Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz 2ozzmexy #45488 üzenetére
Pedig szétnézve a gépjárműparkon valami elképesztő a Laufenn térnyerése, úgy, hogy az egy generációval ezelőtti egyedeik vízen konkrétan életveszélyesek.. Rengeteg új Laufenn garnitúrát látok az utcákon itt Egerben. Persze, van fejlődés, de még mindig csak kb. Barum/Matador szint, de legalább már az. Talán.
Amúgy még csak helyesen se tudják leírni, azt, hogy futás németül: Laufen.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
őstag
205/55 R16-os méretben +2-3e Ft-ért már van Polaris 5, amivel amúgy az I-Fit+ kb pariban van. De +3000Ft-ért ott a Kléber Krisalp HP3... 12e Ft pluszkiadás egy garnitúrára és jelentős biztonsági, élettartambeli tartalékokat értünk el.
A Barum viszont mostanság csalódás. A Bravuris 3 HM jobban kezdett, mint a jelenlegi 5-ös széria, és a Polaris 3-as is erősebb versenyző volt az 5-öshöz viszonyítva, bár az még elmegy. A Quartaris 5 is inkább vízen jó, szárazon átlag téli.
A Semperitet figyelem még, mint Conti B brand. Egész meggyőzőek mostanában.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
2ozzmexy
senior tag
A válasz rém egyszerű (elnézést a kivételektől): a magyar árérzékeny és olvasatlan, ennek a kettőnek a kombinációja adja a Sailun, Infinity, Giti, GT Radial, Laufenn, Momo és barátainak térnyerését.
A Barum harmadvonal, de sajnos sokat romlott a Polaris2-3 óta, számomra ez nagy szívfájdalom, mert sokáig használtam elégedetten Barum abroncsokat a meglepően jó ár/érték arányuk miatt. Gondoltam a Vitarára is jó lesz, de mostanság a Kléber irányába kezdek húzni (ahogyan mondtad, Krisalp HP3 és Dynaxer HP4), vagy ha rámszakad az OTP vagy beüt a lottóötös, akkor Semperit (Speed-Life3 és Master-Grip2).@Qru: Mert "dobós abroncs", megveszed, felteszed, hajtod, kockásra fékezed, ripityomra füstölöd és dobod ki a kukába 4mm-nél a télit, 2mm-nél a nyárit, így alacsonyan tartható a fajlagos költség 1km-re vetítve, ha felkeményedik legalább többet lehet vele menni mert nem kopik olyan gyorsan, a biztonság meg nem a taxitársaságnak fáj, hanem a sofőrnek.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
DEJVID
őstag
válasz erdey_a #45487 üzenetére
Az ugye megvan, hogy az autózás nem valami mindenkinek alanyi jogon járó dolog, hanem felelősségteljességet megkövetelő, kockázatokat rejtő és drága módja a közlekedésnek?
Kis nyugdíj ide vagy oda, a gumik és a fékek talán a legfontosabb alkatrészei egy autónak, hiszen elsősorban ezekkel akadályozod meg, hogy másban és más tulajdonában kárt tegyél.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz pècsimunkás #45509 üzenetére
Friss műszakival...
-
DEJVID
őstag
válasz pècsimunkás #45509 üzenetére
És?
-
pècsimunkás
addikt
válasz DEJVID #45511 üzenetére
Mit és?
Egy 15 éves autóra akar venni a fórumtárs új gumit, igaz csak Laufen, de akkor is...
Jó, hogy nem legyilkosozzák érte
Az én 4 éve használt Dunlop téligumim is csere érettnek van titulálva 10-20 k km után
Vagy 3 évesen még nem volt fékfolyadék cserélve az autómon, akkor is volt hú+ha...
Autós fórum, meg minden, de azért nem kell át esni a ló túloldalára.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
kenguru99
senior tag
válasz pècsimunkás #45514 üzenetére
"Egy 15 éves autóra akar venni a fórumtárs új gumit, igaz csak Laufen, de akkor is..."
Egy szakmai fórumban szerintem természetes, hogy minőségpártiak a topiklakók. Főleg, hogy egy autó teljes éves költségéhez képest teljesen elenyésző, hogy valaki 14-ért vagy 16-ért vesz gumit. Ugyanakkor azt gondolom, ha egy nem fiatal autóra valaki hajlandó venni négy új gumit az már egy szint. Nem túl magas, de mégiscsak valami. Ha szétnézek a munkahelyem parkolójában ott elképesztő igénytelenséget tapasztalok ezen a téren. Csinálok is erről mindjárt egy kis válogatást. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tompie #45517 üzenetére
Az a baj a kifuto modellel hogy ha pl fel- 1 eg mulva egy katyu kihasitja az oldalat es nem javithato nem fogsz talalni hozza ugyanolyat ujkent de meg hasznaltan is necces a dolog. Csak azert irom mert velem megesett ez, 5k km volt a gumiban amikor kellett vennem ujat mert nem vt javithato.
#nincsbennetarcsi
-
Tompie
őstag
Egy (kb) utolsó kérdés, mit lehet tudni a Hankook K125 öregedéséről, ha hamarabb öregedik nálam mint elkopik az hány szezont jelent hozzávetőlegesen? 🙂
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Kornel #45524 üzenetére
Engem az érdekelne melyik analfabéta kezdte el ezeket a V mintás abroncsokat fordítva felrakni... Meg a haverja aki elkezdte ezt terjeszteni...
Tudod az a baj hogy előtted száll el vele az M3-ön a belsőben és a rendőr meg a biztosító nem fogja felnyomni neki a gumi botot, te meg futhatsz majd a TK-s autóval pereskedni meg fizetési meghagyast postázni, mert a kutya nem fogja kifizetni a sérülésmentes S-Cross-t, ez itt a fő baj... De az NKH-t sem fogja senki sem hibáztatni amiért kiengedi az ilyen romokat az útra..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
sgx
tag
Sziasztok,
205/55/R16 méretben milyen gumit ajánlotok, ha az évi nyári futásteljesítmény 7000-8000 km és 4-5 évre tervezek a gumival?
a, ha a pénz nem számít és a legjobb gumit szeretném? Conti PC6?
b, ha a legjobb ár / érték arányút szeretném? Semperit SL3 vagy Hankook VP3?Az olvasott tesztek alapján a fentieket szűrtem le. Jók a következtetéseim?
Köszi
-
őstag
-
rbalint88
addikt
válasz Tompie #45525 üzenetére
Max 6. Nekem tavaly volt a masodik szezon, iden a 3., mar joval durvabban fut. Tapadassal nincs gond, de zajosodik. Eddig kb 10k km van bennuk, a ket tel alatt sztem 1k km se ment az autoba
Muszaj volt felrakni, ha mar felujittattam a felnit es megvettem a gyari kupakokat is [kép]TFSi: 235/45 xl-nel mar eleg merev az oldalfala, a 205/55 sima az lotyogos volt valoban
kenguru99: szomoru gyujtemeny
[ Szerkesztve ]
-
TommyY2
tag
válasz kenguru99 #45523 üzenetére
Én hülye, év végén dobtam ki a 3 éves, alig használt Momo téli gumikat, csak azért, mert nem volt "megfelelő" a tapadása (E kategória).
Ahogy azokat a gumikat elnézem, a tapadás kategória Omega.
Véleményem szerint megérdemelnék, hogy valaki önkéntes alapon kivágja őket a parkolóban. Ha ez elterjedne, majd meggondolnák, hogy merjék-e kockáztatni mások és saját maguk életét (lehet, hogy durva voltam, de felháborító, akár csak az, hogy nem jól tapadó "gumikat" gyártani).
Egyébként úgy hallottam, hogy a nyugatra gyártott gumik minősége sokkal jobb (ez elvileg így van mindennel, nyugaton ugyan annyi pénzért jobb minőséget kapni).
TommyY
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz TommyY2 #45538 üzenetére
Miért dobtad ki? Jófogás aztán csókolom...
Amúgy az önbíráskodásnak nem vagyok híve, de ezeknek én is hajtanék egy facsavart az oldalába... Régen az ilyen gumiért a rendőr ha meglátta, elvette a forgalmit...
Egyébiránt aki eladta neked a Momo abroncsot, azoknak szoktam kívánni egy NAV ellenőzést... Gumisnak sem merem csúfolni, csak kontárnak. Eleve ahol a Sailun, Kumho, GT Radial meg Infinity zászlót meglátom, ott a kapuban szoktam szúrni egy R fokozatot és soha többet nem megyek vissza.Az ilyenek ellen pont a biztosító tehetne, de nem tesz semmit... sajnos a magyar népet két dologgal lehet kordában tartani a hasával meg a pénztárcájával, mert csak ebből a kettőből ért a többség. Nem tudom ezek az emberek mit lépnének ha szúrópróbaszerűen kimennének a KGFB-s arcok és ott a helyszínen felbontanák a biztosítását...
Ezért is mondom h emelkednie kell az autók árainak (vagy az NKH-nak végeznie a munkáját), mert mostmár boldog-boldogtalannak van autója és ez a végeredménye (életveszélyes romhalmaz közveszélyes romhalmaz hátán). A lakosság 80%-a nem nőtt fel hozzá még mindig.[ Szerkesztve ]
-
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Kornel #45530 üzenetére
Igen, éreztem az iróniát.
Arra lennék kíváncsi ha "rotation" felirat nyíllal miért nem elég egyértelmű sokaknak!? Valószínűleg nem dizájnelemként süti bele a gyártó az oldalába... Annó nekem is sikerült egyszer egy ilyet elkövetni, de még az emelőn észrevettem h nem stimmel a minta, ki is cseréltem rögtön.
Bár annó nekem is az egyik Barumot úgy tette fel a srác h az "Inside" felirat volt kifelé..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz rbalint88 #45540 üzenetére
Hankook... Hogy is szokták mondani, így kell drágán xart venni!? Na jó, nem ekézem tovább a Hankook-ot...
Próbáltad kezelgetni valamivel? Ezek a gumiabroncs ápoló habok (akár a Lidl-s is) csodákra képesek, évekkel tudják megfiatalítani. Szerintem ha nem lenne én sem tudnám kitolni az alsópolcos abroncsok élettartamát 5-6 évre.[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
Hmm 🤔
Ahol írták nekem, hogy az utolsó darabokat adták el a Vredestein Sportrac 5 - ből megkérdeztem lesz-e még, azt írták igen, rendeltek. Akkor mégsem kifutó termék? 🤔
Minden esetre azt hiszem ebből végül Semperit lesz 🤭😊 -
Tompie
őstag
válasz rbalint88 #45540 üzenetére
Köszönöm
Azt hiszem TFSi fórumtárs tapasztalatai alapján Semperit lesz. 🙂 -
TommyY2
tag
Sziasztok!
Korábban már írtam, hogy kell vennem két gépkocsira 8 nyári gumit. mostanra sikerült kinéznem a konkrét típusokat, ebben szeretnék végső megerősítést kérni. A gumikat a helyi kereskedőnél veszem, mivel szereléssel együtt minimálisan kerül többe, mint a Net-ről rendelve + 10e Ft szerelési költséget számolva.
Az egyik autó Suzuki Splash napi használatban (185/60 R15, 84H):
- Michelin Primacy 4 (C, A, 67dB) felszerelve 33200Ft / db.
- Goodyear Efficientgrip (B, A, 67dB) felszerelve 30500Ft / db.
- Vredestein Ultrac 88H XL (C, A, 69dB) felszerelve 24700Ft / db.
- Semperit SPEED-LIFE 3 88H XL (C, B, 71dB) felszerelve 25200Ft / db.A másik autó 19 éves Renault Scenic ritkán van használva (195/60 R15, 88H):
- Michelin Energy Saver + (C, A, 70dB) felszerelve 32700Ft / db.
- A többi gumi az előzővel megegyező, árban is hasonlóErre az autóra elgondolkoztam a 4 évszakos gumin, nem tudom, hogy biztonságos-e télen-nyáron (valamint a gyári alu felnire kerülne)?
- Michelin CrossClimate+ 92V XL (C, B, 69dB) felszerelve 34500Ft / db.
- Continental AllSeasonContact 92V XL (B, B 72dB) felszerelve 32600Ft / db.
- Vredestein QUATRAC (C, B, 70dB) felszerelve 25200Ft / db.
- Kleber Quadraxer 2 (E, B, 69dB) felszerelve 25500Ft / db.Tehát, mindenhol írtam két felső és két közép-felső kategóriás abroncsot. Az érdekelne, hogy a jó tapadást hosszú távon szem előtt tartva, ár-érték arányban melyiket érné meg jobban megvenni (minél lassabb öregedés, mivel elkopni soha nem fognak).
U.I.: Nexen-t direkt nem írtam, mivel a szaki azt mondta, hogy az első évben nagyon jó, aztán rohamosan romlik (alsó kategória, felszerelve kb. 19000Ft / db lenne).
Köszönöm a segítséget:
TommyY
-
grizlisandor
veterán
Elvittem gyors a nyári gumikat centírra, ügyfél nem volt a gumisnál.
5150 Ft kértek itt vidéken, de kaptam 150 Ft kedvezményt, mert nem akarták, hogy visszajöjjek a kocsitól az apróval.Jövőhéten úgy se megyek sehova, max boltba, így lesz időm feldobni a gumikat.
Mehetnek fel a gumik, vagy még várjak vele szerintetek?
Úgy is lassan hozzuk a jó időt a népi bölcsesség szerint! -
Tompie
őstag
Nem nyugszom 😀
A Vredestein Ultrac viszont új kiadás (jól tudom)? éppen ezért még kevés helyen találok 195/60 R15 méretben valamint csak V sebesség indexxel, az mehet fel akkor is ha nem használom ki azt, csak abban különbözik? 😊
Mert a paramétereit nézve C A 69dB még jobb 🤭
Köszönöm -
Snoop27
őstag
válasz grizlisandor #45547 üzenetére
Sztem ha csak városban jársz akkor mehetnek fel. Én is berendeltem a Primacy 4-et (köszi Qru) s amint ide érnek mennek is fel.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
válasz grizlisandor #45547 üzenetére
Itt Bp-en, XXI-ben sem drágáb: 4 gumit a felnire kell szerelni, aztán kocsira, de kellett a centri + 4 új szelep. 8e vagy talán 10e ft volt összesen.
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest