Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz kemcso #54050 üzenetére
Nem, ezek az eddigi ajánlataitok összegyűjtve. Nem arról van szó, hogy a felső határt néztem ki, hanem nem tiszta számomra a sorrend. Nekem nincs sorrendem, mert én annyit tudok róla, amit megadnak, vagyis max. min.-max. frekvencia, érzékenység, impedancia. Ha nem egyforma, akkor érdekel a te sorrended, meg az övé is. Ugyanígy a Panasonic-okat agyon csillagozzák árukeresőn, meg a sajátomnak is nekem tetsző hangja van. Nyilván ez nem azt jelenti egyáltalán, hogy kiegyenlített. De érdekel, hogy tudtok róluk valamit, azért nem ajánljátok, vagy nem ismeritek, és azért?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
contaxg
veterán
válasz #16820480 #54046 üzenetére
nem akarok gonosz lenni...
ez az igazán lineáris Q701?[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bozont
veterán
Én VSD2-t rendeltem és ennek igazán kellemes, lágy a hangja. A VSD-k közül (csak az S nélküli), eddig ennek tetszik a legjobban a hangja. A sziszegés is minimális és magasabb hangerőn hallani jobban. De ez még az out of box tapasztalat, javulhat a dolog.
Az AN16, hát nem tudom. szerintem az SP már kevés ehhez és így elsőre nem tetszenek a magasak. Kicsit fárasztó, bántó magasabb hangerőn. De majd meglátjuk egy kis járatás után mi lesz.
Na meg úgy döntöttem veszek egy iBasso D-Zero MKII-t. A DX50 ára nagyon felment, ennyit már biztos nem adok érte.
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Van egy philips SHE9005-ös fülesem, ami elég drága volt anno, de az egyik fele az évek során egyre halkabb lett. Ha jól sejtem akkor ez nem kábelhibára utal, hanem a drivernél lesz a gond ugye?!
Azért kérdem, mert a vezérlőgomb és a hangerőcsúszkája miatt másodlagos headset-fülesnek a kábelt megtartanám. Tudtok adni ötletet esetleg hogy milyen fülest tudnék venni amit össze lehet vele hozni?! A topic alapvető céljával ellentétben áll a kérdésem tudom, de most nekem az ár és a szerelhetőség lenne leginkább fontos, a hangminőség kevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
gedani
csendes tag
Sziasztok.
Szerintem a pistonra fog esni a választásom már csak 2 kérdésem lenne, az egyik hogy a piston 3-at mikor kezdik el árulni hivatalosan nálunk? A másik pedig hogy működni fog e iphone-nal? Jó lenne ha működne a mikrofon meg a hangerőszabályzó is és a hangminőség is olyan lenne amilyet itt mondtatok
Ha nem működne akkor mit ajánlanátok helyette, fontos lenne a mikrofon meg a hangerőszabályozó.
Köszi -
kemcso
Ármester
válasz gyulank #54051 üzenetére
Attól még felesleges időpocsékolás, ha 10-15e-ben maximálod, minek sorba rakni az 50es T40rp-t? (amihez erősítő is kell, minimum a fejes áráért és akkor DAC-ról még szó sincs). Ilyen alapon még vagy 10-20 fejhallgatót bevehetnél a listádba...
Ha már, akkor AD1000X vagy Westone W40, sztem ezek a legjobbak (természetesen megfelelő forrásról)Szóval mennyit szánnál rá? A T40rp + Headflow mondjuk az olyan 100e és még nincs DAC-od
-
Hack3er
őstag
Azt a rohadt tudhat valamit 2000 fontért [link]
-
törölt tag
válasz contaxg #54052 üzenetére
Mér', az neked nem vízszintes?!
Lehet, hogy csak az én fülem egyenetlenségeit kompenzálja jól, de nekem egészen lineárishoz közelített hallásra. De akkor mondj valamit, hogy mi lenne lineárisabb, hasonló árban. Hirtelen nem jutott eszembe más.
gyulank: Ezt így nem igazán lehet. Nyilván egy komolyabb fejes jobb lenne a célra, de azt nem tudod egy sima hangkártyával hajtani rendesen, és így halmozódnak a költségek. Ha eredetileg 10 ezret szántál rá, de talán 20-ig elmennél, akkor felesleges a T40-et meg akár K550-et is nézni, mert túl drágák, és ha vennél is olyat, akkor sem lenne erősítőd még alá. Ezeket eredetileg azért írtam, hogy nagyjából itt kezdődik szerintem az ilyen célokra használható kategória.
Az az Invotone meg Maxell fejest nem ismerem személyesen, de ebben a kategóriában nem szempont a linearitás általában. Füleseknél sem.Amire neked kell, arra szerintem az eddigiek alapján válassz valamit a 10 ezer körüli fülesekből, vagy fejesekből, az még nem olyan nagy kiadás. Sokat ki is tudsz próbálni simán, így el tudod dönteni, hogy neked mennyire tetszik.
Hack3er: Az A&K a felső kategóriát eléggé ötletszerűen árazza, lásd az AK240 árát is. Mert miért ne.
[ Szerkesztve ]
-
-
gyulank
addikt
válasz #16820480 #54059 üzenetére
Nem tudom kipróbálni, és ha kipróbálnám se tudnám, melyik egyenesebb. Meg melyik kategóriában nem számít, meg kinek, meg mihez? Nekem számít, ahhoz számít amihez kell, ezért érdekel. Megértettem, hogy mind rossz. De nekem ez nem elég. Érdekel, melyik mennyivel jobb mint a legolcsóbb, és azért is nézem a drágábbakat is, mert használtan is jó. Meg mert egyszerűen érdekel, mert egyelőre annyi van, hogy 10k alatt mindegy melyik, de amúgy 20k alatt is, de úgy igazából 100k alatt is. Ez alapján nem tudok választani. Meg mi van a Panákkal?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Alg
veterán
válasz Hack3er #54058 üzenetére
Oldalanként 12 driver
gyulank
10ért vegyél Soundmagic E30-at, 20-ig Vsonic VSD3S-t (esetleg volt itt egy eladó AN16...), felette meg valami 2BA-sat, szerintem ezzel rövidre zárható a téma, nem hiszem hogy bármelyikben csalódnál.[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
kemcso
Ármester
válasz gyulank #54060 üzenetére
Amit én hallottam Panasonic-ok azok szarok voltak, az Árukereső és társai nem igazán mérvadóak.
Sztem én nem azt mondtam, hogy mindegy melyik hanem azt, hogy ami nekem tetszik az nem biztos, hogy neked is és meg kell(ene) hallgatni.
Döntsd el mennyit szánsz rá (ha 10e-t szánnál rá fölösleges az 50e kategóriát nézegetni, mert nyilván jobb, persze csak az ajánlottak), aztán hogy mit szeretnél: zárt fejes, nyitott fejes vagy IEM-et.(#54058) Hack3er + sheratan ha azt nézed, hogy 8 és 12 BA-s, annyira nincs is elszállva az ára. A Noble 8C is 1300$, a Kaiser pedig 1600$.
-
törölt tag
válasz gyulank #54061 üzenetére
Ha csak olvasás alapján tudsz választani, akkor úgyis zsákbamacska lesz, mert ez nem egy egzaktul definiálható téma. De adok egy sorrendet, hogy legyen mire fogni/miből elindulni.
5. T50rp +erősítő kötelező
4. T40rp +erősítő kötelező
6. K550 +erősítő jó lenne
3. GR07
10. RE400
11. VSD3S
7. Soundmagic E30
8. Vsonic VSD1. VSD5. Takstar/Invotone HD2000. Maxell HP6000Az utolsó hármat nem ismerem, nem hallottam, így nem tudom igazán beilleszteni a sorba. A Panasonicról meg vagy senki nem tud semmit, vagy nem igazán említésre méltó (ebből következhet az első opció).
Alg: Annyira nem újdonság már, bár most pont a 12-est nem találom, de láttam már valahol. Viszont van 10BA meg 8BA több cégtől is.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz #16820480 #54064 üzenetére
A linearitás sem? Mert a hangzás az tényleg olyan, hogy kinek hogy tetszik, próbáltam pár éve itt agyondicsért fejhallgatót, szóval ebből a szempontból mindegy, hogy itt vagy árukeresőn ajánlják.
Sajnos pont az alsóbb árkategóriában lévőket nem tudtad hova tenni. Értem, hogy te nem tudod, de akadhatna, aki tudja. Az én Panasonicom meg jól szól. De mint mondtam, nem zenehallgatáshoz keresek, hanem ahhoz, hogy jól tudjam beállítani a hangokat.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
törölt tag
válasz gyulank #54066 üzenetére
Ha papírforma linearitást keresel, akkor végig kell túrkálni az ilyen innerfidelity meg goldenears jellegű weblapokat, és megnézni a frekvenciameneteket, melyik mennyire lapos, törik le alul/felül. De ez sem szentírás, mert például ott van az ATH M50 frekvenciamenete, ami nem olyan iszonyatosan torz, de mégis annyira ráül mindenre a mély, mert lassú a driver, sokat leng ki, amikor nyugalmi állapotba kellene visszatérjen.
-
LyonnaisFan1
őstag
Sziasztok!
Ezévben nincs túl sok szerencsém a fülesekkel, ismételten új füles után kell nézni, miután a Philips SHE3590 vagy mennyi kontaktos lett, és az egyik fele bedöglött.
Azt kérdezném, hogy a MM-nál lehet-e olyat csinálni, hogy a levásárolható összegen felül ráfizetek X forinttal?
És akkor egy jóval bővebb kínálat közül tudnék választani.
A füles asszem 3k volt, így az a blokk bemutatása ellenében levásolhatóvá válik, de azért nem választhatok túl sok közül. Ezért is fizetnék rá vagy még ennyit, és akkor egy tfh. 6000 forint összegből választhatnék.Ha lehetségesek a fentebb írt sorok, akkor ajánlanátok olyan hat ezer értékben valami jóféle fülest?
Ami mindenképpen lényeges, az az L alakú csatlakozó (Talán azzal kevésbé fogok szívni a jövőben), és, hogy jó legyen a minősége. Azon felül vagy 1.2m hosszúság, de azzal szinte minden füles rendelkezik.
Ha szerepelne rajta bonusként mikrofon gomb és hangerőszabályzó egység annak nagyon tudnék örülni, de sztem ilyen alacsony árért ezt ne nagyon várjam el.
Legfőképp Rock zenéket hallgatnék a fülessel (Children of Bodom, Deftones, Korn, Tankard, System of a Down, Foo Fighters, Disturbed stb. stb.)[ Szerkesztve ]
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
caindwan
aktív tag
Sziasztok!
Nemrégiben sikerült vennem végre egy Xiaomi Piston 2-őt, amit egy converterrel sikerült beüzemelnem .
Komolyan meglepődtem Atya ég. Összehasonlíthatatlan hangja van a többihez képest, tiszta, mély,magas Egyszerűen álom. Rá is kaptam a .flac-re -
Ati1979
veterán
válasz Hack3er #54072 üzenetére
Kissé elírtam.
Az a baj, hogy az átlag ember fülébe nem fér bele. A 846 egy átlag nő fülébe nem fér bele. Ez meg másfélszer akkora legalább.
Jude a head-fi alapító is mondta az egyik riportjában, hogy ebben a formában ez a füles szinte senkinek sem kényelmes. Legfeljebb egy 210 es kosarasnak akinek jó nagy füle van.
Akkor meg tök fölösleges megvenni, ha mindig kiesik a füledből. Ha bele sem megy akkor meg pláne. És erre elég jó esély is van.
-
vicze
félisten
Hm elég érdekes ez a vetőcső kialakítás. Yamaha EPH-M200
-
törölt tag
válasz Hack3er #54069 üzenetére
Azért jobb a több BA, mert finomabban lehet hangolni a hangképet, jobban lefedik a hallható tartományt. Nézd meg az 1964ears oldalán, ott egész szemléletesen leírják, hogy milyen a hangképe az egyes modelleknek, és melyik armatúra melyik tartományért felelős.
Egyszer ki kellene próbálni egy ilyen CIEM-et, de marha drágák sajna... Pedig az az 1964ears V6-S a leírás alapján bejönne
-
gyulank
addikt
válasz #16820480 #54067 üzenetére
Azt a lassúságot is megadhatnák egy paraméterrel. Habár szerintem vagy lineáris, vagy nem. Ha a rajzon az, de amúgy mégse, akkor hazudik a rajz.
De amúgy, ha szerinted is kiegyenlítetthez kell állítani, akkor hogy gondoltad, hogy a hallásodhoz igazítsam? Mert ugye, amit te kiegyenlítettnek hallasz, az a te füled kiegyenlítetlen hallását egyenlíti ki. És a tetszésedhez igazodik. Ez alapján lehet, hogy mindenki mást javasolna, és ennyi erővel teljesen mindegy mivel csinálnám.
Vagy kiegyenlített kell, vagy olyan ami nekem tetszik. És ha feltételezem, hogy mindenki olyanon hallgatja amilyenen én, akkor biztos jó. De nem feltételezem.
Érted, most, ha lenne lehetőségem hallgatózni, és kiválasztanék egy olyat, amit egyenletesnek hallok, az attól még nem lenne az, sőt olyan se lenne, mint ami szerinted olyan, akkor elveszik a cél, elveszik az egyenleteshez állítás, mert a fülemhez állítom.De ha egyenletes, akkor is a fülemhez állítom, viszont ha nem egyenletes, akkor a fülemhez is, meg az egyenetlenséghez is. Mondjuk, ha olyannal állítanék valamit, ami szerinted jól szól, akkor a te hallásodat kiegyenlítőre állítanám be, az én hallásomat kiegyenlítő beállítást.
Ennek a végkimenete már két fülön múlik, de egy stabil értéken se.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
törölt tag
válasz gyulank #54079 üzenetére
Ezek a frekvenciamenetek egy konstans és egyenletes szinusz görbét mutatnak, tehát ilyen mérésnél nem változik a jel, hanem állandó, ilyenkor nem igazán játszik szerepet a driver sebessége. Arra például a reakciógörbe (megbökik egy adott jellel, és hagyják visszaállni alapállapotba, ennek a sebességét és lecsengését mutatja), vagy vízesésdiagrammal (az előbbi konstans jelet elvágják, és hagyják megállni a drivert). De ezek bonyolultabb jelenségek, minthogy egy számmal le lehetne csak úgy írni. Ezért is tesznek olyan teljesen jelentéktelen adatokat a dobozra inkább, mint a frekvenciatartomány meg hasonlók.
Az, hogy ki mit milyennek hall, és ennek fényében hogy kell zenét keverni, egy bonyolult téma, nem hiába kell hozzá rengeteg gyakorlás, tapasztalat, tudás. Ehhez nem is tudok mit hozzátenni igazán, meg kell próbálnod, hogy lássad az eredményt.
-
LyonnaisFan1
őstag
Valaki valami okosságot erre? [link]
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
BigBlackDog
veterán
válasz LyonnaisFan1 #54081 üzenetére
Nem ismerem az MM füles kínálatát, de az összefoglalóban felsorolt példányokat keresném (ilyen árban (4-5e Huf) talán a Maxell Metallicsot láttam).
Viszont, ha jól emlékszem, akkor amennyiben nem tudják javítani és nem is tudják pontosan ilyen típusra cserélni, abban az esetben a a fogyasztó választhat, hogy megfelelő árleszállítást kér vagy eláll a szerződéstől (visszakérheti a vételárat). De ennek nem árt kicsit pontosabban is utánanézni, de mintha ez még hatályos lenne.[ Szerkesztve ]
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz BigBlackDog #54082 üzenetére
Köszi!
A Metallics az egyik nagy esélyes, ha már ezzel a pirossal is megszívtam.
Csak nem tudom, hogy a MM-ban kapható-e még egyáltalán. Az Edigitalnal ahogy néztem ott már nem is forgalmazzák, pedig a forgalmazás végén 3000-ért már már hozzávágták az emberekhez.As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
sutyesz96
őstag
válasz LyonnaisFan1 #54084 üzenetére
Én most Sony EX50lp-t rendeltem 5000 Ft-os árkategóriában, én ajánlanám ezt, de elvileg rockhoz nem az igazi.
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz sutyesz96 #54085 üzenetére
Azt a fülest asszem használtam már, vagy lehet, hogy csak egy kisebbik tesóját.
Azt viszont biztosra veszem, hogy annak halkult el az egyik oldala. Működne még, de valahogy nem lenne az igazi.Nem tudom, hogy esetleg a PowerAMP Audio Engine-ja vagy micsodája javíthatna-e a dolgokon, és rock zene hallgatására megfelelő lenne-e.
-
kemcso
Ármester
válasz gyulank #54083 üzenetére
Mondjuk amiket ajánlottunk azokkal? Nem fogsz olyan választ kapni, hogy A füles/fejes tökéletes lesz (a keret eleve korlátoz). Ez nem egzakt, kiszámítható, mint egy processzor vásárlás. Itt pl 10e körül jó az E30, VSD1, stb.. És mind jó, ízlés kérdése, hogy ki melyiket választja.
-
sutyesz96
őstag
válasz LyonnaisFan1 #54086 üzenetére
Nekem is előtte a kistesó (ex10) volt, és nálam is egyik napról a másikra elhalkult az egyik fele. Gondolom valami driver nyavaja.
Nem tudom, majd a "nagyok" válaszolnak erre.
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy vettem egy sennheiser cx215 dugót,és az egyik fele kb 60%-kal lehalkult,lehet ez eltömődés?kívülről nincs semmi a kis rácson.bár a fülem elég száraz,de szennyeződés bejuthatott,vagy esetleg tönkrement benne valami,jellemző ez a hibajelenség amúgy? a blokkot sajnos elhánytam valahova,szal mindenképpen bukó sajnos.
A telefonnal nincs baj,teszteltem másik fülessel.szerk: más: ehhez a típushoz 3 méret gumiharangot adtak,de egyikkel sem érzem azt,hogy fasza,mindegyik egyszer csak kiesik magától,talán a legkisebb a legjobb de azt is csak kis fájdalom árán tudom jó helyre rakni,a fülem tényleg nagyon száraz,remélem nem az a megoldás,hogy nyálazzam meg
van esetleg olyan típus ami bevált ilyen téren?(tudom hogy minden fül más)
főként aktív munkához és sporthoz kellene.Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
flash-
veterán
aki sony hybrid-et szerete annak csak úgy mondom hogy electro store-ból lehet rendelni, nekem 10 nap alatt jött meg.
Pocee:
megoldás neked is sony hybrid füldugó.
[ Szerkesztve ]
-
thwHUNter222
csendes tag
Heló!
Valaki tudna ajánlani fülhallgatót 15-20.000 ft között? (mindenfajta zenéhez de főleg Spinnin record fajta zenkéhez, de ugyan akkor rock, pop stb..)
És pluszba mondani 10 ezerért 1 jó mp3-at? Vagy legalábbis márkát. -
BigBlackDog
veterán
válasz thwHUNter222 #54092 üzenetére
15-20e Huf környékén, ha a külföldi rendelés is szóba jöhet, én VSD3(S), VSD5(S) környékén nézelődnék, lehetőleg a nem cserélhető kábeles verziók között (a cserélhető kábeles verzióknál a csatlakozó érintkezési hibája miatt szoktak azért gondok lenni).
MP3-as lejátszónak 10e Hufig SanDisk Sansát, vagy valami régebbi, wolfson chiped Samsung telefont mondanék. De itt többet tudnak erről szerintem.[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz flash- #54091 üzenetére
Mar 3-jara kerdezem h az en sony hybrideim nem kellensk senkinek? Lassan egy honapja osztottam meg ugy h ingyen el lehet vinni, de nem jelentkezett senki. Nem ertem.. Az a baj h ingyen adom? .
Bigblackdog: A cikkem is elkeszult amit igertem. Logout-on volt fent. Samsung esh64 ujratoltve cimen. Gyakorlatilag ez egy modding.
-
thwHUNter222
csendes tag
válasz BigBlackDog #54093 üzenetére
Köszi, az mp3 jónak tűnik.
Esetleg itthon is kapható fülest tudnál mondani? (Nem szeretnék külföldről rendelni) -
kemcso
Ármester
válasz thwHUNter222 #54095 üzenetére
Összefoglalót nézd meg, ott van jópár (soundmagic E30, E10, Piston pl)
-
assemble
addikt
válasz balazs1022 #54094 üzenetére
Hm, azok jok vsonic-hoz? Nekem lehet h jol jonne
-
thwHUNter222
csendes tag
Valaki kifejtené milyen az a V karakter, DD (dinamikus driver) H, AB, stb...?
Tudom sokat kérdezek -
kemcso
Ármester
válasz thwHUNter222 #54098 üzenetére
Le van írva, ha végigolvasod
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen program, ami...?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Politika
- Gumi és felni topik
- Android szakmai topik
- Robotporszívók
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest