Új hozzászólás Aktív témák

  • Sinesol

    veterán

    válasz Tulku #94248 üzenetére

    Lehetnek esetenként valós különbségek, de azokra általában megvan a magyarázat, pl. jelszintbeli különbség, amit ki is lehet mérni, ilyen esetben pl hangosabb lesz ugyanolyan poti állás mellett a hang, kicsit emiatt másnak is halljuk, de ettől még nem lesz technikailag jobb/roszabb egy dac. De ugyanugy a magas torzitast is lehetséges hallani, ebben sincs semmi rendkívüli, megmutatják a mérések is. Plusz ugye ott vannak a mentális dolgok is, amiatt is lehetnek vélt különbségek, de objektive ennek megintcsak semmi semmi köze az adott cucc képességeihez, hiszen pont ugyanúgy szól, csak te hallod másnak adott hangulattól, fizikai állapottól függően.

    A gond ott van, amikor valaki szerint x jobban szól, mint y, miközben ezt semmilyen objektiv tény nem támasztja alá.

    Nem épp atomfizika ez, rég megvannak a világos magyarázatok az esetleges különbségekre és a készülékek technikai képességeit is nagyságrendekkel pontosabban tudjuk mérni, mint amire az ember füle képes. Persze mindig jön az, hogy nem jól mérünk, de ez az indok eléggé unalmas már, amikor az n+1 tipusu mérésre is ezt a kifogást hozzuk fel, csak mert valahogy az is csak ugyanazt mutatja, mint az összes többi. Az is vicces, amikor jön az, hogy a méréshez használt sine hullám nem zene, mivel mégis mivel lenne adott cucc jobb zenével, amikor még egy botegyszerű sine hullámmal is elhasal. Az már csak hab a tortán, hogy a sine hullámok a zene alapvető építőkövei...

    Egyébként valahol fura is a hallásra hagyatkozni elektronikánál, hiszen max fejesnél, hangdoboznál indokolt, ott ugye nehéz is pontosan mérni, bizonyos tartományokban relative nagy a bizonytalanság, miközben egy elektronikánál gyakorlatilag egy elektromos jelet mérünk, amivel igencsak könnyű a dolgunk.

    "Az soha, semmikor, egyetlen pillanatra sem vetődött fel benned, hogy ESETLEG létezhetnek emberlények, akik valóban hallanak különbséget (bizonyos készülékek között)?"

    Ha létezik olyan, aki látja a különbséget 3 nanométer, meg 5 nanométer közt, akkor biztos van olyan is, aki hallja a különbséget a -119db-es és a -110db-es torzitas közt is...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák