis ládát. Lehet nyitott is zárt is azért néztem a zárt vagy passzív membránost talán kevésbé búgna, de nem tudom.
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
BBéci
legenda
válasz tothjani81 #73145 üzenetére
Azt jelenti, ami három éve folyamatosan téma az itteni házimozis topikokban. A szubbasszus tartomány egyenletes frekvencia-átvitelét biztosítani érdemes, amire általában nem képesek az AVR-ek. Ha a szubláda rendelkezik saját önbemérővel, az hatalmas pozitívum, de ha "csak" manuálisan használható parametrikus EQ-ja van, az is megfelel, de kell hozzá valami hangnyomásmérő műszer. Megoldható külső eszközzel, például miniDSP-vel, vagy PC-vel.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz tothjani81 #73146 üzenetére
300 körül nem kapsz olyan subbot ami igazán jó mozit tud csinálni. Főleg hogy most emelkedtek az árak. 500 körül kicsit több lehetőséged lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest