Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    válasz fraba #68775 üzenetére

    Sorstársam! :)
    Az 5 ablakból a 4.-el végeztem, tegnap. Visszaköltözhettünk a nappaliból a hálószobába. Ez a lakásfelújítás úgy, hogy benne laksz elég ideg-, energia-, agysejt-...ölő... :(
    Én a Tytan ragasztóhab és hungarocell lapok mellett döntöttem. Nincs nagy gyakorlatom, bár ahogy haladok, egyre kevesebb fejtörést okoz a dolog.
    Nálunk egy ablakkeretnyivel kijjebb lett rakva az új, hogy a szigetelés után nem kelljen majd extrém méretű párkány. Emiatt körben elég csúnya dolgok maradt belülről a régi ablakkeret nyomában. Hasonlóan, mint nálad.
    Először lekocogtattam nagyjából síkra. Aztán levágtam az oda illő vastagságú hungarocellt méretre. A habbal felragasztottam, közben derékszög és vízmérték a kézben, mert ez nem tágul annyira, mint a purhab, de azért valamennyire igen. Pár percig folyamatosan korrigálni kell. Nézni kell, hogy ne görbüljön (1-2-3cm-esekkel is operáltam), a derékszöget az ablakhoz, meg persze a függőlegest/vízszintest.
    24 óra teljes kötés után szigetelő ragasztó és hálózás. Aztán, amikor megszáradt, akkor kis csiszolás, ha maradt valami plusz. Utána mehet a glettelés, csiszolás, glettelés, csiszolás...igény szerint a végtelenségig. A végén amikor lefestetted, akkor meg örömködés.
    Felül is fent marad, de a nagyobb ablakoknál raktam olyan műanyag tappancsokat, a facsavaros verziót, mert fa áthidalók vannak. Igazából erre a részre alulról felcsavarozós karnisok kerültek, úgyhogy nem fog leesni. :)
    A hungarocellre kent ragasztó lassan szárad, mivel nem szívja a vizet, mint egy fal.
    1 hétig, a munkálatok alatt szinte folyamatosan ment a párátlanítónk, végig 60-65%-g tudott lemenni a páratartalom ebben az időben, nem ment lejjebb.
    Így utólag a gipszkarton jobb megoldásnak tűnik, stabilabb anyag, elvileg 1 lépés kimaradhatna, arra mehetne közvetlenül a glett a hálóval. Viszont a hungarocell tábla kezelhetőbb méretű, illetve sokszor esett az eső, ezt bent is tudtam vágni, a gipszkartont csak kint tudtam volna, az esőben nem előnyös.
    Előtte (egy másik ablak, de mind ilyen volt):
    [kép]
    Utána:
    [kép] [kép]
    Most esik le, hogy alig csináltam róla képeket és azok is elég vackok...
    Fujj, de utálom a kőműves melót...

    [ Szerkesztve ]

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák