Hirdetés
Aktív témák
-
gyilkos répa
tag
-
GeniusHU
aktív tag
válasz gyilkos répa #2101 üzenetére
Bármi is okozza, meg kell hozzá bontani.
Szerintem küld vissza, ne találgass.
www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...
-
dj69kk
csendes tag
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdést, hátha tud valaki segíteni vagy valamilyen ötletet adni.
Van egy Genius 5,1 home theatre cseresznyefa hangrendszerem.
Mélynyomó egyben az erősítő is.
Felugrott vmi. windows ablak és adta a szokásos hangot.(Aznap még be se volt kapcsolva, zene semmi nem volt hallgatva rajt)
Ezután egy pukkanás majd petárdaszerű sistergős hang..
Ránézek a mélynyomóra látom, hogy a mély hang kivezető lyukján belül valami lángol majd eloltódik..
Azóta minden oké megy minden és a mély hangok is kijönnek..
Szétkaptam,csináltam pár képet róla, hogy mi is égett ki/le.
Mit lehetne ezzel most kezdeni? Azóta is minden működik, de nem akarom azt se hogy leégjen a ház és újra sincs pénzem..
Egy kisvárosba lakok, fogalmam sincs hova lehetne vinni.. Eddig azt a választ kaptam , hogy ami leégett vagy egy dióda vagy egy ellenállás.
Hálás vagyok, ha valaki aki ért az ilyesmihez és a nyomtatott áramkörökhöz tudna valamilyen kisegítő választ adni.Képek:
http://imageshack.us/photo/my-images/508/img1480n.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/196/img1481tv.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/856/img1482p.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/84/img1483o.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/143/img1484m.jpg/ -
dj69kk
csendes tag
Küldöm köszi.
-
bolic
őstag
Genius SP-HF 850x termékről van szó, csak megjegyzésképpen leírom hogy túl sok a többi "lerobbant" terméket látom itt, így a termékemről csak annyit hozzáfűzők, hogy a kapcsolója szó szerint "leolvadt" (kidomborodott) ! Csak nyomogatáskor jön elő a feszültség, így áthídaltam csúszósaruval kapcsoló tetején lévő egyik oldalsó tüskéket, persze külső 230V egycsatlakozós elosztókapcsolót alkalmaztam hogy tudjak kapcsolgatni. Sajnos erről nem készítettem fotókat és nem fogok bevinni a szervízbe, így is megfelel a külső kapcsoló. De baromi nagyon melegszik a trafója. Van egy nagyon jó pozítivumom, nagyon intenzíven tud terhelni és nem romlanak el a hangszórók évek óta kb. 70% hangerőn, ez egy külön dícséret jár neki.
Másik termékem a Genius Comfy KB-21e Scroll keyboard, minden úgy működik úgy ahogy van, habár a burkolatból már leválik róla az ezüst festék, ez alóla drapp színe bukkan fel. Olcsó húsnak híg a leve, ez megértem.
Genius K5402001-R1 kék színű szövetes, gumialátétes egérpadot több mint 15 éve nyúzom, nem válik le a szövetréteg. Akkor azon gondolkozom, hogy érdemes minőségre fordítani a gyártó, lehetőleg két ágazatra (minőség és olcsó) tervezzen minőségbeli besorolással, pl. egyik termék prémium vagy mittomén, akkor tudni fogja az ember hogy ez a minőségi/megbízható termék és jobban kell belenyúlni a pénztárcába. Sajnos nemigen jellemző a Logitech a Value-Premium, pl. Z-5500-ból rengeteg a meghibásodások aránya.
Legelső kellemetlen élményem volt réges-régen a Genius NetScroll optikai egér, a bal gomb félig működik-félig használhatatlan nehézkes szervízi bizonyítás után visszakaptam a pénzet. Ezek a sztorik után nem hiszem hogy érdemes venni még egyet, de már tudom hol áll a választási szénám. Azok nem szarok, csak más a világom...
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Hogiii
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Genius 5050 V2 és majd veszek tv-t Led stb. ugye rátudom kötni. Ha esetleg van olyan film, vagy a gép össze van kötve a tv-vel tud 5.1 hangot adni? Inkább ha géppel van összekötve a tv.
-
GeniusHU
aktív tag
HA van a TV-n analóg csatlakozás (2rca), akkor rá tudod kötni.
Gépre is rá tudod és le fogja játszani az 5.1 hangokat.
A gépet is rá fogod tudni kötni a tv-re.Remélem ez volt a kérdés, mert ez a fogalmazás kicsit érthetetlen volt
www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...
-
Maxtreme
addikt
Igen, a 6k-s széria valóban "érdekesre" sikerült. Jómagam is használtam pár hónapig a géphez (X-fi extreme gamer-el hajtva) aztán átkerült "házimozi" hangfalnak a TV-hez.
Ide pedig beszereztem egy 5100-ast. Meggyőződésem hogy összhatást tekintve sokkal jobb hangja van mint a nagytesónak, és mellé még olcsóbb is. Főleg dinamikát tekintve. A 6k-snál szerintem valami csúnya konstrukciós hibát követtek el kialakítás téren. (gondolok itt a bass reflex nyílásra)[ Szerkesztve ]
-
Hogiii
tag
válasz GeniusHU #2111 üzenetére
Most nézem mit írtam, egész nap szobát rendeztük meg felújítás
Na szóval az lett volna a kérdésem hogy ha tv össze van kötve a Geniussal, mert ugye hátulján az van hogy 2 ch (tv,vcd/mp3,game) hogy akkor is tud 5.1-be szólni vagy csak 2 csatorna. Mert rá akarom kötni a TV-t gépre, hogy majd úgy nézem a filmeket, csak nem tudom hogy 5.1 úgy is fog szólni. -
Hogiii
tag
másik kérdésem az lenne, hogy felhangosítom pl. a zenét. és a mély reflexcsövén ahogy jön ki a levegő elég hangos és torz, beremeg a levegő mikor távozik a csövön és hangosabb mint a mély az mitől lehet? ez ilyen vagy rosszul van tervezve, vagy belül valami rezonálhat?
[ Szerkesztve ]
-
GeniusHU
aktív tag
Az 5050V2 is tudja ezt, hogy sztereó hangot tol szét ál 5.1nek (minden hangfal szól).
Egyedül az 5100as volt, ami csak 2.1-nek tolja szét.
-
GeniusHU
aktív tag
Szerintem mind küzd kicsit a reflex betegséggel, de ez gyógyítható.
Belül kell némi zajcsillapítást alkalmazni, túl üres a doboz.Ajánlom figyelmedbe ezt a topicot. Olvass vissza.
-
redaved
csendes tag
Hello!
Sorry, de nem volt időm végigolvasni a topic-ot, pedig lehet, hogy másnak is volt már hasonló gondja. Céges (iskolai) környezetbe vettünk tavaly 40db Slimstar 110-es USB-s billentyűzetet. Azt tapasztaltuk, hogy a gépírás órán ezek a keyboardok katasztrofálisan működnek. Kimaradoznak a betűk, lassan lehet írni csak, stb. Most újabb 60db billentyűzetet kellene vásárolnunk, de ezek után nem merek Slimstart választani. Pedig szeretnék a Genius mellett maradni , mert örülnék ha egyforma gyártótól lenne az egér és a billentyű (az egerek netscroll 200 laser usb-sek, hibátlanok, nagyon beválltak a diákoknak - már kettőt haza is loptak ). Van ötlet esetleg, hogy milyen billentyűt vegyünk ebben az árfekvésben (nem kell csicsa, csak az usb feltétel, meg az , hogy olcsó legyen) ,illetve , hogy a 110-esnek ez a LAG problémája megoldódott-e már?
Köszi, üdv
-
GeniusHU
aktív tag
válasz redaved #2122 üzenetére
Szia!
Mennyi ilyen termék van ezekből? Nekünk sose jeleztek még ilyen hibát eddig.
Olcsó billentyűzet esetleg, ami most érkezett és új konstrukció : KB-M 200www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...
-
potkem
aktív tag
Bocs ezt nem ide akartam.........
De még sikerült szerkeszteni.[ Szerkesztve ]
-
redaved
csendes tag
válasz GeniusHU #2124 üzenetére
40db-ot vettünk egyszerre még nincs egy éve.., és én magam - illetve az iskolatitkár közreműködésével - 4-5 db kipróbálása után megállapítottuk, hogy ez a billentyűzet nem való gépírásoktatásra, illetve a szaktanárok is panaszkodtak. Szóval, hogy konkrétan hány darab a "hibás" azt így nehéz lenne megmondani, de szerintem sok. Tíz újas gépelésnél rendre kihagy 1-1 betűt. A ph! Milyen billentyűzetet fórumán is olvastam tegnap néhány hozzászólást, hogy másnak is volt/van ezzel a típussal problémája.
A gond csak az, hogy újabb 60db-ot vennénk belőle - mert külsőre bejön - de ilyen (bizonytalan) használhatóság mellett nem mertem bevállalni. Megpróbálom rendelni a kb-220e usb-s változatát. Árban és külsőre végülis megfelelő, pusztán annyi, hogy nem slim.
Természetesen ha segíteni szeretnél nagyon szívesen felajánlok bevizsgálásra 1-2 slimstar 110-est a fenti problémával, vagy akár személyesen is megtekinthető "működés közben".. -
xtremer
tag
Sziasztok!
Van egy genius 5005ös rendszerem már nem garanciális viszont a minap elszállt benne a mélynyomó hangszórója azóta egyszer lett cserélve azonos hangszóró bele ha jól emlékszem 8ohm 75W azzal 2hetet ment és ugyanúgy kinyiffant a mély...tudna valaki ez ügyben segíteni?
-
flash-
veterán
sziasztok
van egy Genius SP-HF1255A hangszóróm.
elég dobozos a hangja,valahogy nem az igazi.
hogy hozzam ki belőle a maximumot?
hangkártya creative 7.1 se -
GeniusHU
aktív tag
[genius_2_0_fadobozos_hangrendszer] topicban szerintem több infót kapsz a kérdésedre...
-
chros
őstag
Sziasztok!
Most tettem szert hasznaltan egy Genius SP-HF 1250X-re. Minden szep es jo, egyet kiveve: a bal oldali hangszoro (amiben nincs erosito) sokkal halkabb mint a jobb, es mintha maskeppen is szolna: kicsit tobb benne a mely, a jobb oldaliban pedig a kozep tobb.
Kiprobaltam mas kebelekkel is, nemcsak hatul, hanem elolrol is, hangfalosszekoto kablt is csereltem, ugyanez ...
Tudok-e tenni ellene valamit?
Koszi a segitseget! -
-
chros
őstag
@Hogiii: nem, balance rendben, sot, akkor lesz kb jo, ha winamp balanszat 33%-ra rakom balra ...
A kezratetelt kiprobalom, s jelzek vissza ...
De kisebb hagszoroknal (Genius 350x) nincs ez a jelenseg !!! (es ott is ures az egyik doboz)Van valaki itt akinek van 1250x-e, es mindket hangszoro ugyanugy szol?
-
fattila92
csendes tag
Hali emberek! Van nekem egy Genius SW-HF5.1 5000 hangfalszettem immáron 4 éve. Nem volt vele semmi gond, de néhány napja a mélynyomó nagyon erősen elkezdett rezonálni, aztán mára már egyáltalán nem is ad le mélyet. Jó esélyem van rá, hogy meghalt az egész?
-
Overlocker
veterán
Genius 5005-ösöm elszállt a potmétere... Hol tudnék újjat venni és milyen árban van? Köszöntem előre is!
-
Hogiii
tag
válasz Overlocker #2144 üzenetére
Ha nem garis akkor szedd szét nézd meg milyen poti van benne, rá van írva hány Ohm vagy KOhm, ugyan olyat vegyél bele, elektronikai boltba kapsz, pár száz Ft.
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy az 5050 és a 6000-es 5.1-es szetteknek milyen a meghibásodási aránya? A Home Theater-em már nagyon megérett a cserére. Recseg a poti, kihagynak a hangszórók.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz Overlocker #2144 üzenetére
www.genius.hu - szerviz@genius.hu - 239-7020
-
Zsotti824
tag
meg rendeltem az ipon-tól 6000-es genius-t holnap érkezik elvileg.az lenne a kérdésem hogy be kell e járatni mint ahogy páran szokták említeni vagy nem kell ilyet csinálni vele?ha kell mennyi ideig ajánlatos?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest