Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz bkercso #94981 üzenetére

    Miért ne lenne más hangja 2 eltérő eszköznek, amik bár egymással kompatibilisek, csereszabatosak (bizonyos mértékben), de valószínűleg teljesen más, de legalábbis lényegesen eltérő a belül rejlő kapcsolás? Ezt a kérdést nem is értem, hogy te hogy tehetted fel, kvázi magadnak!
    Egyébként nem nézek le senkit. Csak itt sokszor, mint sok más hasonló fórumon, olyan dolgok hangzanak el, kerülnek leírásra, ami meredeken az ezoterika kategóriába tartozik. Meg sem próbálják a valóság felől (fizika) megközelíteni a dolgot, hanem hangzatos szóvirágokat dobálnak, mint a magazinok, meg a marketingesek. Jó, azt aláírom, hogy vannak dolgok, amiket jelen ismereteink szerint nem lehet, vagy nehezen lehet vizsgálni, de az tény, hogy minden eltérést valamely fizikai paraméter változása, mássága okozza. De nem ezen gondolkodnak, hanem hogy a hajnalban vágott bimbózó rózsa letépkedett szirmai a konyhaasztalon, hogyan befolyásolják a levegő rezgéseit a szobában, amitől jobban szól a rendszer. Na ez a f@szs.g.
    Nem tehetek róla, én úgy gondolkodom, hogy a fizikában keresem a választ, mert ott lesz az, csak még egyelőre a kérdés is csak körvonalazódik sokakban, vagy még az sem.
    Van különbség 2 készülék közt? Van. Más felépítés, más kapcsolás, más alkatrészek, más környezet, stb. Lehet különbség 2 teljesen egyforma készülék közt? Hogyne, hiszen az alkatrészeknek van szórása. Szólhat ugyanaz a készülék (vagy akár rendszer) más lakásba átvive máshogy? Persze, megváltozott az akusztikai környezet. Szólhat reggel vagy este máshogy egy erősítő anélkül, hogy hozzáérnénk, akár kikapcsolás nélkül is (ha már az üzemi hőmérséklet a téma)? Persze, hiszen változik a hálózati feszültség értéke a terheltség függvényében, így az eszköz tápellátása is módosul. És még sorolhatnám estig...

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák