Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
SEGÍTSÉG KEZDŐKNEK! OLVASD EL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz Alexxxis #2949 üzenetére
Nekem is ez a bajom. Az, hogy jön mobilra limitálja a design space-t. Ki tudja hány jó ötletet kellett a kukába dobniuk, mert nem lehetne megoldani mobilon? Én nem is tudom mikor játszanék mobilon Gwent-tel. Buszon biztosan nem. Még régen az értelmetlenebb katalógusos egyetemi órákon el tudtam volna képzelni, vagy lyukas órákban. Ha meg úgy döntök végre egyszer, hogy megpróbálom komolyan venni és eljutni GM-ig, akkor meg telón max smurf-fel játszanék.
Eddig a fórumról ki jutott el GM-be? Gondolkoztam esetleg egy Hall of Fame-re az összefoglaló alján, úgy sem vagytok sokan.
más: A gwent kollekciót tudom valami oldallal szinkronizálni, hogy ki tudjam számolni, hogy ki lenne-e a teljes kollekcióm homecoming után? Ingame ez elég macerás.
[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
Alexxxis
aktív tag
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én sem vagyok a mobilra portolás híve, de pont az ilyen típusú játékoknak kell az a célközönség is, és azért valljuk be, egy tableten még kényelmesebb is lehet játszani adott esetben.
Plusz: lehet, hogy az asszony nem bírja, ha a gép előtt ülsz, de tabletezni a strandon is lehet.
-
NyxNyxNyx
addikt
-
NyxNyxNyx
addikt
Nektek is disconnectel néha a játék? Én is disconnecteltem, meg az előbb az ellenfelem is.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz J.Hetfield #2957 üzenetére
De elvileg nem tudnia kéne reconnectelnie ha csak egy pár másodpercre szakad meg. Tudtam netezni mellette. Kábelről ráadásul. El is vette a kedvem.
-
-
Dobi 562
addikt
Megvan a rank 20!
Rank 18-ig Relict, ott 2 het egy helyben toporgas, majd NG Soldier-el osszejott a rank 20.
-
Genji
őstag
-
NyxNyxNyx
addikt
Inkább rank 5, és a legendnek felel meg a grandmaster. Én legalábbis így fogom fel. Kb azt jelenti, hogy érted a játék lényegét. Az átlag bőven nem jut el odáig. És aztán onnantól jön az, hogy érted-e a matchupokat és mennyire ismered a metát. Csak rank 20 után már jobban kijön a matchupok közötti különbség, ami miatt megutáltam anno a HS-t. Hogy sokszor ha a fejed tetejére állsz, akkor sem vered el az ellenfelet, hiába lennél jobb nála. Oda már kell a mentális erő, hogy tudjon az ember nagyban gondolkodni, hogy ne tilteljen.
[ Szerkesztve ]
-
atainprison
senior tag
A jelenlegi szezonban nem lesz faction challenge? Van valami infó erről?
-
NyxNyxNyx
addikt
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Érdekes, hogy nem vagyunk annyian ebben a topikban, gyakorlatilag csak hardcore játékosok vannak (rajtam kívül ).
Szerintetek nem lenne érdemes egy kezdőknek szóló topikot is csinálni? Nekem pl. nagyon tetszik a játék, de van, hogy kb. 1 hétig nem tudok végigvinni egy napot (min. 6 win), ezért el is vagyok maradva, és a legtöbb decket ki sem tudom rakni, illetve a legtöbb tanácsot nem is értem. Pedig nem vagyok totál kezdő, csak valahogy úgy érzem, maga a játék nem igazán kezdőbarát, legalábbis a jelenlegi szakaszban. -
Alexxxis
aktív tag
Én már totál kezdőként is itt tettem fel kérdéseket, illetve a mai napig is bátran felteszem a töksüket kérdéseket, mindig kapok választ a srácoktól és nem érzem, hogy teherként élik meg, sőt szerintem szívesen segítenek.
Bátorítalak rá, hogy kérdezz itt, és ne szégyelld ha valami még nem tiszta, kérdezz vissza. Néma gyereknek...
Ha lenne egy totálkezdő topik, ott a totálkezdők lennének, és tőlük meg nem bizti,hogy a legjobb tanácsokat kapnád.the best is yet to come
-
Genji
őstag
válasz BomiBoogie #2966 üzenetére
Sajnos annyian nem érdeklődnek a játék iránt, hogy elbírna egy kezdő topicot is, amúgy meg mind kezdők vagyunk. Bátorítalak én is, hogy kérdezz legalább pörög a topic.
Én most Foltest hiperthin deckel próbálkoztam, SadFury-nak elég jó vele a statja és marha élvezetes vele játszani. Legtöbbször nullára thinnigel. A gwentupomon fentvan a deck énis elég jó WR-et mentem vele a napokban.
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
Alexxxis
aktív tag
Plusz (elvileg)októbertől mindenkinek rohadt sok lesz az újdonság. Hu de várom
the best is yet to come
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Köszi a biztatás mindenkinek.
Megnézem ezt a Foltest dekket.Akkor rögtön laikus kérdések: mi az a "thinning" és a "tiltelés"? Tudok angolul, de ebben a kontextusban nem értem őket.
Meg ugye NyxNyxNyx is azt írta: "azt jelenti, hogy érted a játék lényegét. Az átlag bőven nem jut el odáig. És aztán onnantól jön az, hogy érted-e a matchupokat és mennyire ismered a metát".
Ekkor gondoltam, hogy igazából egy egy elitista játék, ahol vagy nagyon penge vagy, vagy soha nem fogod tudni élvezni.[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz BomiBoogie #2971 üzenetére
Nem kell hozzá pengének lenni, hogy élvezd Csak találni kell egy decket/jatéktstilust ami bejön
Szerintem sincs értelme külön topiknak, az aktiv (nem read only) közösség itt nem olyan nagy.
Én is batoritok mindenkit kérdezzen nyugodtan
A kerdesedre valaszolva a thinning azt jelenti, hogy a játék végére nem nagyon marad lapod a deckben, ezt leginkább olyan lapokkal éred el, amik a paklidbol játszanak ki lapot, Roach pl tipikus thinning lap, mert ideális esetben nem kell kézből kijátszanod, hanem a paklibol automatikusan ki lesz rakva amikor kijatszol egy arany lapot.
A thinning több szempontból is jó, egyrészt viszonylag limitált a laphuzas a jetekban, és Roachra pl tekinthetünk úgy, hogy ,,ha kijatszol egy arany lapot, játszd ki Roachot a paklidbol egy véletlen szerű sorra" ergo egyfajta laphúzás.
Másrészt növeli a decked konzisztenciáját, pledaul ha a 2. körben kijatszol egy gold lapot ami kijátsza a deckedbol Roachot, és utolsó körre 4 lap marad a paklidban amiből húzól, akkor több eséllyel húzól fel egy adott lapot, mint ha tegyük fel Roach helyett más ezüst lapot játszol ami nem jön ki a deckbol úgy mint Roach, igy az utolsó körben még ott van az az ezust lap a deckedben, igy az előző példával elve 5 lapból húzol, és kevesebb lesz az esélyed egy adott lapot felhúzni, mint ha 4 lapból húznál.
Tipikus thinning lapok még pl nilfgardnál a bronz imperial golems ami kijön a deckbol ha felfedsz egy lapot az ellenfeled kezében, vagy pl a scoiatel mahakam defender bronz a ,,play all copy of this from your deck" szöveggel.
[ Szerkesztve ]
-
Genji
őstag
válasz micafighter #2972 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy ezeket amúgy tutor lapoknak hívják: egy lap ami egy másikat kihúz. Lehetnek egész beteg kombók amikor akár 4-5 tutor lapot használva zsinórban kijátszol egy csomó lapot. Alapvetően a thinning a célja ennek, de sokszor óriási tempót (1 kör alatt sok pontot) is kiteszel így a boardra.
-
Alexxxis
aktív tag
válasz BomiBoogie #2971 üzenetére
Ha esetleg jobban belemerülnél a témába és nincs baj az angollal, nekem ez segített régen:
Tiltelsz alapjában véve mikor már az érzelmeid vezényelnek a rossz irányba játék közben. Nem tudsz higgadtan csak a játékodra fókuszálni. Ez általában akkor jön elő,mikor már sorra veszítettél 4-5 meccset, és utána idegesen bizonyítva akarsz játszani. Röviden, a játék közbeni frusztráció, ami csak sz*r hatással lesz a többi megkezdett meccsre is. Na ilyenkor érdemes pici szünetet tartani, megfejted mi volt a rossz stratégia, ami őrjöngő őrültté tett ( ) .
Tiltelésnek hívják azt is mikor hirtelen sokat nyersz egymás után, majd elbízod magad és jönnek sorra a lossok.
Én a kifejezést, mint maga még pókerből ismerem, próbáltam átfordítani ide, többiek majd javítanak ha hülyeséget írtam.[ Szerkesztve ]
the best is yet to come
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz Alexxxis #2974 üzenetére
Tiltelés = Kiégés
Nem? Az a lényege, hogy valaminek a hatására eleged lett és nem tudsz tisztán gondolkozni, szabotálod önmagad.
BomiBoogie:
Bocsánat a megfogalmazásért. Én nehezen tudom élvezni a játékokat, mert elvárom magamtól, hogy nyerjek és ha nem sikerül, könnyen kiégek. Tudom élvezni a játékot úgy is hogy kikapok, ha valami olyan paklival megyek, ami annyira gyenge/meme, hogy nem elvárt a győzelem.
Rossz a hozzáállásom, de próbálkozok javítani rajta.
Van minden játéknak egy ilyen honeymoon phase-e, amikor még beletanulsz, kiismered a dolgokat és minden kis előrehaladásnak örülsz. Na én ezt imádom, főleg ha egyszerre kezdek a többiekkel.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Gyerekek, köszönöm szépen mindenkinek a biztatást és a részletes leírásokat, igazán motiváló.
Mikor megnézem a GOG friendlistet, és látom, hogy nyamvadt 50 órám van a játékban, nektek meg 500, elveszettnek érzem magam. De persze, tudom, mindenki a saját szintjén fejlődik.
Fogok még kérdezni. -
micafighter
nagyúr
válasz BomiBoogie #2978 üzenetére
Annyira nem nagy a lemaradasod mint gondolod, mert az elmúlt 1-2 évben elég sokat változott a játék, alapvető játékmenetet érintő mechanikakban is, ugyhogy aki régebb óta játszik, annak már párszor újra kellett tanulnia a játékot. Ha kijött a HC akkor megint ez lesz valószínűleg, aztán remélhetőleg nem lesznek már ilyen nagyon komoly változások csak új lapok illetve balanceolgatas, mert az a játékosoknak annyira nem nyerő ha sokszor újra kell tanulni ugyanazt a dolgot.
-
micafighter
nagyúr
Megjött a faction challenge, skellige vs nilfgaard
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz micafighter #2980 üzenetére
Át akkor azt hiszem nekem ennyi volt a Gwent a következő hetekben.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz micafighter #2982 üzenetére
Mert utálok Nilfgaard ellen játszani. Főleg alchemy ellen. Emellett még Greatswords is tud idegesítő lenni, ha nem jön fel rá a válasz.
Ennek ellenére amúgy végül toltam ma pár meccset veterans-zal. Akkor már rá is megyek a borderre, ha így első nap sikerült 14 win-t összehozni.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz micafighter #2979 üzenetére
Következő noob kérdés, mi az a "brickelés"?
Az, ha az ellenfél nem kap jó lapokat?Pl. "Try to 2-0 them by hoping they drew bricks in round 2."
-
Genji
őstag
válasz BomiBoogie #2984 üzenetére
A brick az amik egy tutor lap besül, azaz húzna egy lap egy másik lapot de mondjuk már nincsen mit mert előző körökben kijátszottad vagy a kezedben van amit kihúzna, vagy egyéb ok miatt.
Pl Vesemir:Mentor Gold lap: kijátszik egy Alchemy lapot a pakliból és tegyük fel kettő Alchemy lap van a paklidban mondjuk Mandrake és Expired Ale. A harmadik utolsó körben A kezedben van Vesemir és Mandrake, de van egy szar lap amit cserélni akarsz (mondjuk legyen egy Roach) és cserére megkapod az Expired Ale-t. Mivel mind a két Alchemy lap innentől a kezedben van Vesemir "bricked" lett, azaz mivel kvára nem játszik ki egy extra Alchemy lapot ezért egy vanilla 6 pontos kártya lett és semmi több.
Másik példa egy Aglais ami az ellenfél graveyardjából húzna egy spellt, de ha mondjuk nincs ott spell mert az ellen nem játszott ki egyetlen spellt sem, Aglais csak egy sima 8 pontos play lesz azaz ő is bricked lett (besült).
[ Szerkesztve ]
-
Alexxxis
aktív tag
válasz BomiBoogie #2984 üzenetére
Ha mondjuk van egy olyan lap a kezedben ami onmagaban semmit sem er, nem tudod kihasznalni az igazi kepesseget,akkor brick lap van nalad. Pl. Ointment egy bricked lap ha ures a graveyardod. Vagy egy tutor lap is bricked ha már nem tudsz vele mit kihuzni. Ami legtöbbször szivat engem ha Roach jon kézbe, vagy egy Foglet ,na ez is bricked
Megelőztek
[ Szerkesztve ]
the best is yet to come
-
Genji
őstag
HYPE! A hétvégén már HC video!!!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Alexxxis #2986 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, akkor ezt a "jelenséget" ismerem.
Mondjuk ilyet még néha én is el szoktam baltázni , főleg, ha egy ideig nem játszom, hogy lerakom a lapot, és utána veszem észre, hogy nem történt semmi, mert hiányzott az "előfeltétel", pl. nem volt a Graveyardban lap. -
Genji
őstag
válasz BomiBoogie #2988 üzenetére
Mindanniyunkkal megesik, de legtöbbször jó mulligannel elkerülhető.
-
Alexxxis
aktív tag
Na most CDP akkor nagyon beindult a csepegtetessel, épp tegnap tettek közzé egy röpke 45perces videót a
Cyberpunk2077rol is. Remelem HC video sem 20mp leszBomiBoogie, én konkretan a mai napig benezem, hogy ha valami banished, azt már nem tudom feléleszteni, ujrajatszani. Sikító frászt szoktam kapni , mikor mondjuk Calveitet újra akarom jatszani Cahirral, de kozben Calveit mester már banished.
[ Szerkesztve ]
the best is yet to come
-
Genji
őstag
153K scrap kell majd a teljes kollekció lecraftolásához (bronzok duplán számolva, tehát ebben minden benne van). Én a saját scrapem 300K körülire teszem, szóval remélem lesz 'craft all' gomb és nem egyesével kell lecraftolni 500 kártyát.
-
Alexxxis
aktív tag
Gyors megnéztem, miből élek..pff, na azt hiszem eddig ültem a rózsaszín felhők között, hogy én mennyire jól állok rá kell kapcsolni a gyűjtésre-.-
the best is yet to come
-
micafighter
nagyúr
válasz Alexxxis #2992 üzenetére
Genji szerintem az összes lapját beleszámolta, mivel HC-kor elvileg mindent millelnek. A mill spare cards nem számol minden lapot, csak a plusz lapokat, tehát arany és ezüst lapnál azt, amiből legalább 2 db-od van, bronznál meg azt, amiből legalább 4db-od. És ebbe a prémium nincs benne, tehát ha egy adott bronzból van 3 sima meg 3 prémium kártyád, mill spare cards 0-át fog írni, de Genji mind a 6ot beleszámolta szerintem, teljes áron.
-
Alexxxis
aktív tag
válasz micafighter #2993 üzenetére
Igen közben leesett, hogy itt most minden egyes lapnak búcsút fogunk inteni. Ezt viszont nem tudtam, hogy a premiumot nem számolja sparebe , köszi.
the best is yet to come
-
-
Genji
őstag
válasz Ferdzsoo #2995 üzenetére
Szerintem aki most kb 3/4 kollekcional tart es valamennyi duplikalt, ki fog jonni neki boven a full kollekcio. En szerintem a full premiumra megyek ra, mert arra szamitok joideig nem lesz uj lap csak balanszolas megy majd agyba fobe.
[ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz micafighter #2997 üzenetére
Ha nerfelnek egy rare lapot (ha jól emlékszem annál jön ki a legtöbbre), és neked a prémium kollekció a célod, akkor lehet olyat csinálni, hogy lecraftolsz egy premium rare-t scrapből és betöröd.
400 scrap - > 80 scrap + 200 powder
Tehát x powderért 1.6x scrapet fizetsz.Ha scrapből craftolsz premium legendary-t, akkor 2x scrap-re jön ki az x meteorit.
Erre gondolhatott talán. Anno én ezt megcsináltam. Engem is a prémium kollekció izgat, de full sosem lesz szerintem. Meg aztán akkor most ezért még várjak az első fél áron transmute-olós akcióra? A fontosabb lapok legyenek meg premiumban, ez a célom. Nekem most nincsen teljes kollekcióm, de HC után gondolom már azzal nem lesz probléma.
[ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz micafighter #2999 üzenetére
Nekem is volt egy jó Mandrake-em, de így sem volt elég. Még meg kell tanulni játszani ez a pakli ellen, ez volt az első alkalmam ellene. Adrenaile rush meg tud szívatni bizonyos szituációkban. Azon gondolkoztam, hogy játszanám a Skellige lock-ját, a graveyard steal úgy is erős most.
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest