Új hozzászólás Aktív témák

  • gulyasa

    őstag

    A következő tapasztalat érintőlegesen kapcsolódik a HD kamerákhoz, amellett, hogy egy konkrét HD kamera is szerepel a sztoriban.

    Észrevette már valaki, hogy az LG Simplink funkciója kompatibilis a Sony Bravia Sync funkciójával?

    Véletlenül jöttem rá (ha valaki tudott már róla, ne figyeljen ide).
    Van egy kb. két éves Sony kamerám (HDR-CX116), többek között van rajta egy mini HDMI kimenet is és mióta februárban megvettem az LG LW5500-as tévémet, azóta már ezt is ki tudom használni.
    Már többször rá volt csatlakoztatva a tévére (régebben egy Samsung CRT-re is) és abból a szempontból kissé kényelmetlen a kamera kezelése, hogy nem távirányítós típus.
    Mindegy, már régóta használtam így.

    Az R6S lejátszóm kapcsán kíváncsivá tett a lejátszó leírásában szereplő CEC funkció, hátha az LG Simplink tud vele valamit kezdeni. Bekapcsoltam a simplink-et, de semmi jele nem volt, hogy tudná kezelni.
    De utána elfelejtettem a kikapcsolni a simplink-et és jó ideig nem is foglalkoztam vele, amíg nemsokkal utána ismét a tévére csatlakoztattam a kamerát.
    Legnagyobb meglepetésemre nem kellett bányászkodnom az INPUT menüben, hogy a kamerára váltsak, hanem előugrott a SIMPLINK ablak, rácsatlakozott a Sony kamerára, mint SIMPLINK eszközre és máris kezelhettem a kamera funkcióit az LG tévé távirányítójával, a kamera LCD kijelzőjén megszokott kezelőfelületen.

    "Dedikált" gombokként lejátszás közben használható a STOP, PLAY és PAUSE gombok az elnevezésüknek megfelelően, viszont a többi lejátszási funkcióhoz (beletekerés, léptetés, stb.) elő kell hozni a kamera kezelő felületét, amit a navigáló gombokkal (FEL/LE/BALRA/JOBBRA) és az OK gombbal lehet használni.
    A kamera felvétel funkciói is hasonlóképpen a kezelőfelületről irányítható.

    Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10 2nd Gen

Új hozzászólás Aktív témák