Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz kunberci #30646 üzenetére
Kitöltöm, bár már mindent leírtam ami ebben van .
Köszönöm az infókat, ahogy olvasom az éjszakai ember /mozgás felismerés riasztással kérdéses, nem olyan jó mint egy jó mozgásérzékelővel. De tenni akarok egy próbát, sajna anyukám ha egyedül van néha nem tud aludni, fél, ezért kellene a megnyugtatására ez. Ezért lenne fontos a mozgásérzékelés.Mivel a kérdéssor fontos ezért legyen itt, nem tudom hogy szoktátok kitölteni
Kérdéssor:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? ----- 4 - 6 db-ot nem feltétlenül egyformát, 2 db jó minőség kell a többi lehet gyengébb is
2. Később lesz-e bővítve? ----- talán
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? ---- elvileg jó ha van NVR
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)? ----
5 és kb 30 m között lenne a megfigyeltterület, utca nem lesz figyelve csak udvar
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? ---- az éjszakai emberi mozgás pontos felismerés fontos - riasztással egybekötve. jármű nem
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? --- igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? ---- mondjuk 100-200 között de nem kőbevésett
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell? ---- vezetékes is lehet de wifis is jöhet, mindegy, megoldható a vezetékelés
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)? --- jól kezelhető magyar telefonos és pc app, riasztással-mozgásérzékeléssel -
kunberci
senior tag
Szerintem, ha a Reolink márkánál maradnál, vegyél csak 1db
kamerát (8MP):
[link]
Már az Iponon el is fogyott.
[link]
Így néz ki: [link]Teszteld le, még POE cucc sem kell hozzá, tesztelés idejére egy 12V 1A-es tápot veszel hozzá.
Amennyiben nem válna be, 14 napig elállhatsz a rendeléstől.
Amennyiben tetszik meg két opció közül is választhatsz:
5MP-es kamerákkal:
[link]
8MP-es kamerákkal:
[link]De mint írtam csak 1db kamerát vegyél nekifutásnak, és teszteld le.
De mindkét változat több lesz mint (6db kamera+POE NVR) 200 eFt.[ Szerkesztve ]
-
-
-
mexel
veterán
válasz kunberci #30658 üzenetére
Megpróbálom majd, összvissz 120m-t számoltam-mértem, ebben bőven van ráhagyás, kameránként 1-2 m is akár, nekem a padláson elfér összetekerve, de lehet most más helyet keresek az NVR-nek, van még ötletem. Az a baj most létrázni nem tudok mert a gerincem műtötték, plusz van tériszonyom is így kell segítség a felrakáshoz, de a kábelt be tudom húzni , bekötni beüzemelni is valószínűleg.
Itt a kérdés hogy édesanyáámnak mi kell majd, vajon jó lesz-e arra amire szeretném.Egy kérdés, egyelőre kíváncsiság: a wifis kamerák miért nem jók?
Szerk: most kapcsolok azoknak kell táp mert nem a levegőből veszi az áramot, akkor meg ugyanúgy kábeleznem kell, wifi kilőve
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
Az NVR simán elfér a kamrában egy polcon is 1 csövön lejöhet a padlásról az összes utp kábel + amin a routerből kapja netet. Ott nincs útban senkinek, max a beüzemelés kicsit kényelmetlenebb mert oda kell vinni egy monitort. De utána már az se kell és elketyeg ott.
Persze ez akkor járható út ha megoldható odavezetni a padláson keresztül a routernől a netet. Láttam ilyen megoldást 8 kamerával, tök elegáns volt mert nem volt szem előtt az NVR, se a sok kábel. -
Marci112233
addikt
válasz hevepapa #30666 üzenetére
Mivel nekem ugyan az a fő router adja a netet az NVR-nek csak több AP-n keresztül, így és szobában állítottam be nagyjából az egész rendszert. Egyedül a kamerák képeit babráltam miután felkerültek a helyükre, mert ugye nem mindenhol ugyan azon fényviszony közt vannak a kamerák., de ezt már távolról asztali PC-na vagy laptopon, mert mire belőttem ahogy most van, mikor melyiken csináltam. De szinte mindent amit az NVR-ben lehet babrálni monitoron keresztül, azt távolról is meg lehet tenni.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
bringasisti
őstag
Azt megtudjátok mondani, hogy ezek a kamerák (nyilvan különböző mértékben) körülbelül milyen legközelebbi távolságon készítenek éles képet? Mert több forgalmazót kérdeztem nem is válaszolnak! Lehet hogy nekem a beltéri üzemmód miatt csak baba kamera a megfelelő.
BENEFON DELTA--------N8
-
_NCT
őstag
Sziasztok!
Ideiglenesen kellene egy IP kamera, ami nagyjából 10-15m távolságig használnám, amíg nem ötlöm ki a poe rendszer megoldását ( illetve most az anyagi erőforrásokat se erre összpontosítanám). Bejárat és utcafront figyelés lenne a lényeg.
Első körben pl TP-Link Tapo-ra gondoltam, PTZ se lenne rossz, de nem feltétel. Legyen infrás, éjszaka is jó lenne, ha értékelhető felvételt biztosítana. Wifi csatlakozás belső hálóra, a felvételek egy kis NAS-ra mennének első körben. WPA3-at tudnia kell, meg 5ghz se ártana.Dóm vagy csőkamera lenne a jobb?
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Pár hónapja vásároltam a Reolink 811-et. Akkor megeskudtem rá, hogy nem lesz több kamera... Ezért csak POe tapfeladot vettem. DE! Úgy alakult, hogy kellene még egy kamera. Elképzelés szintén Reolink. Nem kell mozgatás. Egy kb 15m hosszú területet kellene "figyelnie". (A ház eleje az elokerttel és a kb 10m-re lévő nagy és kiskapuval.) Humán és jármű felismerés előny! Nem tudom a nevét, ez a dóm kamera kinézet jonne be igazán, csak ne legyen rajta a gömb burkolat... A 811 is a Reolink oldaláról lett rendelve, de nem zarkozom el az Alitol sem. Tudna valaki ajánlani egy megfelelőt. Természetesen POe -s legyen! És itt kanyarodok vissza a mondandom elejére. Szóval kidobtam majd 20 ezret a Poe tapfeladora... Most Poe switchet is keresnék, ami a 30m-es madzagon lógó 811-et és majd a kb 20m-en lógó újat is kiszolgalna. Most megint mantrazom, hogy nem lesz több kamera, nem lesz több kamera... Tehát, 2 Poe kamera ellátására alkalmas switchet vagy megoldást is ajanlhatnatok. Köszönöm szépen!
-
jézusom
addikt
válasz bringasisti #30669 üzenetére
A kép éles lesz ott, ahova fókuszálod. Ha fix fókuszos akkor kb mindenhol éles lesz.
-
bringasisti
őstag
válasz jézusom #30674 üzenetére
Köszönöm. Minél tobbet olvasok annal tobb a kérdőjel. Találtam napellemes készüléket ami készenléti üzemmód eseten 1-2 honapig bírja feltöltes nélkül. Tudnám működtetni mert télen is lejárok havonta a telekre, és nem látni hogy a napelem táplál egy riasztót. A gond, hogy a készenléti üzemmód mivel csak a mozgást érzékeli mint a lépcsőházban a lámpa észlelés eseten (nem pontosított néhány masodperc alatt) vált át normál üzemmódra mikor fel tudja mérni hogy a mozgás a beállított tárgyat vagy személyt érzékeli. A hálózati táppal működő készülékhez lehet venni 6 ezer a szünetmentes árramforrás. De hogy mit jelent azt nem irja. 1 perc, 10 perc hány óra? Kezdek elveszni a történetben .
BENEFON DELTA--------N8
-
kunberci
senior tag
-
herrká
senior tag
válasz kunberci #30676 üzenetére
Szia! Igen, elcsesztem. :-) köszönöm az ajánlást, nézem is.
Sehol sem volt azonnal átvehető. Csak rendelésre. Akaclombos kisváros ismerős pc bótosnál rendeltem meg. :-) 12-ert ígérte. De vásároltam több mindent és utólag otthon a számlát bogaraszva derült ki, hogy közel 20-at fizettem érte... De nem reklamaltam, mert évek óta nála vásárolok és mindig van 10-20% kedvezményem. Így benyeltem.Egyébként csak zárójelben megjegyzem. Te emlékszel úgy tűnik a Poe -s kinlodasomra... Én voltam béna. Ugye már ott tartottam, hogy dugókat cserelek, legrosszabb esetben kábelt. Az év elején szolgáltatói router csere volt, plusz új switchet uzemeltem be. Szorgalmasan felirtam, hogy melyik aljzatba mi van dugva? Kék színű a kábel. 10-es port a kamera. Ezt piszkaltam állandóan. Most mielőtt neki fogtam volna a dugók cseréjének, gondoltam megnézem a többi kék - még 4 db kábelt is. Kábel tesztert használtam. Egyik se volt jó... Dugók, krimpelo fogó eloszed - nini, a routerben is van egy kék madzag. Úgyse az, de megnézem... Szerinted? Az volt a kameráé. :-) Hibátlanul megy a Poe... :-)
Merült fel kérdés ezekkel a Poe switchekkel kapcsolatban, hogy fitogtassam hozzá nem ertesemet. Mivel éppen kinovom a pár hónapos 10 portos hagyományos switchet. Ezekbe a Poe switchekbe nem Poe eszközt is lehet dugni? Köszönöm!
Jack72, most ismét eskudozom, de legbelül már tudom, hogy ez egyáltalán nem biztos! :-)
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz bringasisti #30675 üzenetére
Már én se értem mit akarsz. Nagyon sok a kérdőjel. Jó lenne legalább te tudnád mit akarsz, akkor tudnánk segíteni. Milyen riasztó?
-
kunberci
senior tag
válasz herrká #30678 üzenetére
Elvileg tudsz, de én POE kimenetre csak olyan eszközt csatlakoztatok, ami POE táplálást igényel.
Sajna nem láthatjuk át mindenhol az egész hálózatot, pl nálam még kábellel, UTP csatival sohasem volt gond, talán ez a precizitásomnak köszönhető.Szerintem a PCX-es árnál nem nagyon lesz olcsóbb máshol sem a kamera, szerintem innen lenne érdemes megrendelned, ha ez a kamera megfelel az igényednek.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz jézusom #30679 üzenetére
Beltérben használnám 5 méterre az ajtotól. Ezért lényeges a legkisebb fókusz távolság. Áramszünet esetén minimum néhány órát működjön szünetmentes tápról mivel a hálózat légvezeték igy működő képes. Kizarolag 4G adatforgalom, olyan termék amihez jár 3 nap felhő tárolás ingyen az se árt. Sajnos az készenléti üzemmódban működik és a két üzemmód közötti váltás alatt az ajtóból a fickó a kamera alá áll és akkor semmi értelme a kamerának.
BENEFON DELTA--------N8
-
[w]
őstag
válasz bringasisti #30681 üzenetére
ismét átgondolásra javaslom, hogy ha nem tudod elérhetetlen helyre szerelni a kamerádat, akkor nem lesz értelme az egésznek
kifejtős kérdés 20 pontért: szerinted ha nincs ideje a levert kamerának tárra írni a felvételt, akkor vajon fel tudja-e tölteni bárhova/akárhova/mindehova is, ugyanazon egységidő alatt, amíg le nem verik?
erre én most komolyan nagyon kíváncsi vagyok!
cmdr PETER W. VOLKOV
-
bringasisti
őstag
Az a probléma hogy gyártó eszköz gazdálkodás volt a munkaköröm. Tehát egy berendezés paramétereit szakszerűen meg tudom kérdezni. A forgalmazók még nálam is butábbak! Áru ismeret semmi! Olyan dolgokra nem tudnak válaszolni amit ha egy betanitott munkás nem tud, akkor kell egy másik kategória! Ezért nézek videót, nézem a kínálatot. Olvasom, hogy amelyik kamera képet küld azt Gmail nem minősíti biztonságos forrásnak és annyi. Egyetlen forgalmazó nem irja! Ezért kérek itt segítséget. Az információ amit írtál rendkivul hasznos és köszönöm. Ez se jelenik meg sehol, pedig a leg lényegesebb számomra.
BENEFON DELTA--------N8
-
TheMarci
addikt
válasz bringasisti #30684 üzenetére
Gondolkodtál Ajax rendszeren? A riasztóm ilyen, és remekül működik. 4g-s, akksis a hub, amit el tudsz rakni, és amihez csatlakozhatnak a kamerák, illetve a riasztó további elemei.
[https://ajax.systems/catalogue/baseline-video-surveillance/]
Do You Dream?
-
motrola
aktív tag
válasz bringasisti #30681 üzenetére
Létezik vandálbiztos kamera. Húzósabb az ára.
Lakást védeni lakásriasztó a megoldás, létezik GSM riasztó szereld magad akkor olcsóbb.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
bringasisti
őstag
válasz motrola #30686 üzenetére
Amit korábban nem írtam. Ez a ház 50 éve áll, és még a környéken se volt betörés. Most viszont hogy be fognak törni, és azt is tudom hogy ki az illető az egészen biztos! Tehát fényképpel a zsebenbe akarok a rendőrségre menni. Ha egy ajtó megmozdul pár centit, mint amikor a lépcsőházi világítás alatt is kis mozdulatot teszek akkor már elindul a riasztas ha nem ember alakra van állítva? Nyilvan hálózat függő, de a riasztást az észlelés számítva hány másodperc mig rögzíti a képet és feltölt a felhőbe?
BENEFON DELTA--------N8
-
TheMarci
addikt
válasz bringasisti #30689 üzenetére
Erre is az Ajax rendszert ajánlom, egy nyitásérzékelővel triggerelheted a kamerát.
https://support.ajax.systems/en/manuals/videoscenarios/
Riasztás érzékelésére .15mp-et, videó a telefonodra érkezésére 9mp-t mond.
https://ajax.systems/products/hub-2/
https://support.ajax.systems/en/jeweller-radio-protocol/A gond nem azzal van, hogy kérdezel, hanem hogy nem a megfelelő helyen. Mármint egy kereskedő nem fog a te kedvedért minden terméket megvenni, kibontani, letesztelni, minél olcsóbb egy termék, annál kevesebb az infó róla. Nyilván található olyan eszköz, ahol mindent ki tudsz bogarászni, de azt meg nem fogod kifizetni. Lehet tanácsadást keresel, de az szintén nem ingyenes, hogy valaki utánanézegessen a kérdéseidek. Itt mindenki próbál segíteni neked a saját szabadidejéből, de az ilyen esetek nem sokszor végzőnek abban, hogy a kérdező valójában is vásárolt valamit, legyen szó bármelyik topikról..
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
bogabi
senior tag
válasz bringasisti #30675 üzenetére
Hát azért az 1-2 hónapos üzemidőt én fenntartással fogadnám... Legyen egy kamera fogyasztása 3 Wh, az egy nap alatt 72 Wh, azaz egy hónap alatt 2,1 kWh - nincs olyan akksi, ami ekkora teljesítménnyel belefér egy átlagos kameraházba.
Ahogy többen is írták, a kamerának nincs "készenléti üzemmódja". Olyan van, hogy folyamatosan rögzít, vagy csak valamilyen triggerre (mozgás, stb.), de a kamera az folyamatosan üzemel bármelyik üzemmódban, hiszen a képtartalom változása alapján dönti el a benne lévő algoritmus, hogy az most akkor mozgás, vagy más esemény.
Az általad "készenléti üzemmódban" lévő kamera is folyamatosan elemzi a rögzített képet és dönt a rögzítés (és pl. riasztó kimenet, stb.) indításáról. Attól, hogy nem rögzít felvételt, a kamera üzemel, működik! És mivel folyamatosan elemzi a képet, így azonnal "tudja", hogy személyt érzékel-e, vagy sem (amennyiben a kamera maga tudja az emberi alak érzékelését). Nincs olyan, hogy alszik a kamera, majd valami felébreszti, aztán utána elkezdi elemezni, hogy éppen mi van a képen. Ezt folyamatosan végzi a kamera.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Jack72
tag
"Most viszont hogy be fognak törni, és azt is tudom hogy ki az illető az egészen biztos! "
Hát ez eléggé furcsának tűnik nekem...
Vagy trollkodsz, vagy egy nagyon furcsa szituáció lehet...You're a disease and I'm the cure
-
hevepapa
senior tag
Erre a kérdésre élő ember nem tudja előre a választ. Túl sok és előre nem tisztázott tényezőtől függ.
Azt hiszem neked az lenne a legjobb, ha elmennél egy erre szakosodott biztonságtechnikai céghez, szépen elmondnád az igényeidet és elvárásaidat, ők meg ezeknek fényében adnának egy árajánlatot. -
Noxy
veterán
hány másodperc mig rögzíti a képet és feltölt a felhőbe?
Tapo Wi-Fi kameránál azonnali. 1-2 mp és a telefonodon van.
Feltétel: Felhő előfizetés. (30 nap Ingyenes, 1390/hó) [kép]
Ingyen csak, kép nélküli értesítés van.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
varmi2
nagyúr
válasz bringasisti #30695 üzenetére
A kamera nem lépcsőházi villany. Nincs készenléti üzemmódja. Egy kamera folyamatosan elemzi a képet, és ha kell küld riasztást, és küld streamet a külső egységnek (nvr) beállítás alapján. A kamera 0-24 órában üzemel, nem létezik készenléti mód.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest