Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz Dorian #17318 üzenetére

    Szerintem ezek a különbségek ha léteznek, jelentéktelenek, elhanyagolhatóak belépő szinten, de valószínűleg még jóval feljebb is.
    Amikor htpc-t hasonlítunk médialejátszóhoz, mindig eszembe jut, hogy vajon annak a htpc-nek milyen szinten van belenyúlva a képébe szoftveresen? Vajon mennyire van látványosra, tetszetősre, de kicsit hazugra hegyezve? Mennyi lehet rajta az élesítés, meg kontrasztjavítás, netalán zajcsökkentés, amiket én például nagyon rühellek? Nem szívesen néznék olyan képet, ami lehet, hogy megnyerő, de nem az "eredeti". :)
    Te is teltebb színűnek, kontrasztosabbnak láttad az új htpc-det a Dune-höz képest, ha jól emlékszem. Médialejátszókon, pl. a Dune-ön is van kontraszt, telítettség csúszka, és azon agyalok, hogy a jobb képminőségűnek titulált htpc, pc beállításaiban is lehet, hogy csak ennyi történik. :F :)
    Tisztában vagyok vele, hogy egy HTPC sokkal jobban konfigurálható, és tetszetősebb, élesebbnek látszó, kontrasztosabb, szebbnek tűnő kép állítható elő a sok beállításlehetőség miatt, én abban nem vagyok biztos, hogy biztosan "jobbnak" mondható-e ez esetenként. (Természetesen full hd-ról és nem felkonvertálásról beszélek, abban látványos különbségek is lehetnek.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák