Új hozzászólás Aktív témák

  • kozek1723

    csendes tag

    Sziasztok!

    Hyundai Ioniq electric automra szeretnek gumit vasarolni. Gyari meretnel maradva 205/55 R16. Az auto fel eve van nalam, nem kaptam hozza teli szettet, es miutan a nyari szett is szerintem meg a gyari, ezert jovore nyarit is kell vennem. A gyari gumi van rajta: Michelin Energy Saver+, es egyertelmuen csuszik mar vele az auto (km allas: 53.000). Nem szeretnem jovore visszatenni!

    Hasznalat:
    - evi kb. 16-18.000 km
    - 80% varos, 20% autout, (evente 1-2szer palya)
    - evente ket alkalom sieles
    - a munkahelyem legvonalban 1,5km, tehat ha olyan a helyzet felhuzom a hotaposot :D

    Aki ismeri az autot tudja, hogy az akku a csomagtarto alatt kapott helyet, tehat farnehez es alig van elol suly. Kifenyesedett emelkedo uton allo helyzetbol ezzel a szar energy saverrel is nagyon nehez elindulni. Macskakoves emelkedon majdnen ott ragadtam mar vele. 120 LE, elektromos auto leven eleg furge, a kiporgesgatlo nem disznek van benne.

    Elektromos autos csoportokban fellelheto bejegyzesekben kb hozzam hasonlo hasznalati szokasok es futas eseten a hozzaszolok 90%-a negyevszakost javasol. Foleg annak tukreben, hogy tavasszal nyarit is kell vennem. Ugyanakkor a kocsi sulyelosztasa nehany esetben megneheziti a vezeto dolgat, ami rossz utviszonyok eseten csak halmozodik. Pro oldalon kell megjegyezzem, ha telit veszek, abba evi 4-5ezer km-t fogok tenni evente, ami az 5.evben mintazatat illetoen siman jo volna meg, de mar korabol adodoan nem tennem fel. Akkor viszont szivesebben veszek 3 evente uj szettet.

    Soha nem volt meg negy evszakosom es sokan a kozvetlen kornyezetembol epp az ellenkezo allasponton vannak, miszerint telen teli gumit hasznalunk, nyaron nyarit. Csak eppen azt felejtjuk el, hogy szeptember 17-en 30 fok volt. Telen meg lesz majd 5 fok..

    Kerlek adjatok tanacsot mit vegyek, merjek e belevagni a negy evszakosba vagy sem. Ha igen, akkor mit vegyek ra?
    Villanyos csoportokban ajanlott gumik (nem ebben a sorrendben):
    Pirelli Cinturato SF2
    Michelin CrossClimate
    Vredestein Quatrac
    Goodyear Vector
    Continental AllSeasonContact 2

    Koszonom a segitseget!

Új hozzászólás Aktív témák