Új hozzászólás Aktív témák

  • RM007

    addikt

    válasz echterion #15542 üzenetére

    Én meg lassan már annyit költök erre a sza....-ra, hogy abból már ki jöhetett volna egy új mai felső kategóriás laptop. :U Kínából lovasfutár szállít nekem még némi ramot. Sajnos ami van abból mindig szeretem kihozni a maximumot. Ha már lúd akkor legyen kövér. :D

    (#15543) KillHates: A cpu esetében van egy limit (power limit thottling), egy határ amit levédett, meghúzott a gyártó ilyen-olyan okból, amit nem lehet átlépni, mert visszaugrik, visszaszabályoz egy általa maximumra fogyasztásilag (teljesítményileg). Hiába van megfogva a hőfok, rövid idő után korrigál. Erről olvastam és láttam youtube videót. Viszont a gpu esetében ilyet nem látok. Én húztam egy határt melegedés terén, ne lépjen egy szintnél feljebb hosszabb használat során sem. Na most ha más tényező is van akkor szívás. A tápom immáron 230W, de vajon a lapos fel tudja-e használni azt a többletet ami eredetileg nem neki szántak? És az a plusz terhelés, fogyasztás, amit nem látni és érzékelni, nem tesz-e kárt valahol az alaplapon, azt nem tudom.
    Egyszerűen csak azt fújom mint a többiek.....ami van az sosem elég. :DDD
    A határt nem tapasztaltam ki, vagyis mit bírna még, nem mentem feljebb, és nem is fogok. :N Még annyi, napi max 1-2 órát ha használom túrbón, azt sem minden nap. Szóval nincs nagy gyilkolászás.

    Egyébként már nézegetem a lehetséges utódot egy 1080-as vga személyében keresvén, de még nem látom. És bizony addig jó az nekem. :)

    [ Szerkesztve ]

    Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

Új hozzászólás Aktív témák