Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz topaz45 #18591 üzenetére

    :) szerintem a nagyképűség odaát van. Nálad. De ha így jó, akkor tőlem egész nyugodtan.
    A szövegelés engem nem izgat, én hangszórókkal foglalkozom, és azok emberi tényezőtől függetlenül, biztos szabályrendszerek szerint működnek. Nem egyesek kénye-kedve, érdeke és aktuális gondolatai szerint. :)

    Ajánlgatni mindenki tud, a kereskedők is, de nem mindenki érti is, hogy mit, miért, milyen célra és hogyan lehet jól felhasználni. :) Jól írod, a jelenlegi H2000 kínálatban tényleg sok olyan hangszóró van, ami eléri/meghaladja pl. a régebbi dán (Vifa, ScanSpeak), esetleg norvég (SEAS) mélyközepek szintjét. Ettől a három gyártótól "komlyabbat" pedig jelenleg Európában tényleg nem lehet találni. :)
    Hacsak nem nézzük az egyedi módszerrel, egyedi igényekhez gyártott hangszórókat. De az már tényleg nem Videoton és H2000 kategória, viszont én elég gyakran készítek ilyeneket is. :)

    A hárombetűseket teljesen fölösleges még csak emlegetni is, SAL, MNC, Dibézi, és az egyéb olcsó kínai hangszórók akár a 30 évvel ezelőtti Videotonokhoz képest is szégyenben maradnak. Jó tanulság rá akár ez a mérés is:
    [SBX13 és HA15 T-S]
    [SBX13 és HA15 átvitel azonos dobozba építve]
    [impedanciamenetek egymásoz viszonyítva]
    Teljesen egzakt módon nézve, nem egy súlycsoport. Persze kizárólag műszaki szempontból. :) Hogy aztán, ki, melyikkel szimpatizál, az ezekből sosem derül ki.

    Remélem sikerült a lényeget elmagyaráznom. :)

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák