Új hozzászólás Aktív témák

  • Muerte

    Topikgazda

    válasz Ursache #1455 üzenetére

    Én is így látom,a mantle nagyon jó ötlet volt,de csak arra volt elég hogy felrázza az állóvizet.Volt egy pár mobil amd vga-m,egykártyás és kétkártyás rendszerek is.Utoljára 7970M CFX.A hardver előtt le a kalappal,amelyik játék ki tudta használni a compute shader nyújtotta előnyt erősebb volt egy azonos kategóriájű nV-nél ez nem vitás,de mondjuk elenyésző mennyiségű játékról van szó.Az AMD-nek az egyedüli hibája amit évek óta nem tudnak orvosolni: AMD vga = baromi erős hardver+ szar driver...nagyjából ennyi.Mondok egy egyszerű példát,felrakod a legutolsó WHQL-t és tegyük fel tökéletesen futnak az idei,vagy talán még tavalyi játékok is,de tegyél fel egy 2007-es Crysis-t,pontosabban ne tegyél fel mert sírva fakadsz :DDD Vsynch nélkül játszhatatlanul akad,kevés fps-t produkál,töri a képet,oldalirányú mozgásnál szétesik az egész stb.
    Ugyanez pl. egyik régi kedvencemnél a Trackmania-nál, 5870M cfx benchmark 2010!-ben 190FPS kimaxolva, 7970M cfx 2013-ban 130 FPS a két rendszer között kb. +400% a teljesítménybeli különbség!
    Egy db. 680m a trackmania benchmarkban 200 FPS-t produkált...780M-el még nem is néztem.Crysis rommá tuningolva,16x élsímítással 120-200 FPS 780M sli-vel,ott ahol a 7970M cfx 60-80-at produkált 2x-es élsimítással.Szóval ha régebbi játékokkal akar az ember normálisan játszani akkor elő kell kukázni egy régi drivert amivel lehet hogy normálisan fog futni,de akkor meg az új játékok lesznek kukák...ez egy betegágy...
    Nálam az "i"-re az tette fel a pontot,mikor a legújabb whql-t felraktam 7970M cfx-nél tavaly év vége felé és asszem pont BF3-mat vagy BL2-t toltam,közben jött egy üzenet egy youtube-os linkkel,a játékot letettem tálcára,megnyitottam a linket,a youtube vide képe szépen zöldre váltott és hirtelen csatt kékhalál,az alján ATI xyz..sys error code üzenettel :DDD kipróbáltam mégegyszer,gondoltam ilyen nincs is,DE VAN! :DDD ugyanúgy kékhalál...Ez volt az a pont ahol azt mondtam,ELÉG!,köszönöm de mást szopassatok a hitvány drivereitekkel tovább! Azt már meg se említsem hogy ha filmet nézel AMD kártyán akkor az oldalirányú mozgás akad,ha beesik az FPS 60-alá játékban=akad,NV esetében semmi ilyen nincs,nem akad hanem lassul,de folyamatos! Az AMD mobil procikról felesleges,bármit is írni,hulladék mind játékra...A múltkor megkeresett egy srác hogy van valami MSI csodája, gtx670M+AMD proci és hogy lehet hogy a WOT 20-25 FPS-el megy mikor a 670M nem is gyenge vga :DDD A proci szűk 3000 pontot tudott 3D11-ben :DDD Az első generációs i7-em tudott megrántva 7000 fölött :DDD igaz extrém proci volt.Visszatérve a mantlira,nincs igazából hosszútávú jövője mert jön az egységes DX12 és mindent arra fognak írni,pont azért mert az stabil lesz,nem úgy mint amit az AMD produkál.

Új hozzászólás Aktív témák