Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Az ár változhat, attól függ mennyire jó a hűtő és mennyire halk, ezért lehet többet is ajánlani. Szeretném ha minél olcsóbb lenne, de a célját rendese ellássa, tehát esetleg játék esetén is. A gyári Intel hűtő teljesen jól teljesített ebből a szempontból, csak ugye most halkabbat szeretnék. Tehát ha az a hűtési kapacitás már megvan, csak érezhetően halkabban, akkor már ajánlhatjátok. A procit már írtam, C2D E4600, tuning nincs.
Ház: Gigabyte GZ-X2
Alaplap: ASUS P5QSE2
RAM: 800Mhz DDR2 2x2GB
Egyéb: passzívnak örülnék (ki nem ), de félek reális áron nem lesz.Köszi!
-
dik
őstag
Helló!
Szükségem lenne 3db 8cm nagyon halk ventillátorra nem csillagászati árakban. Ki milyet tudna ajánlani valami jobb fajtát? VGA kártya hűtésre kellene. Előre is köszönöm!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Morris
veterán
Nézd csak meg a lapátokat!
Az AF ventiknél több lapát van. És emiatt nagyobb a szélzaj.
Legalábbis nekem ez tűnt fel az összehasonlításnál. Igazából az a baj, hogy nem lehet otthoni eszközökkel lemérni a ventik tulajdonságait.
Így a gyártó állíthat bármit. Pedig engem nagyon érdekelne, melyik gyártó mennyit hazudik a leírásnál.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Morris #35005 üzenetére
Hidd el ismerem mindkettőt...Az AF annyira airflow venti,hogy egy belépőszintű normális venti légszállítását sem tudja hozni.De ezt már ezerszer veséztük,teszteltem én is.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
nyozo
aktív tag
Üdv! Cooler Master MasterCase H500-as házba keresek 1db 12cm-es és 2db 14cm-es kék ledes ventilátort, max 5000Ft/db árban, mit tudnátok ajánlani?
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
crazygamer75
tag
válasz crazygamer75 #34994 üzenetére
UP
Valaki, valami választ erre? -
|AP|
veterán
hátsó házventinek melyik alkalmasabb? Minőségi, csendes, de azért viszonylag nagy légszállítású ventit keresek. Hajlandó vagyok többet is költeni rá, ha mindent tud a fenti listából
Be quiet Silent wings 3 vs Noctua NF-S12A (chromax)
-
|AP|
veterán
az SW3-ról (sima) mindenhol azt írják, hogy nagyon csendes. Néhol viszont megemlítik, hogy cserébe nem mozgat meg annyi levegőt, mint a hangosabb modellek. A high-speed verziónak viszont a hangjától tartok kicsit.
Van neked vagy valakinek személyes tapasztalata arról, hogy érezhetően hangosabb-e, mint a sima verzió? -
eventus
veterán
-
mgabi
senior tag
Csodák nincsenek! Egységnyi felületen minél több levegő megy át, annál hangosabb. Pont. A venti hangnyomás különbségek 90%-a lapát közepétől a keretig terjedő rész és a lapát anyaga okozza 1000rpm felett. Ezek kiküszöbölése drága a tervezés, gyártás és az anyaghasználat miatt.
Jelenleg a gépemben 2db * B14-PS, 2db TY147A, 2db SW3, 1 db Vardar EVO 140ER (semi-active módban) van. Megfordult nálam ezentúl majdnem minden venti az ajánlott listáról. Újonnan 50 ezer forintnyi venti van baj meg venti-csend fétis
B14: sűrű radira és koszos porszűrő mögé a legjobb
SW3: radira, bordára és házhűtésre, legjobb all-around venti
TY147A: bordára és házhűtésre. 5ezer alatt oké, efelett inkább az SW3. Sajnos nem kapható vagy nagyon drága, de 4-4,5e között a legjobb vétel.
Vardar: hangosabb, de tol, mint a bolondbudget opció:
akasa apache: házhűtés, radi, borda. (aprón árulnak 3db-t 10ért, 2db-t 6ért, szerintem insta get 3e/db áron, ha számít a pénz)
akasa viper: jó mindenre, tol mint a bolond, de hangos.
Nanoxia deep silence: közepes, de csendes. Szerintem kerülendő. alig kapható.[ Szerkesztve ]
-
mgabi
senior tag
válasz Motion_Blur #35025 üzenetére
1080ti gaming x.re fújja a levegőt alulról, vga venti rpm -500 rpm a cél. A lényeg, hogy a vga venti elnyomja és észre se lehessen venni, hogy ott van. Amúgy 1300-1500 akaron megfogni, mert felette már minden nagyon hangos és felesleges is.
[ Szerkesztve ]
-
crazygamer75
tag
válasz crazygamer75 #34994 üzenetére
Up
Valaki tudna valami választ? -
Feriboy2
aktív tag
válasz crazygamer75 #35029 üzenetére
3 pines venti csatlakozó nincs a tápegységeken szóval nem fogod tudni közvetlenül a tápra kötni a ventiket. legfeljebb molex (vagy sata) 3pin átalakítóval (pl ilyesmik)
de lehet hogy a házadhoz adnak valami hasonlót azt nem tudom.ventivezérléshet van több féle program is. én az alaplapomhoz tartozó progit az msi command centert használom, szerintem az asrocknak is van ilyenje, nézd meg az alaplapod honlapján. (bár nekem csak a cpu illetve alaplap hőmérséklete alapján lehet azzal vezérelni a ventiket)
még szokták ajánlani a speedfan illetve argus monitor progikat is.én egyszer próbáltam 4pin--> 2db 3pin elosztót használni akkor meg se mozdultak a ventik, bár az elosztót az aliexpressről vettem
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Adott egy Fractal Design Core 1500 típusú házikó, benne az adatlapomon szereplő konfig.
Jelenleg van a házban elöl 2 db, hátul 1 db 120-as pwm venti, amit az alaplapról hajtok, felül még két 120-as 3 pines, amit a ház háromállású szabályzójáról.
Nemrég került be egy RX 580-as vga, ami a korábbinál jóval több hőt termel combosabb programok alatt.
Mivel a ház oldalán van még hely egy 140-es ventinek, érdekelne, hogy érdemes lenne-e ide is rakni egyet, ami a vga-ra fújná a friss levegőt. Pwm-re gondoltam, van is otthon y kábel hozzá.
Let the Zone take me if I am.
-
-
Morris
veterán
Urak!
Alpenföhn Wing Boost 3 ARGB TRIPLE PWM 120mm ventikről van valakinek véleménye?
-
kutga
nagyúr
Egyébként ha már itt járok.
Ezzel a sok ventivel alapból már szép hangja van a gépnek. Ami benne van jelenleg:
2 db Xilence 120 mm pwm elöl
1 db CM SWIF 120P pwm hátul
3 db CM SWIF-1201 kettő felül, egy alul
1 db BQ Pure Wings 2 140mm pwm oldalt (ez majd jön).A kérdés, hogy kell-e ennyi, és ha igen, mire érdemes beruházni ami valamivel csendesebb mint a mostaniak? Pwm osztó van itthon, az is lehet hogy mind pwm legyen.
Let the Zone take me if I am.
-
veterán
Nalam 14 db 14cm venti van, de hangtalan a cucc 9db Noctua NF A14pwm + 5db Phanteks PH-F140SP . A VGA coil whine jobban idegesit/halatszik.
Mi az ami melegszik nalad ?
Fractal 1500 hazad van ami elol nagyon zart . En igy oldanam meg : fent az elso ventihelyen 1x14cm venti befele fuj a CPU huto ele' . Oldalt 1x14cm venti befele fuj a VGA ra . Hatul 1x12cm venti kifele fuj . PCI takarolemezek a VGA alatt kiszedve.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest