Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz #71562240 #29921 üzenetére

    "sokkal könnyebb azonos gyár készletéből jól társítani"
    A hangszóró nem tudja, hogy milyen címkét ragasztottak rá gyártás után, és melyik márkanévvel értékesítették. Ez egyáltalán nem fontos.
    A képességek-paraméterek meghatározóak.

    "Reflex versus zárt konstrukció megfontolása is alap, különösen a membránméret függvényében."
    Ez nem a membrán hasznos felületétől függ, hanem, hangszóró szempontjából, a T-S aránytól, helyiség szempontjából pedig az első félhullámú rezonanciától, és faltól-saroktól mért távolságoktól.

    "Membránanyag is sokmindent eldönt az elérhető hangszínekről..."
    A membrán anyaga önmagában nem sokat számít, az a fontos, gyártás közben hogyan dolgoztak vele.

    A Morelnél nem igazán látni olyan hangszórót, ami megérné az árát. :) Mélyközepeknél nyomják a saját szabvány, Dynaudio másolat, nagy lengőcsévés vonalat, azok nem túl jók, de nagy a terhelhetőségük. Magasaknál meg 10k fölött a legtöbb haldoklik (szintén az egyik saját szabványuk miatt). És pár éve náluk is elég bizonytalan volt az összeszerelés minősége, rengeteg központosítási hibás magashangszóró jutott ki a gyárból, egészen a felhasználókig.

    Használtan nem biztos, hogy megéri hangszórót venni. A Vintage túlárazott, a többi meg vagy nem jó, pl. régi SEAS mélyközepek nagy része, vagy annyiba kerül, mint egy új (Vifa PL vonal), vagy öregedésfüggő hibái vannak (Vifa P), vagy hasonló áron van helyette jobb (Vifa M vs SS Discovery)...

    Esetleg olyan helyzetben szokott jó üzletet jelenteni a használt hangszóró, ha valaki megvette, majd végül nem használta fel, esetleg vett helyette másikat, és eladja a nem túl régi pár éves hangszóróit. :)

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák