Új hozzászólás Aktív témák

  • Shufny

    őstag

    válasz dudika10 #9848 üzenetére

    Na ne csináljátok már, hogy "véletlenül" nem tudják mit jelent az "output".

    Számomra eddigi legelképzelhetőbb magyarázat, hogy ezek nem mért értékek, hanem számolt elméleti maximum 10 ohm -ba, "kerekítve" felfelé.

    Viszonylag normális egy erősítőnél, hogy mondjuk 86% -ban tudja megközelíteni a rail -t. Ez a DACPort +-9V -jánál 5.47V rms, ami 10 -ohmos kimenetivel 10 ohm -os terhelésbe 2.735 V (10.95 dBu, jó lesz 12 -nek is) és ez kb ~0.75mW egy csatornára, avagy összesen 1.5W. Aztán az így "kapott" 12dBu -hoz viszonyították az (A súlyozott) 7uV -ot, és lett a "113dB Dynamic Range".

    Leginkább mondjuk az bizonytalanít ebben el, hogy miért ezt adnák meg max fesznek? Nagyobb terhelésbe jóval többet kéne bírjon. Főleg, ha azt akarják hangsúlyozni, hogy 600 ohm -ot is rendesen meghajt.

    Továbbá megjegyezném, hogy a vázolt esetben 387mA -es csúcsáramot kéne kibírnia csatornánként, ami kizárt. (nem mintha alapból lenne bármi 10 ohm -os, ami kibír 750mW -ot.)

    Teljesen értelmetlen egy ilyen USB -s eszközbe A osztályt zsúfolni, és szerintem ezt ők is így gondolják. Csak ugye ez az "Audiofil" termékük, így reklámozni is úgy kell. Egyébként a linken azt írja "at moderate listening levels", ami egyrészt nem maximum, és már a 350mA sem 300, másrészt ilyet az igazi A osztály nem tud. De nem is tudom hogy gondolhatjátok, hogy egy ilyen cégnél megeshet, hogy nem tudják mit írnak a specifikációba. Vagy, hogy hónapokon keresztül nem veszik észre.

Új hozzászólás Aktív témák