Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz andrade #9001 üzenetére
Gyári 20-as CM-ek leállnak nekem. Illetve gyári 12-es CM is leáll. Valamint Swif2 venti is leáll nekem teljesen. Swif2-t elvileg 7-13V között lehet állítani.
Elhiszem hogy van ami nem áll le, illetve ez vezérlő meg venti függő is, én csak a saját tapasztalatom osztottam meg hogy nekem leállnak teljesen.
Illetve ez szerintem nagyrészt a ventivezérlőtől függ. Mivel nekem a Scythe Kaze Master II
Feszültség kimenet: 3.7 V (±10%) - 12 V (±10%) A ventik nagyon nagy százaléka 3.7V-on már nem müxik. Így leáll teljesen. Szóval ez ventivezérlő függő.
iPhone 13 Pro Max
-
jediweb
aktív tag
Sziasztok
Kérlek ajánljatok nekem egy 120mm-es kék ledes házhűtőt oldalra vga hűtés
támogatásra nyilván max halk/max hűtés jó arányban, nem az ára az érdekes,
jó legyenjediweb
-
mr_ricsi
veterán
"A másik amit nem értek, hogy a freezer 13 pro két ventije egy csatlakozóba van összedugva gyárilag, és úgy az alaplapra! Mindkettőnek megvan a sárga sebesség vezetéke is!"
A csatlakozóba bemegy a kis venti sárga vezetéke, de bekötve nincs. Csak hogy ne lógjon a levegőben.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
jediweb
aktív tag
És milyen a pontos típusa?
Most ezt nézegetem
BitFenix Spectre PRO 120mm Fan Blue LED - fekete
Méretek: 120 x 120 x 25 mm
Szín: fekete (átlátszó), kék
Zajszint: 18,9 dB(A)
Sebesség: 1200 RPM
Légszállítás: 95 m³ / h
Statikus nyomás: 1.24 mm-H2O
Feszültség: 12 V
Portok:
1x 3-tűs (tápegység)
1x 2-pin (LED kijelző)
Világítás: 4x kék LED
Gyári adata
Current (A) 0.18A ±10%
Speed (RPM) 1200 RPM ±10%
Air Flow (CFM) 56.22 CFM ±10%
Air Pressure (mmH2O) 1.24 mmH2O
Noise (dB-A) 18.9 dB(A)Jónak tűnik
Illetve de a gyártói oldalon ez így ebben a formában nem található
Cooler Master R4-L2R-20AC-GP kék LED ventilátor
Méretek: 120x120x25 mm
Áramellátás: 12VDC
Bemenet(Watt): 4.2W
Sebesség: 2000 rpm
Zajszint: 19 dBAEz gyanús 2000 rpm és 19 dBA
[ Szerkesztve ]
jediweb
-
jediweb
aktív tag
No csak meg van
Cooler Master Model R4-L2R-20AC-GP
Dimension 120x120x25 mm
Voltage12VDC
Current (Ampere)0.35A
Input (Watt) 4.2W + / - 10%
Speed (R.P.M.) 2000 R.P.M.
Air Flow (CFM) 69 CFM
Air pressure (mmH2O) 3.04 mmH2O
Fan Noise Level (dB-A) 19 dB-A
Weight 116 g
Available Color LED Blue
Bearing Type Long Life Sleeve
Fan Life Expectancy 50,000 hours
3 to 4 pin Adapter 1 pcs
Screws 4 pcs
Warranty 1 yearAz adatok alapán ez a jobb ki mit mond vagy senki .................????????????????
[ Szerkesztve ]
jediweb
-
mr_ricsi
veterán
válasz andrade #9001 üzenetére
A képen csak 3 szabályzó látható. Ebből az AC egy prociventi, a másikat te magad barkácsoltad egy Remix potméterből, ezért egyik sem érv abban a vitában, hogy mi a szabályozási tartománya egy házhűtőnek. A másik 8 cm-es ventin lévő szabályzó nagyon homályos, ezért nem ismerem fel, hogy honnan származik. A Tt potmétere pedig nem látható a képen.
Az FSP táp pedig szintén nem érv, mert az nem házventi, valamint annak a szabályzását a táp igényeihez igazították, és csak azért nem álló ventivel indul, mert mindig kell a levegőt mozgatnia.Summa summarum: ha a Tt ventire feldugod a gyári potis szabályzóját, akkor lesz 1 (azaz egy) db bizonyítékod arra, hogy a házventi szabályzók többsége nem állítja le a ventit.
És én most nem abba kötöttem bele, amit állítottál, hanem amilyen módon ezt bizonyítani akartad!
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz andrade #9007 üzenetére
"Azt tudod hogy a te vezérlőd az indításkor 12V-ot ad egy ideig a ventillátornak hogy biztosan elinduljon? Ezt csak IC-vel lehet megcsinálni."
Szerintem egy soros kondival is meg lehet. Vagy esetleg Nobel-díj járna nekem az ADSL modemembe épített szabályozott ventilátor miatt?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Elemental
addikt
Kaptam 1 jó 5letet.
Ilyesmi lesz berakva szerintem a gép hátuljába, és ha kell, akkor bekattintom. -
jediweb
aktív tag
Látom nem válaszol senki, érdekes itt is az van ki kinek igen - ki kinek nem ...
De nem baj nem veszek semmit
MertKörnyezeti hőmérséklet : 23 C fok
HD7870 alapon windows és max internet 26-27 C fok terhelve max 41 C fok
HDD üresen - terhelve 26-28C fok
proc i5-3470 alapon windows és max internet 29 C fok terhelve max 40 C fok
system mint a procesetleg nyáron kellhetne több venti ami most van elöl 1 hátul 1 felül 1
a vinyókon kis hűtő alulíja és a ház ííthermaltake A90 a minden hűtés OK a rémhírekkel ellentétben ...
Super kis-nagy ház ....[ Szerkesztve ]
jediweb
-
jediweb
aktív tag
válasz Elemental #9021 üzenetére
Előlapi 3.5" panel amivel ki is lehet kapcsolni én is abban gondolkodtam , de úgy
néz ki nálam nem kell, felesleges ....
( csak felmértem mi van ha és hogy mivel oldanám meg )
de persze senkit nem érdekelt ...Ja és a ház az asztal mellett alatt .. úgyhogy nem a fülemen van és alig hallani ...
[ Szerkesztve ]
jediweb
-
veterán
válasz jediweb #9022 üzenetére
Én a helyedben a
BitFenix Spectre PRO 120mm Fan Blue LED
választanám, de ha nem fontos hogy led-es legyen akkor egy Swif2 1201 is megteszi, esetleg ha van 4 tűs alaplapi csatid akkor 120p.
Illetve ha nagy hely van az oldallapodon akkor inkább 20-as ventit rakj be. Milyen házad van?
iPhone 13 Pro Max
-
jediweb
aktív tag
válasz jozsi252 #9023 üzenetére
Thermaltake A90 120 -as a venti helye (oldalt ),
de pont a videó az ami a legkevésbé melegszik és ha nincs terhelve szinte secc perc és
26-27 fok a vinyó most 28 fok cpu system 28-29
úgy hogy most futtattam egy bencmark tesztetEgyébként én is inkább a Bitfenix-re gondoltam volna bár a másik paramétereiben jobb
Kék ledes kellene és átlátszó kerettel
de várok hátha lesz majd más választas ha kellene ...[ Szerkesztve ]
jediweb
-
andrade
senior tag
válasz mr_ricsi #9025 üzenetére
Van olyan nyomógomb aminek a két érintkezője nyitva van benyomásra zár ilyen a power gomb és a reset.Elengedéskor egy rúgó alaphelyzetbe nyomja vissza .Van ennek az ellentéte amivel megszakítani lehet az áramkört egy pillanatra.
Kapcsoló az ami a működtetéskor zár és úgy marad! Vagy újból be kell nyomni kikapcsoláskor vagy ha billenő vissza kell billenteni. Nehogy már a kettő azonos legyen! -
veterán
válasz jediweb #9024 üzenetére
De ha ilyen jók a hőfokok
"HD7870 alapon windows és max internet 26-27 C fok terhelve max 41 C fok
HDD üresen - terhelve 26-28C fok
proc i5-3470 alapon windows és max internet 29 C fok terhelve max 40 C fok
system mint a proc"Akkor minek foglalkozol a hűtéssel?
Winyó elmegy 40-45 fokig bőven.
GPU: 70 foknál is normális terhelés alatt
Proci: 60-70 fokig bőven jóSzóval még az álltalam említett hőfokok is bőven beleférnek a határba.
iPhone 13 Pro Max
-
mr_ricsi
veterán
válasz andrade #9026 üzenetére
Csak ismételni tudom, hogy "rövidrezáró nyomógomb" nevezetű alkatrész nem létezik.
("záró nyomógomb" van, esetleg "nyomva záró nyomógomb" vagy "nyomásra záró nyomógomb" is, de "rövidrezáró nyomógomb" nem létezik.A korábbi képen pedig 1 áramkörös kapcsoló látható. 2A/250V a terhelhetősége.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
andrade
senior tag
válasz mr_ricsi #9010 üzenetére
Beleestem egy problémába mint légy a tejbe! A látható fordulat szabályzó lefényképezve az önellenőrző számokat mutatja.Le lett fényképezve pillanatfelvétellel és B idővel is.Szemmel leolvasva az 1-es venti 1800-al a 3-as 1200-al pörög a középsőn nincs venti és leolvasva 0-át mutat.A hőmérsékletek is arányosan vannak kjelezve.Miért nem lehet lefényképezni a kijelzőn a szemmel látható számokat? Jó felkészültségű fotós vagyok de itt haloványlila segédfogalmam sincs hogy ez mitől van?
(a világító diódás ébresztőórát le tudom fényképezni minden módon ez is világít de miért csak szemmel látom a valós számokat?)[ Szerkesztve ]
-
smisa
őstag
Sziasztok
voltam már pár hete itt akkor sajna nem volt infom mit kell cserélni most nagy kutató munka árán az alábbi speceket találtam:
The Zalman labeled 92mm fan (ZF9225CSH) is rated for up to 53 CFM and 36.1 dB at 2,800 rpm when operating at 12V or up to 31.1 CFM and 20 dB at 1,600 rpm when operating at 5V.
és
The larger Zalman 120mm fan (PS122512M) is rated for up to 70.1 CFM and 34.3 dB at 1,800 rpm when operating at 12V or up to 38.6 CFM and 20 dB at 900 rpm when operating at 5V.
Ami itt is látható nem kicsit hangosak viszont a légszállítás elég jó és ami a lényeg a designba piros led világítás, erre várok segítséget lehetőleg nem túl drágá megoldás fomrájában.
Előre is köszönöm
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Sima 8cm noname háthűtő van a doboz hátulján.Most akarom kalibrálni az aida sensor panelját. Milyen max értéket adjak meg neki? Aminél már tényleg szétpörgi az agyát.Ugyanez a kérdésem megvan a CPU hűtőmmel is, ami egy CM TX3 Evo. AMD X3 460at hűt.
Köszi! -
ma.ci23
tag
Kész lett a házam [link],de van egy probléma...a táp mellé-elé nem fért be a swif2 venti.Tudnátok nekem olyan legalább 12 cm is ventit amelyen vékonyabb a müanyag keret?
-
krichd1
addikt
Scythe "SLIP STREAM" 120mm ventivel kapcsolatban van vkinek tapasztalata ?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Krisz79
őstag
Sziasztok.
Segitséget szeretnék kérni az ügyben,mert elég hangosak a sz.gépemben levő ventilátorok.
Milyen módon lehet ezt esetleg csökkenteni,kiszűrni,kimérni,
minden segitő szándékú ötletet,tanácsot szivessen veszek.
Köszönöm.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
veterán
válasz Krisz79 #9041 üzenetére
Legegyszerűbb ha veszel halkabb ventiket. Időt mindenképpen spórolsz vele, meg sztem pénzt is. Hangszigetelő cuccok nem olyan olcsóak.
Swif2 ventinek nézz utána szerintem azzal jól járnál. Nálam is bevált. Bár én vettem még ventivezérlőt is szóval azzal is tudtam csökkenteni a hangot.
iPhone 13 Pro Max
-
talmam
tag
Hali !
Tudnátok LEDes pwm es ventiket ajánlani 12 eseket
ill 3 pin es LED es halk ventit egy CM sickleflow ot váltana mert elkezdett hangoskodni
köszönöm -
Drizzt01
őstag
Sziasztok , a ventiknél mit jelent a : Zajszint: 0,5 Sone
Az mennyi Db ?[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
Drizzt01
őstag
Köszi , az úgy elég hangos egy 14-eshez képest .
Ezek közül ti melyiket javasolnátok radira ?Zaward Golf III Fan 140mm ZG3-140C
Zaward Golf III Fan 140mm ZG3-140D
Prolimatech Blue Vortex Blue Wings
Prolimatech Blue Vortex Blue Wings, Blue LED
Arctic F14 Fan[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest