Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tthomasso
tag
Tisztelettel köszöntöm a topik látogatóit. A mai napon csatlakoztam én is egy GIGABYTE GTX470 1280MB tip. videókártyával a táborhoz. Sajnos kipróbálni nem tudtam még, mert külföldön dolgozom még 4 hétig. Ami késik, nem múlik. Üdv
Ha fáj az igazság, akkor ne várd el senkitől, hogy igazat mondjon!
-
tthomasso
tag
Üdvözlöm a fórum látogatóit! Valamikor júliusban írtam, hogy nemsokára meglesz a GTX470 videókártyám. Akkor meg is rendeltem, itthon várt, mert csak július végén jöttem haza fél éves külföldi munkámból. A Szopásom elkezdödött a kártyával. A következőket azért írom le, hogy ha esetleg más is hasonlókat tapasztal, előbb vegye észre, hogy esetleg a videókártya a hunyó. Augusztus elején egy Asus P7P55D lapban kezdett el dolgozni a kari. A többi cucc adatlapomnál megtalálható. Ami feltünt, hogy csak 8x PCI-E sebességgel. Gondoltam, visszaveszi energiatakarékossági szempontból. Mint az órajeleket. A benchmark tesztek eredményei össze-vissza ugráltak jó pár ezres különbséggel. Egy idő után a post képernyőm kifagyott, majd a bios-ba belépve néha szintén kifagytam. Memtest szépen lement, közben beújítottam új memókat, cseréltem tápot, nem szünt meg a hibajelenség, csak bővült. Jó, gondoltam, szar az alaplap, mert új és régebbi bos-szal is ez volt. Bevittem gariba a múlt héten, beújítottam egy Giga P55A-UD3 alaplapot. Ez volt csütörtökön. Azóta még szarabb a helyzet. WIN7/eredeti/ telepítése közben, újraindítás után kifagy a kép, win7 bejelentkezési hang ok. Reset, kifagy a bios, post közben szintén kifagy néha, programok telepítése közben szintén. Csak a GTX470 maradt meg a rendszerből, minden új lett. A PCI-E sebesség meg közben már csak 2x, állandóan. Elkezdtem utánna nézni NVidia fórumon, a jelenség van, elismerte az NVidia, hogy lettek szar kártyák. Kiszedtem a lányom gépéből a 9800GT videókártyát, egész nap csodálatossan megy a gépem, PCI-E 16x sebességgel hasít a videókártya, és egyszer sem fagyott ki. Holnap viszem gariztatni az Ipon-ba. Gratulálok NVidia, csak így tovább. Hozzáteszem, sosem volt még más gyártótól kártyám, csak Tőlük.
-
tthomasso
tag
Köszi a reagálást. 3 fajta alaplappal, 2 fajta procival ment közben. Elösször I7 920+Giga X58-UD4, utánna Asus P7P55D+I5 760, majd Giga P55A-UD3+I5 760. Az I7-nél volt egy memóriahibám is, ezért tartott hosszabb ideig, mire kiderült.
Lauda, NOD: Csak postolásnál+biosba belépésnél jelentkezett, utánna jelentkezett a hiba már win7 alatt is. Nem indult újra, csak elment a kép. De ha nem vagy közben a gépnél, azt hiszed, hogy újraindult. "Tapasztalt˝ USERKÉNT biztos tudod, hogy lehetnek ilyen jelenségek táphibánál, alaplaphibánál, ramhibánál is. Sok időm nem volt szórakozni vele, volt hogy csak 10 percre kapcsoltam be, e-mailt olvasni. Ilyenkor meg ment rendesen. De már mindegy, ma adtam le az IPON-nál gariztatni.Ha fáj az igazság, akkor ne várd el senkitől, hogy igazat mondjon!
-
tthomasso
tag
válasz Dantenero72 #7041 üzenetére
Nem, kb. 90 km-re lakom. Ha próbálni akarsz tápot, szívesen látlak. Proci ügyben nem tudok segíteni, eltérő a platform. Üdv
-
tthomasso
tag
Úgy látom, gyarapodik a tábor. Bár a Tiedé memóriahibásnak tűnik első látásra. A furcsaság az egészben az, hogy csak a GTX470-eket érinti a probléma. Nekem is gariba van a kártyám, jövő héten kiderül, mi lesz belőle. Üdv
-
tthomasso
tag
Lehet, hogy van igazság, amit írsz.. De Én próbáltam EX58-UD4 Giga lappal+I7 920 procival is, ua. volt a helyzet. Szerinted milyen alaplap kell chipsetenként a GTX470 alá? Mert szívesen megveszem, ha tuti jó lesz. Üdv
-
tthomasso
tag
Mindenképpen van perpatvar, ha olyan a nagyker. Van mikor hetekig úgymond tesztelgetik, a végén pedig a user szúr rá, w.daywalker is nagykerben gariztatja. Legyen szerencséd Neked is. Én most agyalok, hogy milyen lapot rakjak alá, ami tutkó jó lesz.
-
tthomasso
tag
Én úgy tudom, de javítsatok ki, ha nem igaz, hogy a gpu megegyezik a GTX470,480-on. Csak a GTX470-esnél letiltottak bizonyos részeket a magas selejt aránya miatt. Akkor viszont ez már érdekesebb, hogy a problémás esetek miért csak a 470-eseknél van. Nekem a kártya csak 2x, max. 4x PCI-E sebességgel ment 3 alaplapban is. Milyen alaplapban próbáljam majd ki ezek szerint? Ha van tippetek P55-re, legyetek szívesek megosztani velem. Köszönettel.
-
tthomasso
tag
Hát nem egyszerű a hardverválasztás, az tuti. Néztem EVGA deszkát, 60e körül van. És ezek szerint van rá esély, hogy a GTX470 működjön. Na ez a köcsögség a gyártóktól. Ha jól akarsz játszani a közel 100e ft-os kártyáddal, vegyél alá 60e-rért lapot, és talán menni fog.
-
tthomasso
tag
válasz Brutális eb #7065 üzenetére
Ez idáig OK, de dobjam ki az I7-ET, I5-öt, DDR3-at, és haladjak visszafelé, hogy menjen egy kaki videókártya. Úgy nézem, ebből garanciánál Ati 5870 lesz. Én sem használtam soha energiagazdálkodási vackokat.
-
tthomasso
tag
Ti milyen lapot javasoltok GTX470 alá? Van egy I7-920-as és egy I5-760-as procim is. Köszönöm a segítő jellegű hozzászólásotokat. Üdv
-
tthomasso
tag
válasz Brutális eb #7070 üzenetére
Gigabyte a kártya gyártója. De ahogy nézem, tökmindegy, van már problémás Asus, MSI is. Olvasgatom a 460-as topikot, ott is vannak fagyási problémák AMD rendszereknél is.
-
tthomasso
tag
válasz alibaba78 #7082 üzenetére
Nekem egy Giga P55A-UD3-ban abszolút rossz volt, elötte egy Asus P7P55D alaplapban ment, ott PCI-E 8x sebességgel, aztán behalt az alaplap. Hogy a videókártyától-e, azt nem tudom. Tegnap szóltak az Aqua-tól, mehetek az új lapért. Tényleg rossz volt.
-
tthomasso
tag
-
tthomasso
tag
válasz bigdigit #7120 üzenetére
Próbáltam Asus P7P55D, Giga EX58-UD4, Giga P55A-UD3 alaplapban. P7P55D-ben ment PCI-E 8X sávszélességben, aztán megdöglött az alaplap. Érdekes, az Aqua-ban 4 nap alatt bevizsgálták, és szóltak telefonon, elnézést kérve, hogy mehetek bármikor az új lapért. Ez a magatartásforma követendő lenne a bizonyos I betűvel kezdődő boltnak is. Üdv
-
tthomasso
tag
A történet vége. Megrendeltem az Aus P5Q Pro Turbo alaplapot+Q9550 procit+4x2GB memóriát. Természetessen nem az I betű boltból. Ha minden jól megy, működni fog a GTX470 végre. A tanulság: Mindig maradj le egy-két lépéssel a hardvervilágban, és akkor talán nem sz..sz annyit. Üdv
-
tthomasso
tag
-
tthomasso
tag
Megköszönöm a fórumtársak segítő szándékú hozzászólásaikat. Elköszönnék, úgyanis kicserélték a Gigabyte GTX470-es videókártyámat. Átálltam a sötét oldalra, egy Sapphire 5870-es videókártyát választottam helyette, ami tökéletesen műkődik a P55-ös lapomba.
Megköszönöm az Ipon Computer Kft. és Répás Tamás segítőkészségét és hozzáállását a garanciás ügy kezelésében. Ha esetleg sértő, a cég jó hírnevét kétségbe vonó nyilatkozatom volt, azért elnézésésüket kérem. További jó fórumozást kívánok mindenkinek! ÜdvHa fáj az igazság, akkor ne várd el senkitől, hogy igazat mondjon!
-
tthomasso
tag
Igazad van, csak úgy látszik, kifogtuk rosszat. Az 5000-res sorozattól folyamatossan NVidiám volt, a 9-es sorozatot kihagytam, jött a 200-as. Többfajta 260-as, majd 275-ös. Ha felmutatnak valamit jövőre, visszatérek. De most várok legalább 6-7 hónapot, nehogy így járjak megint. Sok sikert, erőt, egészséget a kártyádhoz! Üdv
-
tthomasso
tag
válasz Laraxior #7537 üzenetére
Én is abban a cipőben voltam, mint most Te. A történet vége ez lett. Sikerült gariba becserélnem egy Sapphire 5870-re, azóta semmi gondom, csak használom. Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Viccrovat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs