Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
válasz pcgamer01 #44801 üzenetére
Hát igen, ez az, ami abszolút relatív. A következő szint nálam ott kezdődik, hogy Enermax, Noiseblocker, Alpenföhn, Bitfenix, Noctua és társaik. HA egyszer nagyon jól fog menni, oda, ahova ledes kell, oda Lepa Chopper / Enermax T.B. Vegas, ahova meg nem, oda Alpenföhn / Bitfenix / Noiseblocker. Nyilván csak a ventik kerülnének olyan 20-30e közötti összegbe
(#44803) macko20: Az eleje, teteje, kívülről az oldallapjai és az alaplapi csatlakozóknál levő fém lemez nincs lefúva. Alapvetően a ház gyárilag ezüst / fekete / festetlen fém. Nem akartam az alap koncepciót megtörni, ezért hagytam rajta szürke részeket. Azokat metál ezüsttel akarom majd lefújni, mivel már sérült itt-ott a felület, de lehet, hogy nem akrillal kellene, mivel elég sérülékeny.
Szerk.: egyébként a következőkben inkább a tartalomra kell ráfeküdnöm, mivel még nincs ssd-m, akarok egy csendesebb vinyót, meglegalább 1 Lepa Chopper-t. Majd ha ezek megvannak, még 4 gb ram, egy Sharkoon WPM400-as táp, és mindezek után ventiket cserélek. Egyébként halkan megjegyezném, hogy a Zalman gyári házventijei félelmetesen jók. Halkak és mégis viszonylagosan jó légszállítást produkálnak.
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
spidersoft
senior tag
válasz chester91 #44804 üzenetére
Zalmannal negatív tapasztalat: céges gépben lévő valami 9600GT fukerja sárga színű Zalman venti. Bezörgősödött, szétszedni nem tudtuk... két példányról van szó, nagyjából egyforma idő alatt (talán úgy 3-4 év). Meg lett fúrva kis fúróval a csapágyháza, fecskendővel meg lett kínálva olajjal... jobb nem lett, legalábbis a csörgés nem múlt el. Mint kiderült, annyira vékonyak az egyébként íves lapátjai, hogy nagyobb fordulatnál picit egyenesednek, így nagyobb lesz a kerületük, és belevernek a venti házába... szóval sebesség lejjebb szabályoz, azóta jók, bár cserébe a kártyák 50-60°C-on mennek.
A netezős gépben a tápventi le lett cserélve egy Scythe S-Flexre, teljesen csendes, pedig már ezért ment nem keveset. Kár, hogy már nem gyártják ezt a típust
-
Danex
addikt
-
samu000
tag
-
Danex
addikt
válasz samu000 #44809 üzenetére
"To remove the fan, you have to unscrew 3 screws from the top panel on the inside. Then pull the front panel, and slide the top panel forward. Careful with the cables attached to the top panel."
Ezt találtam a neten. Azaz 3 csavarnak lennie kell amit ki kell csavarnod, először az előlapot kell levenned, (ekkor vigyázz a kábelekre!) majd csak utána tudod a tetején lévő burkolatot leszedni úgy, hogy egy picit az előlap irányába húzod.
-
samu000
tag
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Van-e valakinek olyan házilag megoldható javaslata (elsősorban költséghatékony, de minden eshetőség érdekel), amivel a plexin lévő karcokat el tudom tüntetni?
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Andrew_31
Modder
Sziasztok.
Készül a DCMM-re a módosítás a Trabi Pc-be.
[Vízpumpa ] -
chester91
senior tag
válasz pcgamer01 #44819 üzenetére
Köszönöm!
Mit csinál vele pontosan a fogkrém? Elvileg a polírpaszta feltölti a mélyedéseket, ezáltal halványít vagy teljesen eltüntet karcokat. nézegettem már polírpasztákat, de szvsz drágának tartom, hogy 50g-os tubus 2-3e között mozog. A fogkrém, ha valóban használ, megpróbálom, de jó lenne valaki, aki már próbálta, hogy mit tapasztalt. Vannak rajta hajszál karcok és mélyebbek is.
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #44821 üzenetére
Valami költséghatékony ötleted van? Egy Raidmax Sagitta plexijét szeretném "felújítani", ha már elkezdtem barkácsolni a gépen.
Szerk.: jól mondta mrterminator, ha egyszer elkezdek barkácsolni, sosem fogom abbahagyni most éppen egy elhasznált szúnyoghálót fogok porszűrőnek belebarkácsolni a beáramló helyekre
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz chester91 #44820 üzenetére
Elvileg a polírpaszta feltölti a mélyedéseket
Ha feltöltené, akkor polírpaszta-színű vonalak lennének Azt csinálja, hogy a repedés éleit lekerekíti, tehát anyagot távolít el. Ahol nincsenek élek, ott nincs látványos fénytörés se, viszont megdolgozás mennyiségétől és erejétől függően kicsit hullámosodni fog a felület (öreg ablaküvegen kinézvést, ha mozogsz, hullámzik a táj -- na olyan lesz). -
chester91
senior tag
válasz spidersoft #44824 üzenetére
Az igazából nem túl jó eredmény. Az lenne az ideális, ha nem is 100%-os állapotra, de minden kompromisszum nélkül javítani tudjak a karcok láthatóságán. Ha hullámosodik, akkor számomra olyan, mintha adnék a sz*rnak egy pofont.
-
törölt tag
Közben kicsit alakul a fiókgép, a vga mégis el lesz cserélve valami low profile cuccra, ennek következtében a táp full load is valami 120W környékén fog mozogni, így már kétlem hogy túlmelegedne.
Viszont ha már alacsonyabb lesz akkor gondoltam érdemesebb egy szintbe hozni a fiókot a másikkal hogy normálisan nézzen ki, vagyis nem vinni lejjebb mert eredetileg egy szintbe van. De így 12 centi a magassága, abba meg már nem fér be a Ninja Mini mint cpu hűtő mert az 11.5 és akkor még alatta a proci, alaplap és az alaplap alatt kis hézag. Vagy alacsonyabb hűtő kell, nem tudom van-e, de biztos. Vagy mégse a fiókba kéne tenni hanem dobozkát csinálni neki és az asztalra monitor alá. Így kisebb vgaval kisebb lehet a doboz is. Az a bajom hogy a táp az undorítóan nagy ezek után, de nem akarok abból is kicsit mert úgy meg nagyon megdobja a költségvetést. Viszont sehogy se lehet értelmesen elhelyezni, akárhova tenném nagy holt tereket generál.
Mondjuk ha kibelezem a házából eleve csökken 3 centit a magassága csak annyival veszélyesebb is meg ilyen közel bezsúfolva árnyékolás nélkül bezavarhatja a gépet. Bár ilyen problémám még sose volt. -
spidersoft
senior tag
válasz chester91 #44825 üzenetére
Valami olyan műgyantát kell találni, aminek a fénytörési mutatója (IOR) megegyezik a PMMA-éval, és visszacsiszolni, majd polírozni, tükrösíteni... Üveghez használnak a szélvédőjavítók ilyesmit, de az üveg nem PMMA, más a törésmutatója (anyagösszetételnél fénytörés lesz, azaz látni lehet majd a bepótlást). Ha tökéletes sík felületet szeretnél, akkor hosszadalmas meló lesz, ha nem bánod a hullámosságot, akkor se rövid Polír/filckorongokat én mellőzném, pici figyelmetlenség és azonnal bele is olvasztotta magát az anyagba.
-
chester91
senior tag
válasz spidersoft #44831 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, pcgamer01-nek is. Egyelőre lehet nem bántom. Majd ha lesz rá nagyobb keret, bepróbálkozom rendes polírozással, vagy az is lehet, addigra gyártok saját házat magamnak
-
spidersoft
senior tag
Fel nem tudom fogni, hogy mit erőlködnek a PC ház izélők a plexivel... oké, könnyű megmunkálni (azért ez is szeret törni, repedni, olvadni fúrásnál, fűrészelésnél), de retekmód sérülékeny, bántják az abrazív anyagok, oldószerek, alig lehet az ujjlenyomatokat, egyéb zsírokat eltüntetni róla... mé nem használtok üveget? Nemes anyag, lehet színezni, szépen lehet homokfújni (mintákat mattítani bele, ugye), ráadásnak olcsóbb is a plexitől... gép oldalát meg nem illik rugdosni, valószínűleg nem fog betörni még egy hármas üveg se.
-
pcgamer01
senior tag
válasz spidersoft #44834 üzenetére
amúgy igen...
tisztításra meg ott az ablaktisztítóSamsung Galaxy S10+
-
chester91
senior tag
Ha egyszer ez járt a házhoz, amiben lakom? Éppen most gondolkodtam egyet egy ház építéséről, és abban célszerűbb lenne üveget használni.
-
tatabike
őstag
válasz chester91 #44836 üzenetére
És nem egyszerűbb, ha kicseréled egy az egyben a plexit?
Amúgy persze, jó az üveg, csak kicsit macerás bele mondjuk egy 120-as ventihelyet belevágni. Magában lehet, hogy olcsóbb, a megmunkálása viszont sokkal drágább, mert ha mondjuk olyanokat szeretnél csinálni belőle, mint az én házamon, akkor profi szakember kellene hozzá, és nem egy 1500Ft-os körkivágó...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
chester91
senior tag
-
do3om
addikt
Otthon mivel fúrom ki? (rögzítés miatt)
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
törölt tag
Van ára ezeknek a pico tápoknak..... 150W 20-25k lenne összesen. De még ha csak az atx részét veszem meg és azt hajtom az FSPről még úgy is 10k legalább. De ennek meg mi értelme, a tápot akkor is be kell raknom valahova és hűtenem is kell.
De közben szopok tovább, mert én az FM1-re épülő lapokkal kezdtem el számolni csakhogy a s775 mATX lapok meg nagyobbak. Úgy számoltam, hogy 24 széles lesz a ház és 17 az alaplap, oldal elférne a táp meg a két vinyó. De ezek az alaplapok pont 24 centisek, szóval épp belefér magába az a szerencse. A tápot fejjel lefelé lehetne betenni de nem fér el sehogy hacsak nem olyan beteg magas a ház de annak megint mi értelme.
Nem gondoltam volna, hogy szaros minigépekkel ennyit lehet baszakodni. Talán tényleg platformot kéne váltani FM1-re.... Vagy esetleg még lejjebb a SoC-ok közül szétnézni. Bár azok nagyon ótvar gyengék. De ha mITX lapba kap egy LP karit akkor talán jók, a kari még elfér úgy is kell a procira egy kis hűtő aminek a holt terébe elfér a LP kártya. Hmm.....[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Éppen azon filózom, hogy esetleg fából kellene egy házat összehozni. Milyen fát ajánlotok, ami árban jó, tartós, könnyen kezelhető, festhető.
-
chester91
senior tag
válasz imibogyo #44842 üzenetére
Lucfenyőt ajánlottak, lenne is ember, aki ingyen és bérmentve megmunkálja, jó áron beszerezve a faanyagot. Kb. megvan, hogy mit akarok csak hát kell rá pénz majd ugye ) 420*460*242 mm méretek, alsó tápos kialakítás, ATX lapok is beférjenek, elöl 3*140 mm-es ventinek hely, 3*2,5, 3*3,5 és 4*5,25-ös helyek, lemez a táphoz alulra fából, ami takarja a kábeleket, lemez az alaplapi tálcához, ami szintén takarja a kábeleket, lenne egy előlap, ami levehető lenne, Raidmax Sagitta-hoz hasonló. Kb. ezt gondoltam ki, alul lenne kivágva 14-es ventinek, felül 2-nek hely, hátul 1-nek hely (ebben azért még kell segítség), csak tervezni nem tudok gépen majd vizsgaidőszak után megtanulom
-
imibogyo
veterán
válasz #21346560 #44843 üzenetére
Drága, de azért nem egy Mahagóni, vagy egyéb egzotikus fajta. Azért is írtam, hogy nekem ezek a felső határok (fenyő, tölgy) amennyit gépház céljából fára költenék és, hogy ő is szerintem maximum ezen az árszinten gondolkodjon főleg első háznak.
chester91: az jó lesz szerintem simán. Főleg ha nem tervezed meg alaposan, akkor majd menet közben úgyis újra akarod majd kezdeni. Ezért mondtam, hogy "olcsó" fával kezdj, amíg nem alakul ki a "végleges" terv. Az ötlet maga jó, de azért jó lenne valami látványterv, hogy lássuk jobban.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz imibogyo #44845 üzenetére
Nyilván, persze
A célom igazából egy, a Raidmax Sagitta házhoz hasonló, kicsit nagyobb, modernebb ház megépítése. Amit nem igazán tudok még, hogy az alja/teteje/eleje/hátulja milyen vastag legyen, valamint az oldallapok (lényeges kritérium, hogy az egyik oldallapjában lesz üveg/plexi).
Meg amit nem tudok, hogy az egyes eszközök (2,5-3,5-5,25) helyeit hogyan kellene kialakítani. Nem hiszem, hogy csavarmentes kialakítás játszik benne, így csavarozás lesz. Ami fontos, hogy nem szívesen szögelnék/csavaroznék, így majd a ragasztásos-stiftes összeillesztést akarom alkalmazni a váz tekintetében, valamint az előlap esetében is.
Szerk.: előlap esetében viszont a Raidmax-hez hasonlóan úgy szeretném megcsinálni, hogy az levehető legyen könnyedén.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz imibogyo #44845 üzenetére
Lejárt az időlimit, mire elkezdtem volna írni....
Mindenképpen megtervezem a végletekig, ezért is foglak zaklatni titeket folyton folyvást. Ami fontos kritérium lesz benne:
- megfelelően hűthetőek legyenek majd az alkatrészek
- kábelmanagement támogatása (ezt vékony, 0,5mm-es falemezekkel akarom megoldani az alaplapi tálca és a táp feletti részénél)
- megfelelő mennyiségű hely
- előlapra legalább 4 usb, 1-2 esata, mikrofon-hangszóró kivezetés, valamint a szükséges gombok
- támogassa a lehető legnagyobb vga-kat és cpu hűtőket
- szerintem maximálisan jó, ha ATX formátumra alkalmas az alaplapi tálca, a lyukakat úgy is akkor fúrom ki neki, amikor már kész, és kerülne bele a jelenlegi, így később, ha ATX lapra váltok, elég csak néhány plusz lyuk rá
- 12-es vagy 14-es ventiket támogasson (nem döntöttem még el, lehet 12-es bőven elég lenne bele)
- meg ugye alsó tápos kialakírás„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz Pete55555 #44848 üzenetére
Köszi
Nem akarok nagyon eltérni majd a hagyományos felépítéstől. Tulajdonképpen majd egy frissített Sagitta lesz, mondjuk ez lesz a Sagitta 3
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest