Hirdetés
Aktív témák
-
GeniusHU
aktív tag
Szerintem a hangkártyád is rosszul lehet beállítva, meg lehet rosszul is dugtad össze.
Ha felhívsz a hangfal mellől, akkor tudok segíteni : 30/746-0987www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...
-
GeniusHU
aktív tag
válasz Speedlink88 #2194 üzenetére
Nincs ilyen, hogy is tudná analóg sztereóból kikeverni...
www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...
-
GeniusHU
aktív tag
Csak budapesten van szervizünk, csak itt ingyenes a bevizsgálás.
Debrecenben beszélj a Hificomp-al, de hogy ott ez mibe kerül az passz.
Vedd fel velük a kapcsolatot.www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...
-
Hogiii
tag
A kis segítség kéne le akarom váltani a genius 5050 V2-őt 6000-es szériára, mennyire szól jobban? a mély az gondolom szebb és erősebb, a szatelitek hangzása változik? bár sztem egyforma az az 5W at nem hiszem dob rá
-
aviator
tag
Sziasztok!
Van egy Genius SW-H062 2.1 hangrendszerem. Régi darab már, most kicsit felújítottam vezetékezés szempontjából (újraforrasztás, néhol komplett vezetékcsere) és mp3 lejátszóra kötve gyönyörűen működik. Rátettem a gépre, 5.1-es integrált hangkártyám van (ASUS P5K). A hangrendszer maga olyan, hogy egy jack dugó köti össze a mélynyomót a géppel, a mélynyomón pedig van egy jack dugó amiből a két kis hangfal van táplálva. A lényeg, hogy a jobb oldali kis hangfal nem szól. A gépen a front (Zöld) kimenetre kötöttem a rendszert. A vezérlőpultban pedig nincs 2.1-es opció.
A kérdés, hogy hogyan tudnám megszólaltatni a másik kishangfalat? -
bolic
őstag
válasz aviator #2209 üzenetére
Tesztelj kb. 1 Watt teljesítményen, elég lesz bedugni a hangkártyára közvetlenül és fokozatosan emelkedj a hangerőt, míg nem szólal meg stb. Ha ez sem szólal meg 100% hangerőn, valószínűleg elromlott a 2W hangszóró. Persze nincs 2.1-es opció, sztereóként be kell állítani és ennyi, azért 2.1-es mert van "mélynyomó"-ja van (subwoofer), azért raktam idézőjelet, mert nem valós.
Szerk.: Ja most látom, hogy mp3 lejátszóra kötve jól működik, akkor winfos beállítással lesz dolgod. Persze sztereó (2 hangfalos változat)-ként működik.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Tulujus
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget / tanácsot szeretnék kérni tőletek! Számítógépre köthető 5.1-es hangrendszert keresek - lehetőleg alacsonyabb max. 30eFt-os árfekvésben. A kritériumok a következőek lennének:
- távirányíthatóság
- számítógépről 5.1-es hang átvitele
- egyéb külső eszköz ráköthetősége (pl. TV, X-Box...)Az árban számomra elfogadható készülékek közül az alább felsoroltak között milyen különbségek mérhetőek megbízhatóságban, tudásban, stb...
SW-HF 5.1 5050
SW-HF 5.1 5100
SW-HF 5050 V2Valamint mi a különbség az 5.1 5050, és az 5050 V2 között?
Előre is köszönöm!
T.
''Az erőszak a gyengék végső menedéke.'' Salvor Hardin (Isaac Asimov)
-
bolic
őstag
válasz aviator #2211 üzenetére
Nem tudom melyik hangchiped/hangkártyád van, ilyen Realtek High Definition Audio (ALC888) hangchipem van. A második képen látszik rajta, hogy multisztereóban van kötve, így 2db külön-külön hanfalpár, nagy teljesítményű fejhallgató és még egy külön mélyláda, mindegyikük sztereóként és első hangszóróként be van dugva kék, fekete, zöld és narancssárga aljzatba ( van még kettő... ).
Valamint ki kell kapcsolni a 3D hangfunkciót, néha nem szólal meg a sztereó hangfalok a 3D hangzások miatt, egyszer rájöttem néhány héttel ezelőtt, hogy nem érdemes vacilálni a 3D hang opciót.
Lehet találgatni, hogy hol a hibád.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
GeniusHU
aktív tag
válasz Tulujus #2212 üzenetére
újban szerintem már csak 5050V2-t találsz, aminek kisebb a mélynyomója mint a sima 5050nek
én szeretem az 5100ast, bár csak két sztereó bemenete van és azokat is csak 2.1-ként kezeli
[ Szerkesztve ]
www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...
-
Tulujus
csendes tag
válasz GeniusHU #2215 üzenetére
Szia!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőled! Azt már tudom, hogy az a különbség az 5050 és az 5050V2 között, hogy a V2-nek nincs stand by funkciója... de ez azt is jelenti, hogy távirányítóval egyáltalán nem tudom kikapcsolni? Tudom, hogy úgy EU szabvány, meg egyebek, de nekem inkább a kényelem a fontos!! Ebből kifolyólag melyiket javasolnád? Az 5100 még stand by-os?
Írtad, hogy az 5100 csak 2.1-ben kezeli az egyéb bemeneteket... és az 5050-esek??
THX!!!
''Az erőszak a gyengék végső menedéke.'' Salvor Hardin (Isaac Asimov)
-
pilka
csendes tag
hali
az miért van hogyha a jack kábel nincs se tv-be se gépbe se semmibe dugva
akkor a hangszórók zúgnak vagy búgnak
de ha bedugom valamibe akkor nem zúg/búg
mi lehet a probléma? -
Djsaba
senior tag
Hello.
Nekem van egy SW Home Theater 5005 5.1-es hangfalszettem .Az IC-ket kéne kicserélni, ez mennyibe kerülne összesen? és hogy tudom intézni ?
Köszi.
-
GeniusHU
aktív tag
-
-
csvzs
csendes tag
Sziasztok!
Az volna a kerdesem, hogy most van egy Genius HT 5.1 3600-as hangfalam, es nem tudom hogy ehez kepest melyik Genius 5.1 hogy szol. Peldaul a 6000-rol azt hallottam , hogy a Subwoofer joval erosebb(mennyivel joval ? ) de viszont a tobbi nem olyan jo mint peldaul a 3600-ba. Az 5050 es tarsairol nem igen tudok semmit. Jobbak mint a 3600 ? Engem foleg a basszus erdekel, de persze azt se szeretnem h lenyegesen gyengebb legyen a tobbi. Megjegyzem, hogy a mostanin a center megment, es valami a kapcsolo-nal van, mert a hangfallal magaval semmi gond, ha rakotom mas csatornara.
Koszonom szepen .
-
kilincs89
tag
Hali!
Most vettem egy Genius SW-HF 5005 5.1 -es rendszert használtan. Nincs vele igazából semmi baj, nagyon szépen szól, egy dologra lennék kíváncsi, méghozzá az hogy a bal legszélső potival ha állítani akarom a mélyet, akkor miért van az, hogy egy nagyon pici részen állít csak, de akkor teljesen nullára veszi, ha pedig ennél a pontnál feljebb nyomom akkor hirtelen felerősödik, és onnan erősödik tovább ahogy tekerem? ez a bizonyos pont fél alatt van valamivel.
Előre is köszi!
gergely.kovacs43215@gmail.com vagy 30/5541313.
-
bartimre88
tag
Üdv!
Minap vásároltam egy 5050 V2-őt, aminek egészen furán szólt a mélynyomója (értsd: kb 18-as hangerő fölött torzulást észletlem egyes zeneszámoknál). Valószínűsítem, hogy a levegőáramlás adta ki ezt az erőteljes hangot. Vissza is vittem, és hoztam helyette egy ugyanolyat, ami szintén így szólt.
Kérdésem az lenne, hogy ez természetes, hogy feles hangerő fölött, a mély eléggé csúnyán szól?
Jelenleg egy 6000-es szériára várok, de nem tudom, hogy azt esetleg érdemes lenne-e megvennem, és hogy annál ugyanez a helyzet-e.
Kérlek segítsetek!
Üdv!Üdv., Imre
-
buvartacsko
addikt
Genius SW 3600-hoz hol tudok távirányítót venni? Lehet egyáltalán még kapni? Emberi áron szeretném, tehát nem 10-20 ezerért a 200 forintos 4 gombos műanyag cuccot. Köszi előre is!
-
GeniusHU
aktív tag
válasz buvartacsko #2235 üzenetére
3000+áfa egy ilyen, genius.hu-n a kapcsolat alatt az elérhetőségeink...
-
Atom1994
csendes tag
Hello. Van e 1 Genius SW-5.1 Home Theater Hangfal szettem. Olyan gondom van, hogy bekapcsolom a hangfalat és a subwoofer elkezd recsegni feltekerem a woofert maxra és nem recseg csak ha közép állásban van ez mért van??
köszi a segítséget elöre is.
-
HARCICSIGA
csendes tag
Az sw-hf 5050 hangfalszettet senkinek sem ajánlanám. Én egy logitech x-540-ről tértem át erre miután annak elromlott a potmétere és nem lehet cserélni. Az első szettet elhoztam, kipróbáltam 2hangkártyával, dvd-vel, mp3 lejátszóval, mindenféle stílusú és minőségű hanganyaggal de a mélynyomója nagyon gyengén szólt és gyakorlatilag csak hörgött,recsegett torzított. Vissza gariba 3napon belül,meghallgatták undorítóan szólt,ki is cserélték majd mikor azt hazahoztam mintha ugyanaz a mélynyomó lett volna,gyakorlatilag még rondábban szólt még az előzőnél is ami után nálam elpattant a cérna és visszakértem azonnal a pénzemet.Nem mondom,hogy mindenkinek rossz,de nálam,hogy 2-ből 2gyári hibásat fogtam ki egy életre elhatárolt a genius termékeitől még ha ennyi pénzért ilyen kategóriájú-kinézetű hangfalat nem kapni.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz Tulujus #2216 üzenetére
Az 5050 szétszórja a hangot az összes hangszóróra, csak az 5100 csinálja úgy.
Az 5050esen még van standy by és nagyobb a mély doboza is.www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...
-
GeniusHU
aktív tag
válasz Atom1994 #2239 üzenetére
A hangerő szabályzó kopott el, abban a tartományban recseg, amit használsz.
Csak cserével oldódik meg, a komplett panel kb 10e cserével együtt.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Hello!
Van egy Genius SP-HF2000A-m. A hangerőszabályzója recseg, nem folyamatosan, csak ha tekergetem. Lehet ezt valamivel orvosolni itthon valamilyen úton-módon? Ez szervizbe már nem fog menni -
Tamoo
MODERÁTOR
Köszi, kipróbálom!
-
lecsokolbi
aktív tag
Hali
Egy ilyen problémával küzdök. Valaki hozzá tud szólni? Köszi.
- Mindenki hazudik! -
-
apetit1989
csendes tag
Szervusz.
Lenne itt egy kis gond. A minap egy ismerősem elhozott hozzám egy HF 5.1 5000-est. Bár más szakmám van, szeretek szerelgetni, iskolát is ebben a szakirányban végeztem, szóval megígértem neki, hogy bele nézek.
Viszont nem nagyon tudom, hogy mi a baja. A tünetek: nem kapcsol be. Teljesen süket, a ledek sem égnek. A vicc az, hogy a biztosíték a hátuljában nem égett le, hibátlan. Megnéztem a nyákokat, nem láttam rajtuk semmilyen elégett alkatrészt.
Teljesen tanácstalan vagyok. Valószínűleg a hiba annyira nyilvánvaló, hogy egyszerűen nem veszem észre. Ezért is bátorkodtam ide felregisztrálni, és segítséget kérni.
Az, hogy elszállítsuk a szervizetekbe, nem nagyon oké, mert Szlovákiában élünk.
Szívesen fogadnék bármilyen észrevételt. Ha segít valamit, megadom az e-mail címem: apetit1989@gmail.com
Kár lenne érte, mert amúgy jó kis cumó.
Üdvözlettel: Peti
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest