Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #54798 üzenetére
Ha akarsz egy jó technikai gyakorlatot, próbáld meg pl. a Master of Puppets első riffjeit 50 bpm mellett (nem csalva, hogy pl. nyolcadok helyett tizenhatodokat pengetünk stb.). Kicsit idegörlő ilyen lassan játszani, de ezzel is lehet fejlődni, nem véletlenül érezzük nehéznek.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #54803 üzenetére
Elsősorban az időérzéket, tehát a ritmusérzéket.
-
Tibizzz
kezdő
Én ha már metal, akkor a BS-ot javaslom sokkal szebb dallamokkal operálnak, akkor még volt lelke a daloknak. Amúgy nem a stúdió lemezekből kell kiindulni mert ott sok a csalás, halhassunk inkább koncert felvételeket, ott kijönnek ám a hibák.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #54806 üzenetére
Elsőre nem is kell több. Mármint kevesebb.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Tibizzz #54807 üzenetére
Más stílus. De azért a Metallicának van több olyan dala, ami nem csak zúzás, ők nem a Napalm Death.
Most csak egyet linkelek, nekem ez az egyik személyes kedvencem tőlük (szóval Metallica top3-ban benne van):
[link].
Az S&M-en ez az a szám - és talán az egyetlen -, amire azt mondom, hogy tényleg teljesebb lett: [link].[ Szerkesztve ]
-
Tibizzz
kezdő
válasz Ba cy lus #54809 üzenetére
Jó a Metallica. A Nothing benne van a NAGY kedvenceim között, olyan Wishbone ash szerű szám.
[ Szerkesztve ]
-
Tibizzz
kezdő
válasz Ba cy lus #54809 üzenetére
"a Metallicának van több olyan dala, ami nem csak zúzás,"
Az első 5 lemezük megvan kazettán. Még a 90-es években sokak halhattam, de aztán jött a DT Symphony x meg Threshold és társaik akik a kedvenc progressziv rockkomat játszották.
Meg a Vanden Plas LIVE[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Ba cy lus #54808 üzenetére
Elunom az életem közben (60 bpm)
Háromszoros speed, és még messze a vége.W | W | H | W | W | W | H
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #54814 üzenetére
Nem rossz, pláne ahhoz képest, hogy először. Egyébként jó kis doom metal íze lett így.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Azt hogy lehet kiszámolni, hogy egy adott dúr vagy moll skálának mi a parallel key-e (nem tudom magyarul hogy van)? Mint a C-dúr A-moll.
Vagy csak be kell biflázni és kész? Azt tudom, hogy a dúr skála hatodik fokáról indul ugyanaz a moll skála, de ugye most a parallel érdekel.
W | W | H | W | W | W | H
-
X2N
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #54817 üzenetére
Ha jól emlékszem ugyanazok a hangok egy C dúrnál és A moll-nál csak más hangról indul:
Circle of Fifths néven van
-
marcusa
addikt
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #54817 üzenetére
Nincs trükk, csinálni kell, törekedni a pontosságra, és minden nap gyakorolni tiszta/torzítatlan gitársounddal is, hogy a hibák jobban felszínre jöjjenek.
Mikor most pár hónapja stratocasterezni kezdtem, azért az jobban megmutatta a hibákat. És ugyanez volt akkor is, mikor csöves kombóval kezdtem gyakorolni, sőt tán még inkább. Bár nem ez volt a célom velük, a fejlődésemhez is hozzájárultak.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #54822 üzenetére
Az ismeretlen forrásnal menj be a System settings/securityba, ott tudod engedélyezni hogy elinduljon
-
btraven
őstag
Érdemes megvenni ezt a Loog gitárt? [link]
-
consono
nagyúr
válasz btraven #54824 üzenetére
Ez gyakorlatilag egy cigarbox gitár, ha ilyen zenét akarsz tolni, akkor miért ne? Mondjuk haverom egy délután fabrikált magának Vannak tutorialok a YouTube-on is.
Ja, Justin Johnson meg bármin tud jól gitározni, akár egy ásón is: [link][ Szerkesztve ]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ezt en hallom csak hamisnak ket helyen is 1:11:35 és 38 kozott?
-
cucka
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #54829 üzenetére
Szerintem itt a probléma Kirk minősíthetetlen gitározása. Olyan nincs b*zmeg, hogy kiáll 50 ezer ember elé és így játszik, hát nem süllyed el szégyenében?
De igen, egy kicsit a gitár is hamis.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #54829 üzenetére
Hát a kettős gitárjáték első másfél perce en bloc gáz, de ahogy megszólalnak az elején (1:09:24), az minősíthetetlenül hamis. És itt a hajlított, kitartott hangoknál sokszor James is alacsony persze erre valóban rátesz még egy lapáttal, amit utána Kirk művel (1:11:26-tól). Állítólag évek óta súlyos pánikbetegséggel küzd, retteg a fellépésektől, a tömegtől. Szép dolog szembenézni a démonainkkal, de előadóművészként azért nem kéne minden határon túl erőltetni, ha nincs olyan állapotban...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz kutyek #54831 üzenetére
Mondjuk en szeretnek ilyen minosithetetlenul jatszani.
De ott azert meg nekem is feltunt, hogy nem annyira stimmelnek a hangok.
Nem hallottam, hogy allitolag panikbeteg, o is ember. Lehet, ez csak egy rossz pletyka. Azt meg megertem, ha nem hagyjak abba, nagy gepezet, nagy love, van bennuk meg, nehez lehet leallni.
Talan Lemmyrol olvastam, hogy rendkivul lampalazas volt mindig, masszivra kellett igya magat fellepes elott, hogy valahogy lekuzdje.W | W | H | W | W | W | H
-
Ba cy lus
addikt
Mióta megvan a classic vibe strato, az S270 nem sűrűn került a kezembe, kivéve, míg a cv hangszerésznél volt. Mondjuk nem is nagyon metálkodtam mostanában. Viszont, ami feltűnt: egy cv stratocasteren - és feltételezem, általában egy valamire való stratón - minden hangszedő és tekerentyű hasznos, ott nem alap, hogy a hídi vagy nyaki pickup a favorit, és az sem, hogy a tone poti maxra van tekerve.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz Ba cy lus #54833 üzenetére
Hát, máshol is lehet ezeket használni, nem csak Straton Nekem mondjuk a nyak+közép az alap, kicsit letekert tone potival. Az Ibanezen is ha nem metálkodok a 4. pozíció az alap, meg az 5.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Moleman
addikt
válasz consono #54835 üzenetére
Nekem a legnagyobb felfedezés a hídi hangszedőt is tekerő alsó tone poti volt a straton, tök jól vissza lehet venni a túlzó magasakat. Mikor megvettem a mostani stratomat, azt is megcsináltattam ilyenre.
A tiszta nyak+közép nekem is kedvenc, de abban pont a sok magasat szeretem, ott nem szoktam tekergetni a tone-t.
-
addikt
válasz Ba cy lus #54837 üzenetére
Jaja, tudom. Csak most volt a nagy felismerés, vagy beismerés vagy mi.
Az, hogy van egy hangszered még nem jelenti azt, hogy sztratós/leszpólos tökömtudja miken vagy. Nekem is volt 335 meg LP gityóm nem lettem az. Én szerintem maradok píáreszes meg fender sztratós. Najó, itt ezek az őrült fehér explórerek teljesen felborították az agyam. Meg a Revstar van még az agyamban egy pár éve már, P90-el. De ha a lakatlan szigetre melyiket vinnék a kérdés akkor a fender sztrat. Ez a többi csak ilyen hab a tortán című gitár.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Goose-T
veterán
RG 4ever!
Beletettem a DiMarziókat, sajnos a bridge pickupot meg kell fordítanom fizikálisan és a vezetékeit is át kell forrasztanom, mert 2-es pozícióban zajos. Ha megfordítanám csak a fázisát, akkor zajtalan lenne, de ellenfázisban lenne a két pickup, mert akkor a másik fázisú tekerccssel közösködne, aminek bár jó polaritású a mágnese, de rossz fázisban van. Ha csak a pickupot fordítanám meg, akkor zajos is lenne és ellenfázisban is lenne a másikkal. Ezekkel a humbuckerekkel csak a baj van.
Egyébként felhúroztam 10-46-osokkal, kellett feszíteni a nyakán és a rugókon is, de elképesztően jó lett. Alacsony a húrnyomás, semmi zörgés, és amit csak a nagyon jó gitárok tudnak: annyira rezonáns, hogy nagyon érzékenyen reagál a legato (hammer-on) játékra, nem halnak el a hangok. Ja és vettem ezt a TC Polytune Clip hangolót, ez is nagyon jó cucc. A gitár rezonanciáját is jól mutatja: picit hozzáérek a gitárhoz, már rezeg is az egész, és mutatja a Polytune az összes húrt.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
consono
nagyúr
Érdekes dolog ez, mert hiába a Fender Strat, mégis inkább a GRGR-t veszem a kezembe. Valahogy a nyak meg a test miatt kényelmesebb. DE sajnos a Fendernek meg motiválóbb a hangja... Tényleg. Ugyan az a téma is máshogy szól (nem a single meg a humbi különbségre gondolok). Egyszer teszek én is valami normális pickup setet a grigrigribe...
-
Ba cy lus
addikt
válasz Moleman #54836 üzenetére
Nekem pár hete a bridge + közép volt a nagy felfedezés teljesen visszatekert tone potival. És csak tegnap jöttem rá, hogy ez a DSL1 fej classic gain csatornáján (azt maxra kitekerve) is milyen iszonyat jól szól. De igazából a kis blackstar minivel sem rossz.
Egyébként ez egy vicc, hogy a DSL1 classic gain csatornája az egy szem volume potival mennyivel sokszínűbb, mint a dsl5 classic gain a két - gain és volume - potival.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz consono #54842 üzenetére
A pickup is erdekes tema. Anno a Schecterbol azert vettem az Elite verziot mert azon 5 allasu a pickup selector, a sima Omenen a 3 allas nagyon keves volt (nem volt meg az a bizonyos 4. pozicio, ahol szep tiszta hangot tud produkalni). Metalozni imadtam a jo kis sotet hangjat, faszan szolt, na.
Aztan ugye meglett az Ibanez RG a Seymour Duncanekkel (ezek nyilvan nem a gyariak benne), es mikor aztan kesobb megint a Schecteren jatszottam, fura volt hogy mennyire erotlenek azok a pickupok, nem igazan "jon at" a metal, pedig elotte milyen jo volt Persze leeht egy kicsit tekergetni a pedalokat/EQ-t, de fura, na. -
consono
nagyúr
-
doc
nagyúr
válasz consono #54845 üzenetére
Quantumok vannak benne? Azok elegge khm... megosztoak
Pont most volt egy post valamelyik facebookos csoportban az Ibanez gyari pickupokrol, a commentek kozott MINDEN van, de szo szerint. Az egyik azt irja hogy a gyari pickupok kozul az Ibanez a legjobb, a masik hogy o eleve ugy vesz Ibanezt hogy a pickupcseret belekalkulalja az arba. Az egyik azt irja hogy tisztara jo de metalra nem, a masik hogy csak metalozni jok Lehet hogy nagy a szoras, esetleg az evek alatt valtoztak, vagy ennyire szamit hogy mire kotod ra, nem tudom.
Mindesetre ezek a SD-ek tenyleg veszett jok -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én nekem szerencsére nincs tapasztalatom Ibanez hangszedőkkel , de amit láttam róla, meg hallottam, mindenütt az jön át, hogy mehh kategória.
Meglepő módon amúgy a Slash Epiphone gyári hangszedője csupán egy hajszálra vannak a Slash SD hangszedőktől, szinte minden tesztben azt írják, hogy olyan minimális a különbség, hogy az az upgrade nem éri meg.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Goose-T
veterán
válasz consono #54845 üzenetére
Ja, hát azok a legalja. Lőjél apróról bridge poziba valami használt metálosabb DiMarziót (lehetőleg F-spaced legyen), mondjuk X2N, Super Distortion, D-Activator vagy valami ilyesmi, aztán azzal érezni fogod a metált és a karaktert. Meg az erőt. De már egy jobbféle Alis cucc is megdobja a gyáriakhoz képest.
Nemrég keringett több EMG 81-60 szett gs-en 40-45 ezerért, lecsaptam az egyikre, az is nagyon jó vétel volt. Azóta már elkeltek sajnos.
Amúgy a GRGR-nek még nem is olyan jó a nyaka, az Ibanez is pozicionálja ezeket. Próbálj ki egyszer egy sima Wizard II vagy Wizard III nyakat, ami a régebbi és a mostani alap, nem Gio Ibanezeken van.
Egyébként a Gio-kban az ötállású kapcsoló is gagyibb, nem tudja azokat a hangokat, mint ami az eggyel magasabb kategóriás Ibikben van.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest