Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    őstag

    Szerintem itt kicsit összekeveredtek a fogalmak a mosó/mosogatógép témában.
    Szerintem azt fontos azért kiemelni, hogy egy visszacsapó szelep nem (feltétlen) véd meg egy csőtöréstől! Visszacsapó szelepet lehet a "tiszta" vezetékes vízre és szennyvízre is beépíteni. A bejövő tiszta vízre rakni nem sok értelme van, egyik gép se tud visszafelé pumpálni vizet a hálózatba. A szennyvíz ágban van értelme, de oda meg külön nem kell, mert az álltalában a leeresztőszelep amibe be van kötve (amiben a tömítő golyó van a kupak alatt), ellátja ezt a feladatot (a gép amikor szivattyúzza ki a szenny vizet, megemeli a golyót).
    Az aquastop lényege le lett írva, de a visszacsapó szelep és ez nem helyettesíthető egymással oda-vissza. Az a fontos, amit más is írt lehetőleg ne legyen toldás, a fali sarokszelepre egyből legyen rákötve az aquastop-os bekötőcső.
    Egyébként megoldható, hogy egy csőtörésnél elzárjon egy mágnesszelep a bejövő fő víz ágat egy házban/lakásban. Én nemrég vettem Zigbee-s vízszivárgás érzékelőt (nyilván lakás/ház mérettől függően több is kellhet). Egy smart home rendszerbe bekötve egy mágnesszelep, meg a vízszivárgás érzékelő így akár el tudja zárni, ha csőtörést érzékel.
    @pjen: Hiába írod, hogy wc, mosdó stb.. így van bekötve, ezek belül gumi vagy gumi összetételű anyagból vannak, bizony el tud öregedni sok év alatt és el tud durranni/repedni. Főleg ha nyomás változás van (leveszik a víznyomást vmilrt, vagy csak szimplán utcában elzárják majd visszaadják a nyomást.) Albérletben jártam már így, konyhában mosogató alatt ömlött a víz a flexi csőből, szerencsére otthon voltam. Ismerősnél ázott így el teljes lakás is...

    Bocs a hosszú OFF-ért, de gondoltam rendbe rakom a fogalmakat :)

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

Új hozzászólás Aktív témák