Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok
Van valami ajánlott kompresszor? Beltéri szobába, leginkább számítógép kifújásra kelleneArra gondolt szerintem, hogy ne zárt térben fújja ki a port.
-
Submarine
senior tag
Üdve!
Ha már kompresszor, erre érdemes pénzt kiadni?
Autos-kompresszor-12V-/-230V
Vagy inkább a lidis?
Főleg bicikli gumi utánfújásra használnám, néha a kocsiéra is.Gépet meg porszívó+ecset kombóval szoktam portalanítani.
-
enginev3.0
félisten
-
Barret001
addikt
válasz enginev3.0 #67807 üzenetére
Hűtőgép kompresszor,keress rá.A rossz hűtőkből ki lehet termelni,kb sosem megy tönkre...De biztos lehet venni használtan is. Semmi hangja nincs.
-
veterán
válasz Dani_kp #67790 üzenetére
hogyne találna, kb bármelyik komolyabb villanyszerelő meg tudja csinálni, vagy tud rá embert. cserébe el fog kérni érte méterenként 8-10e forintot
viszont ha a szegély mellé akarja tenni közvetlenül a konnektort, hogy hornyot ne kelljen marni, akkor a konnektoroknak kell új lukakat csinálni... (mindez persze paneltől is függ, nálunk az előszobában fent megy minden kívülről elérhető kábalcsatornában, onnan lefelé a falban megy a draut, a szobákban viszont a padlószegély mögött, így viszonylag kicsi bontással lehet kicserélni mindent.hanyas vagy, te disznó?
-
fonok87
aktív tag
válasz fonok87 #67493 üzenetére
Hát sajnos ez nem lett topichű... Ellenben viszont egész pofás lett, úgyhogy megosztom Veletek az eredményt. Először dolgoztam bőrrel, ahhoz képest szerintem nem rossz
Valahova azért tekerhetek rá egy kis szigszalagot, ha nagyon hiányzik[ Szerkesztve ]
Truss me, I'm an engineer.
-
-
betyarr
veterán
no,a gánycsapat véleményét/ötleteit kérném (minél egyszerűbbet,mer nem vagyok egy villanyzseni).
a képen egy ikeás olvasólámpa csatlakozása látható,ami egy dugvilla tápba megy bele.lejárt a tervezett élettartam és a csatlakozó két oldalsó pillenpattya megadta magát,a középső "pucu"-val együtt.ha még ez sem lenne elég,akkor a középső "pucu" rész beletört a dugvillatápba.
hogyan oldanátok meg legegyszerűbben a dolgot?
az elegáns kukába helyezés és másik lámpa vásárlása nem ér -
vmk
tag
válasz betyarr #67818 üzenetére
Ránézésre egy szerelhető RCA csatlakozóval megoldható a csere. Milyen feszülséget ad ki a táp? Rajta kell, hogy legyen a kis cimkéjén.
-
cinemazealot
addikt
válasz betyarr #67818 üzenetére
A dugó nekem is RCA-nak tűnik. De a dugvillás tápot mindenképpen megpróbálnám szétszedni, hátha belülről ki lehet valahogy piszkálni a beletört darabot. Ez már csak azért is lenne hasznos, mert ha oldalirányból lett véletlenül megtépve, akkor nem ártana megbizonyosodni arról, hogy bent nem szakadt-e szét valami, nehogy baj legyen belőle később.
-
SP4C3
veterán
-
betyarr
veterán
és qnadam: végül levágtam a képről az egyiket.tényleg bazi vékony benne a drót.de arra jó volt,hogy kipróbáljam.működik a dolog
így veszek egy szerlhető rca-t és ráforrasztatom apóspajtással a lámpa vezetékére.
köszi a segítséget,mert az asszony már kinézett egy 12k-s lámpát e helyett.így meg megoldható 1-2 száz forintból a projekt
-
A semmi szín alatt nem használnám szobában gépkifuvásra, gondoltam elégegyértelmű, hogy én sem használom bent, de legközelebb kérdezz, és segítek értelmezni amit írtam.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Stauffenberg
nagyúr
Szeretnék egy jó alaposat gányolni-taknyolni.
Van nálam egy régi-új notebook (pár éves használt üzleti gép), aminek a fedlapja nem tetszik (látszanak is már rajta az évek, meg gyűjti az ujjlenyomatokat). Gondoltam lematricázom, de nem tudom milyet lenne érdemes vennem. Magam vágnám ki a megfelelő méretet. A népszerű gépekre (MacBook, Dell XPS, stb) simán lehet méretre vágott un. "de-brand" matricákat (fóliát, ha úgy tetszik) venni, de ehhez esélytelen (kerestem is).
A kijelző védelme érdekében a hajszárítóval rámelegítős megoldásokat most hagynám. A kijelző (illetve az azt fedő üveg) ragasztva van a keretre, szóval nem tudom csak úgy lekapni a művelethez (az túl egyszerű és tartós megoldás lenne).
Ötetek? Milyet érdemes vennem, ami azért a mérsékelt (heti 1-2 alkalommal táskba dugós) cipelést még elbírja? Elsősorban valamilyen matt fémhatású bevonatban gondolkodom (a fedlap fekete, a gép belseje meg matt fém (alu-magnézium).
Mivel fenntartom a jogot, hogy az első próbálkozást el fogom cseszni, kicsit több alapanyagot vennék, mint ami egy nekifutásra elég (ha mégis sikerül, legalább lesz tartalékban ha kopás miatt cserélni kell).
-
válasz DJGABI #67802 üzenetére
Természetesen szükítövel, és mindaddig míg áramot kap. Míg a palack viszonylag gyorsan kifogy, és föleg hétvégén derül ki hogy a palack már csak szuszog, és nem fúj kellö erővel.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
moleculez
veterán
válasz Stauffenberg #67835 üzenetére
Én vennék egy biztosan nagyon motoros valót, pl 17-esre. Rárakod nagyjából, majd az élek mentén sniccerrel/szikével végigvágod, majd valami illesztési hézagba betömködöd. Egyszer csináltam hasonlót, működött a dolog.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Samus
addikt
válasz Stauffenberg #67835 üzenetére
Sima karbon hatású öntapadós fólia nem jó? Azok ragadnak rendesen. Az élekhez picit melegíteni kell, de azzal nem teszel kárt a kijelzőben, a fóliát melegíted, nem a felületet.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
hide5
csendes tag
válasz enginev3.0 #67796 üzenetére
Kis kompresszornak nincs komoly légszállítása, kifuvatásra nem alkalmas. Biciklihez jó. A hűtőgép kompresszor ugyanez, tud akár 18 bar nyomást is, viszont minimális a szállítása.
Én ilyen célokra - számítógép, erősítő, gázkazán kifuvatására - egy kiselejtezett régi porszívót használok, amelyik még tudott fújni is, nemcsak szívni. ( az ötletet a kazánszerelőtől loptam)
A gégecsőre felteszem a szűkítőt, és mehet a móka.
A számítógépet mindenképp vidd ki az udvarra, és úgy fújd ki. Meg fogsz lepődni a pormennyiségen!
A ventilátorokkal vigyázz, a légáramlattal szét lehet pörgetni. Jobb kézzel lefogni, és úgy kifújkálni. Jó szórakozást.A rest kétszer fárad. A többiek egész életükön át!!
-
Stauffenberg
nagyúr
A karbon hatással nem lennék kibékülve, de valami ilyesmi érdekelne. Meg nem baj ha pusztítás nélkül eltávolítható ha esetleg tovább adnám.
(#67837) moleculez : Nekem is ez volt az első gondolatom, de a "márkás" matrica simán belenéz a 10 ezer forintos árba is, amit kicsit sokallok ahhoz képest, hogy egy 60 ezerért vásárolt használt üzleti laptopról van szó, ami eleve a másodlagos (vagy inkább harmadlagos) gépem. Egy új MacBookhoz képest ez filléres szórakozás lenne, még méretre is van vágva. De ha valaki már próbálkozott olcsóbb Alis verziókkal, azokra jöhetnek tippek (meg mennyire tartós egyáltalán).
-
Barret001
addikt
válasz imibogyo #67843 üzenetére
A munkavégzés alapfeltétele a terhelés ugye? Be kell fogni legalább 3 mp időre a cső végét..Persze ehhez fel kell szerelni egy fújatópisztolyt a gumicső végére,itt kezdődnek a problémák Sosem volt másmilyen kompresszorom,most is van 3 használatban. Felborítja a számítógépet,olyat fúj 30+ BAR nyomást kell tudnia minimum.Az is igaz,hogy homokszóráshoz kevés.Oda légmennyiség is kell,és folyamatosan.
-
moleculez
veterán
válasz Stauffenberg #67841 üzenetére
Igen, nyilván én sem egy dbrand, vagy slikwrap szettre gondoltam, hanem valami Alis/eBayes cuccra, pont az általad említett okból. Sőt talán valami dekorfólia is szóba jöhet, a szabás szinte mindegy, legyen egy ~A3 ív, azt kész, úgyis magadnak szabod.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
hide5
csendes tag
válasz imibogyo #67843 üzenetére
Hogy mennyire igazad van, az bizonyítja, hogy a házi barkács mobil légtartályomat (6 literes tüzoltókészülék tartály) a hűtőgép kompresszor kb. 15-20 perc alatt nyomja fel 15 Bar-ra. Így van kb. 90 liter sűrített levegőm, ami bőven elég kerékfújáshoz, biciklihez, de nagyon kevés pl. fék tisztításhoz.
Por kifúvatásához (szerintem) legjobb és legolcsóbb a porszívó.A rest kétszer fárad. A többiek egész életükön át!!
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Spoilert szeretnék csinálni a kocsimra. Nem tré kinézetű két függőleges lapra fektetett atom gáz sz*rt, hanem igényes, szolid, íveset, a csomagtér ajtó íveit követő toldatot. Utángyártottat lehet kapni ebayről, csak most a vírus miatt nem rendelhető státuszban van, ráadásul 50.000 + postaköltség, és még a vámköltséget nem is említettem, mennyi. Ennyit meg nem áldozok rá, inkább megcsinálom én magam.
Tudtok esetleg tanácsot adni, milyen anyagból érdemes csinálni? Üvegszálasra gondoltam, de minden más egyéb, működő megoldást szívesen hallgatok(régebben is gondoltam már erre a műveletre, remélem még nem írtam ezzel kapcsolatban ide )
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
-ZeeZee-
senior tag
Segítséget kérnék, bár lehet, hogy off topik. Az otthoni gépem előlapi fülhallgató aljazata kilazult, ha bedugom a jack dugót, akkor csak a bal szól, ha finoman megmozdítom (hozzáér a "hüvely" falához a jack), akkor megszólal a jobb is. Sajnos ezen a lapon van a bekapcsoló, reset, a mikrofon és a 2 USB aljzat is. Lehet ezzel valamit kezdeni? Ha leszed/szétszedem tudok vele valamit kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest