Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
Lecseréltem lányom gépét, találtam itthon egy ramot, beleraktam, mert csak egy modul volt benne, erre kiírja, hogy quad-channel. Ezt meg hogy? Az órajele is lassabb, mint ami benne volt. Tényleg, ahhoz az 5600-as Samu ramhoz milyet érdemes venni (nem kell ebbe 32GB...még).
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Valaki próbálkozik a Wukong teljes verziójával?
-
addikt
válasz cyberkind #107856 üzenetére
Nálam folyamatban vannak az előkészületek, szedem, talán este már összejön.
rtx 4090 asztali 4k-ban full beállítással megdöglik.
Úgy hallottam 126GB helyet foglal.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz cyberkind #107861 üzenetére
A megdöglik alatt olyan 30+fps-t értettem. Persze 4K. [link] Van az a beállítás. Igaz, valami miatt, mint vibráló fű olyat is kipróbált mint sfr stb....dlss mellett sokkal több.
Én most este csak FHD, otthon lesz 2K.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
cyberkind
félisten
válasz RM007 #107862 üzenetére
Ha belenyúl az ember a motorba, akkor még a DLSS FrameGen kombó se elég, én ezt megtettem, és a Robocop besza-behu ahogy kinéz, cserébe a 4k rögtön felejtős, de még az 1440p is necces, minden NV ficsör bekapcsolva, ez ilyen sajnos, a hardverek nonstop lassabbak lesznek, mint a szoftverek.
-
nagyúr
Vaze MSI GP78-asát tettem rendbe szombaton. i9-13980 és 4090 muzsikált benne.
Ebben még nincsen vapor chamber hűtés, hanem "egyszerű" de brutális méretű hőcsöves megoldás van:
A hőkamrák hiányát a gyártó jó vastag réz lapokkal igyekezett ellensúlyozni:
Ami hatásfokát a gagyi ablakgitt alkalmazása tette kontrproduktívvá:
A GPU-ra NT-H2 került a procira a indium-grafénkapszulás "paszta".
Ami elég érdekes volt, hogy az i9-es proci annyira "fűtötte" a 4090-et, hogy az annyira trottyolt, ami gyanús eredményt produkált:
Aztán a processzort visszavettem allcore 4.6 GHz-re a gyári 5.2-ről azaz 93 fokról 80-ra és máris jobb lett minden:
Még a hűtés is már vállalható hangot produkált. Nagyon tetszett a vas, de még mindig azt mondom i9 nem való mobil eszközbe a sok cache nagyon plusz meleget tud generálni.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
nagyúr
Indium Ha Iridium lenne, abból egy gramm: kb 100 ezer
Kiherélték 5 hónapja az ARC Control-ból a Performance módot, de az okos reddit-esek megtalálták, hogy hogyan kerüljék meg. Ha ez még nem volt meg és a jó öreg XTU-val sem hajtottad még csapágyasra, akkor hajrá! Meg lesz az a 12 pont!![ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
wayne1
senior tag
válasz Bluesummers #107812 üzenetére
Ok, köszi. Megpróbálok szerezni egyet, hogy ki tudjuk próbálni.
-
-
Muerte
Topikgazda
Köszi mindkettőtöknek!
Azt lenne jó tudni melyik verzió nem szárad meg kb.sosem,mert a K5 az meg tud.Érdekes enyémben bírta kb. 4 évig mire keményebb lett, pedig van olyan pont ahol fél centinél többet kell áthidalnia a vga-n,de csináltam pár havernak is és volt amelyik gépben 1 év alatt megette a fene. -
MaxxDamage
félisten
válasz Csupati #107869 üzenetére
Persze!
Az is Thermal Putty!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Szepi-21
újonc
Sziasztok!
Bocs,hogy ugyanazt a kérdést teszem fel, mint lehet előttem 100-an.
De ugye hiába olvasgatok vissza,(amit tudok) a 2évvel ezelőtti válaszok már lehet "elévültek".A helyzet(em) a következő :
Szeretnék a fiamnak(meg persze magamnak is néha) venni egy kezdő gamer laptopot.
Hogy őszinte legyek,fingom sincs arról amiket írkàltok sokszor. 😀
De azért ragad rám valami néha.
Odáig eljutottam,hogy legalább kell a:
-144Hz,vagy jobb a 165Hz.
-FullHD vagy jobb.
-100%sRGB.
- Intel i5/i7 lehetőleg 12.széria,vagy ennek megfelelő Ryzen(bàr abból nem tudom melyik).A 13-14.-ről nem olvastam amatőrként jókat,de lehet csak félrevittek).
-Lehetőleg 60/80/90Wh-s akksi(bár nem tudom minek ha mindig töltőn a gép).
-Nvidia 3050Ti,vagy inkább 4050->.
-16Gb RAM.És a "tudományomnak" vége.
Teljes filmszakadás. 😀Anno a nagy álom a Predator volt,de engedjük el azt a ligát.
Most ott vagyok (ahol a part szakad),hogy maradnak a belépő gépek.Tudom hogy ezek "gyenge" gépek,de vegyük úgy , hogy egy laptop amivel már lehet játszani akadozásmentesen(pl.én DCS World-ben szeretnék helikoptert repülni,de a fiamnak se a legalább AAA-s jàtékok kellenének.Egyenlőre! 😉)Acer Nitro,
Lenovo LOQ(tényleg alaplap hibásak)
Dell G15.Tudtok esetleg segíteni?
Ha írtok esetleg párosításokat,akkor megpróbálok úgy keresni laptopot.
Vagy ha tudtok konkrétat belinkelni,azt is elfogadom.
Persze lehet 100közül is választani,tudom.Ja,és merjek venni Windows nélküli gépet?
Rá tudom én is telepíteni , vagy ennyire ne legyek bátor!?Köszi a hasznos infókat.
Soha ne mondd hogy SOHA!
-
Muerte
Topikgazda
[link] Csávókám úgy nyomja rá,mint ahogy mi nyomtuk gyerekkorunkban az utitárskrémet
-
echterion
nagyúr
válasz Szepi-21 #107875 üzenetére
Anyagi keret nélkül azért nehéz bármit is ajánlani, egy biztos: Nitro-t ne akarj, abban csökkentett teljesítményű gpu-k vannak. Viszont a listához teheted az Asus Tuf F15-ös gépeit, ma került a kezeim közé egy, meglepően jó maga a gép, a kijelző, szóval azért a pénzért jó gép: Asus TUF Gaming FA507NU 299ezer most a legolcsóbb helyen, nagyobb ssd-vel plusz 10ezer.
-
Adi01
tag
válasz Raymond #107854 üzenetére
Ezek az ADATA ramok nagyon gyengék? [link] Mert árban elég jó. Azt hiszem CL40 a 32GB-os a 16GB-os meg CL38 legalábbis ilyesmi adatokat láttam más oldalakon.
2x32Gb felesleges egy legion 5i pro-nak?Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 2x8gb ram 5200 Mhz
-
Adi01
tag
válasz Raymond #107882 üzenetére
Én se tudom. Kell 64 gb érdemes? Vagy úgy sem "használja" ki a laptop (i5 + rtx 4060-as) és csak ott fog "lustulni" a másik 32gb ram úgy mond.
Mert mondjuk videót nem vágok vagy szerkesztek stb ami sok ramot igényelne hanem max csak játszok.
Még arra gondoltam elsőnek vennék 32gb 1 db -ot és bent hagynék a másik slotban egy 8gb-osat. Csak most azt nem értem azt, hogyan kezelné. Abból lenne a flex mode?Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 2x8gb ram 5200 Mhz
-
Adi01
tag
4060-nal most akciós pár napja 320e csak. Eddig 350e volt.
[Asus TUF RTX4060]Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 2x8gb ram 5200 Mhz
-
echterion
nagyúr
válasz Adi01 #107888 üzenetére
No, ez igen jó ajánlat, ezt nem is vettem észre. Ugyanezt a gépet vettem a lányomnak, csak emag és 8GB ram-mal és így 315ezer volt. Ennyi pénzt simán megér az a gép.n beletettem egy másik 8GB-os modult meg a másik gépből átkerült az 1TB ssd, így mindenre is elég neki újabb két évig. Kicsit szerintem csúnyácska a fedlap, de neki tetszik és ez a lényeg. Nem hajlik, nem nyekereg, a kijelző is korrekt.
-
Napost... nem tudom volt-e téma, ha igen, akkor bocs, 1400hsz-t nincs kedvem visszaolvasni... Aki HP Gaming kategóriás laptopot tervez venni,az ne vegyen, itthon egy márkaszerviz sem foglalkozik gaming laptop szervizeléssel! A hibás termékeket szlovákiába küldik ki, ugyanis a hp üfsz elmondása szerint, a hp nagyrészben kivontult magyarországról,már csak home officeban lévő emberek vannak...
Többek között arra sem tudott érdemleges választ adni az üfsz, hogy miért nincs leírva a készülék dokumentumaiban az, hogy a belső tisztítást kizárólag márkaszerviz végezheti...
Tehát amolyan most vak vezet világtalant...Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Raymond
félisten
válasz st3v3np3t3r #107890 üzenetére
Az hogy egesz vagy fel europabol egy orszagban megy a szerviz az normalis, a tobbi gyartonal is igy van.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
FőDudu
veterán
válasz st3v3np3t3r #107890 üzenetére
Szlovakia vagy Csehorszag?
HPE peldaul utobbiban van (gyar es minden egyeb), nem lepne meg ha a HP szervize is ott lenne.FőDudu
-
Vaze
őstag
válasz KillHates #107864 üzenetére
Hali
Itt is köszönöm szépen
Ma értem haza a nyaralásbol,be is kapcsoltam a gépet,nem tudom a mosolyt letörölni a képemről annyira jo lett a vas!
Köszi még 1x és örülök hogy személyesen is tudtunk talizni[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
MaNR
tag
Sziasztok!
Gaming laptopot keresek az alábbi specifikációkkal:
- min. FHD felbontás, 15-16 col közötti képátlóval, nem ragaszkodom 144 Hz-hez, elég lehet a 60 is.
- 32 GB RAM (DDR5 preferált, de DDR4 is elfogadható)
- processzorból Intel és AMD is játszik
- 2TB-os SSD
- Elegendő grafikus teljesítmény a Baldur's Gate 3-hoz (talán 4060 8 GB?) -> ez lenne az elsődleges cél
- 450 ezer forint környékeKöszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Picivel fentebb linkelve: [Asus TUF RTX4060]
450ezerig nincs ennél erősebb gép, ár/teljesítményben sincs igazán jobb.[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz Muerte #107868 üzenetére
Nos mindenhol a k5 proról regéltek régen ,hogy az van az msi gépeken ,viszont én még soha nem találkoztam olyan k5 proval ami ugyan olyan lenne mint a gyári cuc rajta. Kb eddig 10-15 db különbőző helyről rendeltem ezek állaga pár hónap múlva egy elég erős rágogúmihoz hasonlítanám amit nem rágnak ....
A gyárilag ami rajta van azt a szintet meg sem közelitette egyik sem az pár év múlva is olyan lágy ,de mégis zsíros állagú,hogy valahogy hihetetlen és nem szárad ki nem folyik el ég és föld a k5 prohoz képest. SZóval szerintem gyárilag az msi valami teljesen más anyagot használ. Hozzáteszem még a régi gépemhez vettem új hűtőt ,mert anno az egyik venti elszállt és az eredeti hűtőbordát is ezzel a specsko pasztával küldték. Ezt kiváltani lehet van valami más paszta de a gyárival nem fog egyik sem versenyezni szerintem és ez tuti nem a k5 pro.
#107871Muerte
Én még nem láttam 5mm es hézagot laptopnál , de ha van ekkora valóban akkor bele kell rakni egy vastag gapadot és alá és főlé meg pasztát vagy több daraból kirakni a megfelelő méretet+ vékony paszta a mikronok kitöltésére.[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
nagyúr
Ma találkoztam másodszor olyan "zombi géppel" ami azt a hibajelenséget produkálja, hogy a primer tápáramkört bekapcsolja és megy a proci, DE SEMMI MÁS; azaz nem megy az EC, az PCH, a ramok, sőt még a töltést sem indítja el! Csak a 19V->1.8V azaz a proci low voltage köre és semmi más. Újra írtam a BIOS-t a KBC-t (persze tök feleslegesen, mert 3.3V sincs sehol, de HÁTHA alapon) És semmi! A gép játék közben egyszercsak kikapcsolt és azóta ez a hibajelenség. Nincsen égésnyom, nincsen rétegzárlat, egyszerűen ON state-ben vannak a primer FET-ek és ennyi. Persze cserééltem azokat is, de az első táp után ebben ragadnak. Gyanítom, hogy a KBC a ludas ebben és az szállt el.
Kb olyan a szitu, mintha akkut tennél az autódba, a motor meg erre úgy beindulna, hogy se kulcs nincs benne, se műszerfal, sőt benzin sincs benne.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
válasz KillHates #107897 üzenetére
Képzeld, hátha tudsz valamit mondani rá. Éhesebb lett az MSI laptopomhoz használt régebbi portable monitorom. (FHD) Arra lettem figyelmes hogy időnként elmegy a kép majd visszajön. Mintha nem kapna elég áramot. Észrevettem hogy van a monitor másik oldalán micro usb csatlakozás. Azt (is) rákötöttem a laptopra, hogy kapjon több áramot, na ekkor megszűnt a folyton elmegy a kép jelenség. Sok napja így használom. A HDMI és áramellátás a másik oldalon nincs a laptopra csatizva, kívülről kapja, és rá van kötve a szünetmentes tápegységre.
A mai napon egyszer egy pillanatra a jelenlétemben már megint elment a kép. Mintha még több áramra lenne igénye. Elkezdett újra követelőzni, fizessek még többet neki a használatért. Megemelte a tranzitdíjat!!! A szemét.Lehet ez a sérült procim miatt ami letiltotta az igpu-t?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Steam topic
- Proxmox VE
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Vigneau interaktív lokálblogja
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-B: i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-A: i5-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest