Új hozzászólás Aktív témák

  • Lucif-R

    senior tag

    válasz club1 #3500 üzenetére

    Nálam amikor még annó a Rubicom csinálta ezt a full UTP-s hálózatot akkor konkrétan simán összesodorták a toldásnál az UTP-s ereket :W illetve kapott a dolog egy két réteg szigszalagot biztos ami biztos... :U ( nem voltam otthon amikor csinálták ) majd egy két nap múlva megnéztem, hogy mivel toldották... majd telefon, hogy na akkor legyenek szívesek visszafáradni és vagy új vezetéket kirakni, vagy megtoldani rendesen RJ45 + toldó használatával. Végül toldották egy max 200ft-s műanyag fali toldóval amibe mind két felet RJ45-el dugták be. ( szal nem betűzővel vagy ilyenek )

    Igazából egyik esetben sem tapasztaltam ( gány / rendestoldós ), hogy lassulás / szakadozás lenne eleinte Rubicom idejében 80/80-as netem volt ( 80/40 helyett mert elbénáztak valamit ), majd Digi felvásárolta a szolgáltatót a lakótelepen és akkor már csak 80/25 ös volt de így a toldással együtt is torrentről volt 10-11Mbyte-os töltés ha volt rendes seed.

    club1nek amúgy igaza van igen könnyen össze szedi itt a rendszer az elektro szomogot és ronthatja a hálózat minőségét, viszont egy 100mbit-es környezetben ez elhanyagolható. Persze egy rendes gigabites árnyékolt kábel esetében, ami ne adj isten 240V, és egyéb kábelek rengetegében van ott igenis számít. Egy átlag felhasználó aki csak sima netet visz rajta annak ez észrevehetetlen.

    Esetleg, hogy biztos ami biztos legyen, egy Faraday kalickát csinálsz neki, és egy földelő pontal ( nem konnektor ) leföldeled ( esetleg még egy diódát lehet útközbenre rakni hogy visszafele semmi ne jöhessen ) akkor már az elektro szmog se fog oda jutni. ( de ez ilyen nagyon paranoiás esetben maximum szerintem legalábbis :U )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák