Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blt.62
őstag
Sziasztok!
Fennt hagytam nyáron is a téli gumim. Semmi gondom vele csak most az autószerelőm azt mondta hogy szálkásodik. Ez mit jelent? Mert 2 éves gumik jó a mintázat viszont kicsi hangja lett. Ettől a szálkásodástól lehet járni vele? Mi a rosszabb ha mindig téli gumival járok vagy mindig nyárival?MegtorloXp
-
tboldi
nagyúr
válasz blt.62 #27153 üzenetére
Nem inkább szálszakadás?
Egyébként mindkettő rossz, akár télen nyárival, akár nyáron télivel jársz. Ha nincs kedved/lehetőséged cserélni, akkor inkább négy évszakos abroncs kellene.
[ Szerkesztve ]
-
-
tboldi
nagyúr
válasz blt.62 #27156 üzenetére
Típusfüggő, de nyilván hamarabb fog elkopni az, amit egész évben használsz, mint ha külön télid és nyárid lenne. Viszont ha nem mész sokat egy évben, akkor így is, úgy is előbb kell cserélni az öregedés miatt, minthogy elkopna.
Nekem Michelin CrossClimate+ van a Honda Jazzemen március óta, elégedett vagyok vele. A többit nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
blt.62
őstag
válasz lacos001 #27160 üzenetére
Nem vagyok veszélyes a migránsokra.
Osszátok itt az észt úgy hogy leugatjátok azt aki itt él ebben a szegény országban szerény bérért és nem él olyan jól mint ti. Azért van olyan sok autón rossz gumi mert nincs pénzük az embereknek. Nálam nem ez a helyzet csak más dolog miatt nem lett lecserélve. Leírtam hogy nem járok ezzel a kocsival.[ Szerkesztve ]
MegtorloXp
-
BigBlackDog
veterán
válasz stickermajom #27158 üzenetére
Ma voltunk egy eladó Polot megnézni. Nézem, hátul kicsit használtabb gumi, elől vadi új. Pont újságolja a tulaj, hogy igen-igen, nemrég vett előre két új gumit, mert a régiek már elkoptak. Ja, és két darab (Apollo) télit vett -így augusztus közepén-, mert úgyis mindjárt itt a tél.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz BigBlackDog #27165 üzenetére
Előre gondolkozott, nem értem mi a probléma.
-
veterán
válasz blt.62 #27163 üzenetére
Tényleg egy négyévszakos lenne Neked a legjobb.
Idei horvátországi nyaraláson azon hüledeztem, hogy rengeteg német rendszámos autón téli gumi volt 35 fokban. Ezek keresztüljöttek fél Európán így. Simán megvolt 30% az összes német autóra vetítve. 10 év körüli prémium autók.
Itthon otthon vagy, plusz nem vendégmunkás.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz stickermajom #27164 üzenetére
Jogos,csak sajna a BKV-nak sincs pénze. Szóval ők se üzemeltessenek buszokat
-
Kornel
veterán
válasz szőröscica #27170 üzenetére
Mind külföldi vendégmunkás, sőt már a 3-5 éves prémiumot is megengedik maguknak.
Igazából teljesen lefelé lógtam ki az S-cross-al a vendégmunkások prémium kategóriás autói közül.
-
rbalint88
addikt
mondjuk nem egy pár éves németországi autón láttam négyévszakost, nagyon nem csak kisautókon (passaton rendszeresen, insignián kevésbé, pár volvo, de astrán-golfon nagyon sokon).
-
veterán
Könnyen lehet; parkoló autók voltak, nem láttam az arcokat mellé.
-
varsam
őstag
Sziasztok,
jelenleg 225/45/17 gumik vannak a kocsin, a hátsók most kopásjelzőre kerültek, cserélnem kell őket.
Kérdésem, hogy előre esetleg rakhatnék 215/45/17 gumikat?
A mostani elsők pedig mennének hátra, azok újabbak, jó mintával.Azért raknék kicsit keskenyebbet, hátha kevésbé vezeti meg a nyomvályú az autót, illetve kisebb a gördülési ellenállás is.
Passat B5-ről lenne szó, az autó teljesítményéhez még a 215 is overkill amúgyBarum Bravuris 3-t néztem ki amúgy. Ahogy olvasom, ajánlottak.
-
veterán
válasz varsam #27180 üzenetére
Szia!
A mostani első mehet hátra.
A 215-öt nem tartom jó ötletnek:
- drágább,
- nem gyári méret,
- elsőkerekes autón nem célszerű tengelyenként eltérő gumiméretet használni,
- észre sem vennéd a különbséget.Ha nagyon muszáj, a 225/45 váltómérete a 205/50R17; ez Golfon homológ méret, Passat esetén nem vagyok biztos benne.
[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
Aktuálissá vált egy szett gumi csere.
Olvasom, hogy a négy évszakosak elég jól teljesítenek.
Gondolkozom, hogy kipróbálnám a mostani esedékes cserénél.
Amit tudni kell, évente nem fut 15 ezernél többet.
Nagyrészt elővárosi utak, autópálya és kevés belvárosi használattal.
A méret 215/55/17
Van ajánlásotok melyik típus, illetve jó beszerzési lehetőségre? thx -
blakey
titán
válasz Nikaré #27183 üzenetére
Michelin CC+
VredesteinQuatrac 5
Kleber Quadraxer 2
Quatrac 5-öm van ugyanabban a méretben, csendes, jól tapad télen, nyáron, még nem sikerült a korlátait kiismerni, lassan 1 évesek. A nagy melegben sem éreztem nyúlosnak, eddig.
Ha évi 10e km a futásteljesítményed akkor megéri 4 écszakost venni, ha több akkor lehet, hogy nem.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kenguru99
senior tag
válasz Richard! #27186 üzenetére
Ez nagyrészt a gumisok bűne. Lebeszélik az embereket a négyévszakosról, azzal, hogy aki nem akar gumit cserélni az járjon egész évben télivel. Biztos vagyok benne, hogy a gumisok nagy része az életében nem olvasott el egy gumitesztet sem. Tudatlanul osztják az észt, terjesztik a butaságot.
Tavaly ősszel bementem az egyik helyi gumishoz, hogy veszek nála 4db négyévszakost egy városi használatú ezres swiftre. Volt is nála polcon amit szerettem volna. Mégis hosszasan erölködött, hogy inkább téli barumokat rakjunk az autóra. Mert, hogy ("jaj mi lesz akkor ha leesik a hó").
-
blt.62
őstag
Picassóm van. 15-ös méretben kellene. Mennyi lenne a 4db 4 évszakos gumi ára? Ami nektek bevált már.
MegtorloXp
-
blt.62
őstag
válasz BigBlackDog #27196 üzenetére
A gyári 185/65/15.
Én most 195/65/15-ös gumival járok.MegtorloXp
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest