Új hozzászólás Aktív témák

  • Zwiebi

    tag

    válasz Darko_addict #40000 üzenetére

    A vinyoknak (ha nem 10k RPM-es szervervinyok) nem kell tul sok hutes. A NAS-omban a 3db 4TB-os WD Red/Purple ~10W-ot fogyaszt osszesen, ami hotermelesileg elhanyagolhato. Hutes helyett inkabb azt irnam, hogy a vinyokhoz levegocsere kell, amihez nalad az elolapi also venti boven eleg.

    A haz tetejen levo ventikkel az a problema, hogy ha az elolapi panelhez kozelebbi helyre teszel ventit, akkor az pont a CPU huto elol fogja elszivni a friss levegot, ha pedig leghatulra teszed, akkor sokat mar nem tesz hozza a hatso kifuvo ventihez.

    3 befuvo ventid van es sok a lyuk a hazon, szoval a pozitiv legnyomassal nagyjabol meg is van oldva a hutes, de 1db hatso az meg hasznos, hogy a proci kornyekerol elszivja a felgyulemlett meleg levegot.
    A legfontosabb, hogy a ventiprofilokat jol allitsd be, eleg gyakran a 500 RPM es az 1500 RPM kozott 2-3 fok kulonbseg van, ami altalaban nem eri meg az extra zaj miatt.

    A gepedhez boven eleg ennyi hutes. 11600 is, mint a legtobb mai proci szeret kicsit forrofejubben rohangalni, a Shadow Rock 3 nem egy csucshuto, de boven eleg lesz. A GTX1070 pedig nem tul melegedos.

    A legnagyobb kerdes az a Lian Li gyari ventik minosege lesz. :D

Új hozzászólás Aktív témák