Új hozzászólás Aktív témák

  • őstag

    válasz Dave™ #16187 üzenetére

    Konkrétan arra gondoltam amit megszellőztetett az Apple. Állítólag az iTunes Store-ba a közeljövőben bekerülnek 24/96-192 zenék, albumok. Ez önmagában elég ok feltételezni, hogy végre elterjed.

    Ha visszaemlékszel az iPad megjelenése előtt egy gyártó sem foglalkozott, vagy profitált a saját gyártású táblagépéből. Ma már ismert, ismeretlen cég piacra dobta saját megoldását.

    Ennek igazán otthoni hifi rendszeren van értelme. Már most is lejátssza az iTunes, de még az iP4-em is lejátssza ezeket a formátumokat.

    Mi az előny az SACD/DVDA-val szemben? Nem kell hozzá külön asztali lejátszó 80k-ért, elég csak betenni egy dokkólóba az iPhont. Most lehet azt mondani, hogy az SACD 5 csatornás térhangzást biztosít, de az iP4-el letőltöttem egy sokcsatornás fájlt, és lejátszotta. Mivel nincs 5ch lehallgató rendszerem, ezért azt nem tudtam ellenőrizni.

    Összegezve az alábbi nagyfelbontású formátumokat próbálva játszotta le:

    Flac 24bit/96kHz 3 perc 51MB
    Flac 24bit/192kHz 3 perc 106MB
    Flac 5.1 surround 24bit/96 3 perc 135MB

    Wav 24bit/96
    Wav DXD 24bit/352,8kHz Ezen már akadozott, laggolt, de tisztán szolt, nem hallatszott a jitter. Valószínű ha megfelelő méretű puffert kapot volna ezzel sem lett volna probléma.
    Amivel nem birt az a streembites DFF (kontener) DSD64, ami 2,8Mbit/s

    Mind ezt az A4-gyel. Most képzeld el az iP5 ha kijön az A5-tel ami kétszer gyorsabb az A4-nél de még a Tegra2-nél is, és 9szer nagyobb a GPU teljesítménye. Csak érzékeltetni szerettem volna, hogy hardwerwsen semmi akadálya a HD zenék elterjedésének az Apple-nál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák