Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    válasz Tulku #71051 üzenetére

    Azért a merevség, erősen függ a vastagságtól egy fém membrán esetében.
    Planáris, orto vagy elektrosztatikus az nem merev, hanem egy pár nanométer vastag fémlap(vagy más anyag/ötövözet), azért az messze van a merevtől. :) Kb. olyan mint egy szövetdarab a valóságban. Pont ezért tudnak olyan gyorsan mozogni mert a membrán kvázi lebeg a mágnesek között.
    Ezek mind 1 fix síkban vannak, és 1 síkban is mozog, így az elkészítést kivéve nem túl bonyolult a működés.

    Viszont, ha egy normál DD esetében, ugye van valamilyen forma a membránban, akár barázda, akár kúp forma. Na ezt egy vékony fém filmmel szinte lehetetlen megcsinálni, mert nem tudja formát felvenni, ezért van az, hogy túlnyomó többségben PET-re van valamilyenen merevítő fémréteg felvéve, titán vagy egyéb, ami stabilitást ad a membránnak, mert a PET meg túl képlékeny és nem elég szilárd.
    Azért is problémás, mert DD estén a membrán be van fogatva fixen valahova, így a mozgatásnál a szélekre kell valamilyen rugalmas összekötés.
    darvinya ebből indul ki, és ezért gondolja, hogy nem lehet.

    A fém membrán nem probléma "nagy" méret esetében, de ahogy mész egyre lejjebb és lejjebb méretben egyre vékonyabb és vékonyabb kell legyen, és egy ponton, elveszíti a merevséget, és egy nagyon képlékeny szövet szerű anyag lesz belőle, és hát egy 10mm-es méretben nem éppen egyszerű vele dolgozni.

    Na most nem lehelten a vékony teljesen fémből készült membrán, hogyha a driverben a membrán teljesen sík, és a kifeszítést megoldják. El tudok képzelni merevítésre különböző trükköket, pl. most divatba jött grafén ötvözet, ami megadja a megfelelő merevséget, de egyben nagyon rugalmas is. Szóval elég idővel és pénzzel semmi se lehetetlen. :)

Új hozzászólás Aktív témák