Aktív témák

  • bolygó

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy rövid történetet kell leírjak, amely sajnos még nem ért véget...

    I. fejezet:
    Úgy kb. 10 hónappal ezelőtt vettem egy MSI NX6800GT-T2D256E típusú kártyát. Az elején (kb. 3 hónap) nem is volt vele semmi gondom, de később problémák adódtak. Játékok közben (első ilyen az Age of III.-nál jelentkezett) egyszercsak kiakadt minden, beugrott a kék halál-nak is nevezett képernyő és valamiféle rosszul telepített hardver miatt elkezdte a fizikai memóriát listázni! Mivel ez utána lassan minden használatkor kezdett megjelenni (bekapcsltam a gépet és így indult) visszavittem az üzletbe és kértem intézkedjenek. Elküldték a hivatalos szervízbe, és 4 hét (!!!) múlva vissza is küldték, hogy BIOS-t frisítettek és nekik most jól ment...

    II. fejezet
    Hurrá, gondoltam mostmár nem lesz gond. De kb. 2-3 hónap múlva újra beugrott a kék halál effekt. Eleinte megint csak egy két alkalom volt, de utána egyre gyarabban jelentkezet. Go üzlet, ők send szervíz, én vár, 3 hét múlva jönni card, üzletes say ''nem tudták mi lenni gond, de nekeik semmi, ezért frissítették BIOS-t''. Hazamentem, bedobtam a gépbe és valóban semmi.

    III. fejetzet
    Megint eltelt kb 3 hónap és beugrott megint egyszer, vagy kétszer a kék halál effekt. Ez még nem gáz, mert utána el is tűnt. Időközben egy szünetmentessel is fel lett szerelve a gép, nehogymár valami az áramkimaradások miatt menjen tönkre. Ez a szünetmentes pedig (a már korábban is említett Age of III.-nál) játék közben elkezdett sipákolni. Nem tudtam hirtelen mi lehet a gond, de láttam, hogy nincs áramszünet (a ''lámpás'' világított), így a játékból átléptem win-be és néhány másodperc után csend lett. Csodálkoztam, de gondoltam ez belefér. Később a Prince of Persia TwoThrones-t kezdtem nyomni, és néha azalatt is elkezdett nyafogni. Ez már gyanúsnak tűnt. Ott is csak néha kezdett rá, de kezdtem gyanakodni, hogy a kártya megint ludas lehet. Jött a Brothers in Arms: Road to Hill 30, majdnem mindig csipogás, na átlépek a win-be és akkor majd elhallgat utána folytathatom a játékot. Én naív, ezt gondoltam. Amint lenyomtam a Ctrl+TAB-ot beugrott a már ismert kék halál effekt. Igazából már meg sem lepett. Nevettem egyet.

    IV. fejezet
    Valamilyen oknál fogva ez alábbhagyott, már csak a csipákolás maradt. Valamilyen áramfelvétel lehet a gond, vagy mi, de még nem konzultáltam nagyon senkivel. Arra vártam, hogy legyen megint valami, és akkor majd intézkedem. És lett!!! Most a hétek kezdtem játszani a Heroes of Might and Magic 5-tel! Eleinte csak néha jelentkezett a csipogás, de már annyira megszokott lett, hogy a játékba belefeledkezve el is felejtettem. Ám egyszer csak a gép kikapcsolt. Gondolom a szünetmentes védelmi funkciója beindult, és valami bajt észleleve (már egy ideje csipogott) kilőtte a gépet. A gépet újraindítottam, és minden rendben volt. Még a játék is ment, de a probléma akkor is van. Most ez a helyzet. Mint mondtam a sztori nem ért véget. Csak az újabb szervizes próbálkozás előtt gondoltam megkérdem, hogy mi lehet a gond? Van-e valakinek ilyen jellegű tapasztalata, esetleg ötlete! Ha igen kérem osszátok meg velem.

    Picivel többet írtam, mint szoktatok, ezért már csak a záró gondolat következik: itt a bolygó: ''Houston, valami baj van''! :F

Aktív témák