Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
válasz proci985 #67700 üzenetére
az alap spotifyt konnyu meghallani,yt feeling, meg talan azt is merem allitani hogy a fizetos spoti vs tidalba is belemennek hogy az meglenne vakteszten a nagy resze
a 24 bit es a 16 kozott hallhato azert ha megfelelo az anyag, mintavetelezesbe 48 felett en nem sok difit hallok
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
VoidXs
Topikgazda
Hifi topikban sokan csináltunk vaktesztet YouTube és az eredeti 88.2 kHz/24 bit közt, egyetlen 14/14-es eredmény volt, az is egy még ki nem adott DSP-vel. A YT képes transzparens hangra, a feltöltő szokta elrontani. Az alap Spotify kb. a 2010-es YT szintje, 128-as AAC. Ez köszönőviszonyban sincs az Opussal, ami a YT-on van.
A mintavételezésben azért nem fogsz különbséget hallani, mert a hallható frekvenciákban tökéletes az átjárás, az oda-vissza konvertálásban sem veszik el semmi infó, még akkor sem, ha 100x konvertálod. Tipikus példája annak, amikor nagy számokat mutatunk, de értelme már sok nincs, csak helyet foglal.
24 és 16 közt nagyon halk zenék esetén fogod hallani a különbséget, ennyi a trükkje, hiszen a 24 bit lényege, hogy a halkabb részből több infót tárolsz, és ha 16-ra alakítod, ezt a halk részt egyszerűen levágja. Vannak megoldások, amik a két világ jó tulajdonságait egyesítik, de nem terjedtek el, mivel a loudness war lényegében megoldotta (sajnos), hogy ne legyen szükség a 24 bitre.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
sagit
veterán
válasz VoidXs #67702 üzenetére
köszi az extra infokat, akkor a kedves feltoltok legyenek szivesek ne moslek minosegbe feltolteni foleg a remixeket amik csak ott elerhetoek yt-ra
ott is van par elmentett zenem amit azert szeretek es jol szol szvsz pl: [link]
de azert a nagy tobbsegben az a tapasztalatom hogy megvaltas amikor tidalra valtok egy ott is elerheto zenenel yt-rol, mit kell settingselni hogy jo legen a yt upload?mintavetelezes 44-48 felett nem is nagyon mozgat, csak a k..va erositom azt irja ki, abbol tudtam jodarabig csak kovetkezteni arra hogy vajon bitperfect-e a dolog, de ezt a problemat megoldotta az uapp ami vegre rendesen infozik
24 bitbol van par ami a fulemnek jobban tetszo mint 16 biten azert
evekig spotify-os voltam amúgy, en nagyon varom a hifi-t toluk, akkor a kenyelmi dolgok miatt valszeg ugyis visszacsabitanak, bar a tidal tv-n klippezos moka se rossz, sőt
olyan klassic klippeket dob jó hangminőséggel hogy csak pislogok, boven tervbe se voltam apamnak amikor azok keszultek[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz VoidXs #67702 üzenetére
igy, koszi
sagit: egyebkent van tidalom es spotifym is, en a ket premium kozott nagyon nem hallok kulonbseget. igaz tidalt jellemzoen algoriddimbol illetve seratobol szoktam csak hallgatni. azoknal meg kb a lenyeg inkabb az, hogy legyen tartalek ha az ember nem akar csinjan banni az effektezessel
evekig losslesseztem egyebkent, 15 eve boven volt kulonbseg.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
sagit
veterán
válasz proci985 #67704 üzenetére
"algoriddimbol illetve seratobol szoktam csak hallgatni" - fogalmam sincs hogy ezek mik
biztos zene fuggo is de en fajo szivvel hagytam ott a spoti premiumot, de otthagytam most mar tobb mint 1 eve
meg telefonon is jobban szeretem a tidalt, hangzasra kicsit mas a 2
2 honapig ha jol remlik parhuzamosan futtattam oketlocalba vannak zeneim de azokat lusta vagyok a legtobbszor kapcsolgatni, jobban adom a streaminget
mindenesetre üdvözölendö hogy a nagyok (apple,amazon) is elkezdtek losslessezni
az amazon music ajanlasai pl remekek, kar hogy a regiomban meg csak telora van support, az android tv-s kliens kaka meg
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
A YouTube trükkje az, hogy amikor rákeresel a zenére, írd utána, hogy "to YouTube by". Az idézőjelek is kellenek, ekkor a forgalmazói feltöltések közt keres, amik garantáltan az eredeti WAV-ból vannak.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
proci985
MODERÁTOR
en spoty premiumot meg nem hagytam ott, de amikor kivettek a third party supportot (en home djzek igy a covid alatt zart korben) ott azert elgondolkodtam.
streaming kenyelmesebb, kocsiban meg hiaba ott a Volvoban a normalis hangrendszer, az boven nem az mint amikor analitikusan nekiallok zenethallgatni otthon.
azt is tudom, hogy a hozzaallasom valamennyire blaszfemia hifis korben, ugyanakkor hibaturo digitalis jelatvitellel es reprezentacioval szakmai tapasztalatom is van. nezheted szakmai artalomkent is, avagy egy MSRP aron 1000+euros fules lanchoz nekem megvan a good enough es elegedett vagyok . plusz vedd hozza, hogy gyakorlatilag egesz eletemben koncertekre es bulikba jartam mindenfele stilusban, szoval kb van fogalmam rola, hogy eloben minek hogy kene szolnia. a rekord evben azt hiszem 100+ eloadast lattam eloben.
az a hipertiszta eloadasmod amit neha audiofil kiadvanyoknal elvarnak, egyszeruen optimalis korulmenyek (evangelikus -hiperminimalista- berendezesu templom, modern koncertterem) kozott sem letezik. es akkor single vocal megoldasokrol van szo, es nem arrol, amikor az A38on koszos technot jatszanak egy felig nyilt soundstagen elegge szetvasott bakelitekrol. ugyanakkor pontosan azzal a hangzassal megszolalva, ahogy annak lennie kell.
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz proci985 #67707 üzenetére
apum 15+ evig volt a pecsi nemzeti szinhaz feny es/vagy hangtechnikusa(mikor mire volt szukseg) , plusz maszekba ő is hetvegente rendezvenyezett, rengeteg eloadast es probat ultem vegig ott fiatalabb koromban, plusz ilyen olyan rendezvenyeket, hangositasokat, koncerteket stb,pörgött az öreg a pécsi rendezvenyes körökben
nekem is innen a zene szeretetaz a hifista hang amit sokan a pure directel otthon el akarnak erni szerintem se realitas, nem olyan mint a koncerten, de a koncert hangot se konnyu leimitalni, egyszeruen 1 bizonyos hangeroig nem az a feeling, dongetni meg nem tudok itthon a szomszedfaktor miatt
viszont azt a reszletesseget se nagyon hallani koncerten amit otthon pl hifizve nyugalomba, legalabb is koncerten mas faktorok is kozbe jatszanak , befejeztem az offot
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
igen, akkor kb egyre gondolunk
en emiatt tolom itthon dupla subbal, pl dnbre es koszos technora jobban megvan az a hangulat, mint egy clubban ahol a basszus csak jelen van.
hangerore ja. volt egy pillanat amikor Nine Inch Nails alatt berezonalt a teto (!) Stockholmban a Hovetben a hangerotol.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyenlőre most csak "sztereo házimozi"-t használok. A számítógépről HDMI megy a tv-be, majd onnan optikain be az erősítőbe,melyre van kötve egy Velodyne 12-es SUB, ha filmezek.
Ha a számítógépről egy USB DAC-on keresztül analógként kötöm az erősítőre a film hangját,van minőségi javulás, vagy ez csak nagyfelbontású sztereo digitális hangnál lenne jelentősége?
Köszi -
BBéci
legenda
"viszont azt a reszletesseget se nagyon hallani koncerten amit otthon pl hifizve nyugalomba"
Szerintem ennek az oka a pro berendezésekben keresendő. Azoknak nem az összes finom részlet megszólaltatása a célja, hiszen arra nincs szükség egy koncerten, a közönség jelentős rése semmit nem hallana belőle.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
A Denonnál, amikor az atmos konfigurációt állítottam be véletlenül azt jelöltem be hogy nincs sub . nem is vettem észre, egyszerűen a bemérést sub nélkül csináltam, utána meg simán bekapcsoltam subot tök jól szólt.
ma kicsit állítgattam az erősítőt és akkor láttam hogy a konfigban 7.0 beállítás van ,de a SUB rendben működött eddig.
Újra mértem , subbal és anélkül is ,de elromlott valahogy a egész hangzás, tompa lett, élettelen, eddig pont ellenkezőleg szólt. Mi lehet a gond?
Mindent kikacsoltam egyedül a audyssey van referencián. Mindenféle dinamikus EQ és cinema mód inaktív.A vágás 80 Hz, a sub LFE ra van téve és 120 Hz-ra Nem tudom mi mehetett félre.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gab1ka
senior tag
Valszeg úgy jártál mint korábban itt valaki, a sub nélküli beméréssel a sub nyilván nem kapta meg a filtereket, azaz ha sokakhoz hasonlóan egy gigantikus kiemelésben ülsz, akkor ebben az esetben akár egy 10db-s csúcs is lehet ott akárhány hz-en, mondjuk a mellbevágós 50-en ami mosolyogtat. Ha volna a közeledben egy laptop/pc, akkor gyorsan ki tudod deríteni hogy mi a helyzet egy rew-es frekimenettel, ehhez az avr mikrofonja is elég, a rew meg ingyenes, pár perc az egész.
Ha sub nélkül mértél, akkor annyit tehetsz még, hogy az Audyssey-t ki-bekapcsolgatva "elvileg" a subod hangereje nem kéne hogy változzon, hiszen abban az esetben neki nincsenek filterei. Ha viszont változik, akkor az azt is jelentheti, hogy a large-ra állított frontjaidnak szánt beállításokat a sub kapja meg 80hz alatt, de kétlem hogy ennyire buta lenne az avr. -
Ubulhun
tag
Sziasztok!
Nem bírtam egy akciónak ellenállni, és és bár az előre meghatározott keretemet meghaladta, de ma megrendeltem egy Polk Monitor XT70-es párt. Tudnátok tanácsot adni, hogy milyen kábelt volna érdemes vennem hozzá? Nagyon nem vagyok képben.
Köszi előre is!"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
hcs57
őstag
Ez a te tapasztalatod, vagy megkérdezted a közönség jelentős részét?
Azoknak nem az összes finom részlet megszólaltatása a célja, hiszen arra nincs szükség egy koncerten, a közönség jelentős rése semmit nem hallana belőle.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Morris
veterán
Nekem is ez a tapasztalatom.
Egy koncerten egyáltalán nem fog úgy szólni a műsor mint egy stúdióban felvett, minden apró részletességre kihegyezett tartalom. Nem is az a cél. Ott a szórakoztatás a cél.
Ott számomra a zeneminőség kritikán aluli.
Én ezért is nem szeretek koncertre járni. És itt most koncert alatt nem egy Hans Zimmer kategóriát értek. De akár mondhatnánk azt is. Sokkal szebben szól otthon, a saját rendszeren ennek a mondjuk a DTS verziója.Vagy például legyen egy Hooligans koncert. Szeretem a zenéjüket. Voltunk a koncertjükön, de nem tudtam élvezni. Ott az a lényeg, hogy jó hangos legyen, magyarán bulit csinálnak. Már olykor torzított is. Kimondottan kellemetlen volt. Biztos megvan a technikai háttér, de tényleg nem az a cél, hogy minél jobb legyen a hangzás.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Sziasztok, költözés miatt úgy alakult hogy két külön szobába került a tv amin ment eddig a házimozizás és külön szobába a számítógép. A kérdésem az, van-e valami mód arra hogy továbbra is úgy tudjam használni (olyan minőségben) ahogy eddig, vagy rá kell kötnöm egy 10m-es Hdmi kábelt egyik szobából a másikba a tvhez? (Pioneer KURO, tehát nem okos tv)
A hang úgy lenne megoldva hogy a logitech z-5500 optikán lesz kikötve egy hdmi splitteren keresztül, aminek a másik vége tvbe megy, így a hang megoldódott. Igaz így buktam az analógot mert eddig azon volt, de most mivel a számítógép másik szobába lesz így marad az optika, picit rosszabb minőség de nem vészes.
Köszönöm az ötleteket hátha van olyan variáció amire nem is gondoltam.We are here for a good time, not a long time.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Morris #67720 üzenetére
Nemigazán lehet általánosítani. Sok fájdalmasan sz@r hangosítású koncerten voltam már, de olyanon is amiről itthon csak álmodom kb. Azért utóbbi a ritkább.
Szóval az alap gondolat butaság, a Pro cuccokat nem érdemes lehúzni, sokuk túlmutat azon amit a többség otthon hallgat.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz szika87 #67721 üzenetére
hogy érted hogy úgy legyen megoldva? van 10-20 méteres HDMI kábel de oda már jelerősítős, úgy nevezet aktív HDMI kábelt érdemes venni. Például : [link]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
decsmor
csendes tag
Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy Panasonic SC-HT870 házimozim. Problémám, hogy nincs rajta HDMI és optikai bemenet.
Az új TV-ből csak jack-RCA átalakítóval analóg jelet tudnék átvinni.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen hangszóró összeállításhoz érdemes-e HDMI és optikai bemenetes erősítőt venni + egy mélynyomót, vagy engedjem el az egészet?
hangszórók:
2 X Front 170 W 6 ohmos , 2 utas, 3 hangszóró bass reflex
2 X Háttér 70 W 4 ohmos , 2 utas, 2 hangszóró bass reflex
1 X Center 260 W 4 ohmos , 2 utas 3 hangszóró bass reflex
1 X mélynyomó 260 W 4 ohmos.
A mélynyomót azért kellene cserélni, mert abból mennek ki a kábelek a többi hangszórókba. A mélynyomóba viszont valamilyen rendszerkábelen megy a jel a dvd lejátszóból. -
-
embe
nagyúr
válasz gab1ka #67716 üzenetére
" Ha volna a közeledben egy laptop/pc, akkor gyorsan ki tudod deríteni hogy mi a helyzet egy rew-es frekimenettel, ehhez az avr mikrofonja is elég, a rew meg ingyenes, pár perc az egész."
Erről van valami leírás, link...stb..? Egyébként erre a programra gondolsz?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz decsmor #67724 üzenetére
Ez legolcsóbban egy AVR és egy aktív mélynyomó, ha nem akarsz barkácsolni, viszont ez már drágább, mint újra megvenni az egész Panasonicot. El tudsz indulni még egy 5.1-es soundbar irányába, az egy teljes, HDMI-s, kimagasló ár/érték arányú szett.
-
Quetz
őstag
válasz Morris #67728 üzenetére
Elfelejtitek, hogy az élményt a környezet nagyban befolyásolja. Simán a pró audio számlájára írjátok mindazt, amihez köze sincs, mint pl:
- A koncert helyszinének akusztikája (általában totál kezeletlen)
- A környező város zaja
- A több ezer koncertező által keltett zaj
- A tökéletlen hangmérök hangosítása
- A saját "hülyeséged", azaz oda állsz, ahol rosszul szól a rendszer (egyszerűen belátható, hogy nem tudsz több ezer négyzetméteren optimális feltételeket teremteni).Ezeket a tényezőket otthon hosszas próbálkozással vagy hozzáértő tervezéssel és kivitelezéssel szinte teljesen ki lehet küszöbölni. Persze, hogy gyakran jobban szól...
-
félisten
válasz szika87 #67729 üzenetére
érdemes ilyet venni most, mert később ha másik Tv -t veszel ami HDR képes ez tuti átviszi neked a 60Hz HDR jelet meg itt sincs rá garancia hogy az működni fog. Mondjuk vissza lehet küldeni, ha nemjó és akarod kockáztatni az árkülönbözetet a sima és a jelerősítőt között.
nem tudom mennyi egy sima jobb minőségű 10 méteres HDMI kábel.[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz szika87 #67729 üzenetére
Szerintem a 15k-s vagy működik vagy nem hdmi kábel helyett célszerűbb venni egy medialejátszót, ami hálózatról lejátszik minden filmet. Így rohangálni se kell ide oda a két szoba közt egy start-stop miatt, ahogy a pc sem lesz lefoglalva addig a 2 óráig amíg valaki a nappaliba filmezik (értsd, lehet böngészni/játszani/stb rajta közben).
-
törölt tag
Sajnos a Covid miatt elmaradt,pedig most január elején újra lett volna egy ilyen [link] "Western" koncert,amire kiutaztam volna Koppenhágába.
Itt biztos a minőség is szem előtt van. De így Youtubon keresztül is érezni,hogy a személyes jelenlét nagyon hiányzik., ellenben sok más koncerttel.
Mások a koncertigények, na! -
hcs57
őstag
válasz Morris #67720 üzenetére
Akkor én szerencsésebb vagyok, bár az is igaz, döntő többségben komolyzenei koncerteken voltam.. de a jazz koncertek is fantasztikusan szóltak. Voltam olyan koncerten, aminek az otthoni hangfelvétel messze lekörözte, de ilyen csak egy volt.
A Metallica: Through the Never koncert is biztosan maximálisan jól szólt biztosan.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
powerup2
addikt
válasz #46372352 #67742 üzenetére
Feleség mondja vegyél olyat amit akarsz ember ki kell használni !!!!
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
gab1ka
senior tag
válasz szika87 #67741 üzenetére
Nem igazán vagyok jártas ebben, nem mernék ajánlani, viszont itt is sokan használnak ilyen 10-15e ft-os kínai boxokat, bár nem tudom hogy a mostani helyzetben az aliexpresses beszerzés mennyire macerás. Lehet erre hamarabb kapsz választ a médialejátszós topicban.
Ha arra gondolsz hogy az otthoni wifi hálózatodra kötnéd a médialejátszót és így érnéd el azt a pc-t ami szintén valami routerhez csatlakozik, akkor nem, nem romlik a minőséged, a médialejátszónak mindegy hogy kábelen vagy wifin kapja ugyanazt, viszont az előbbi stabilabb, nem akad össze semmivel, nem számít a falak száma vagy hogy mondjuk valaki épp wifin tölt fel le, én legalább ezt kábelezném, akár a jövőre nézve is+nem kell alufólia csákót húzni a filmezéshez hogy 2 órán át süsse az elméd az 50 gigányi adat -
félisten
nekem Nvidia shield van, teljesen jó a 2017 es modell is, 30-40 körül már kapsz használtan.itt a topikja. [link]
van még azz Apple tv abból is több generáció van itt a topikja [link]
és vannak a kínai boxok, amlogic szettel ezek is jók, a legolcsóbb megoldások. itt a topikja: [link]
Mindegyik tudja ami neked kellhet.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz #46372352 #67745 üzenetére
Könnyen lehet a kedvére tenni neki is veszel valamit már nem fáj úgy az a költekezés.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Gino20
őstag
A legegyszerűbb talán ~22e Ft körül Xiaomi Mi box [link] , ami mókolásmentes, vagy pl ~15e Ft környékén X96 Max+ TV box [link] , amire telepítheted a CoreELEC-et és kapsz egy nagyon jó lejátszót.
CoreELEC-nek van még egy előnye ha nincs NAS-od. Tudsz rá tenni torrent klienst, így pl telón elindítod a letöltést és azt a box végzi el a hozzá csatlakoztatott külső tárolóra.
Itt tudsz érdeklődni: [link] [link] és kimondottan CE (coreelec) specifikusan itt [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5