Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exodius

    őstag

    Nah szóval pénteken átvettem végre a Topping L30-at. Egy kis review a randinkról:

    Hát igen. A Sundarának azért kellett a hajtás. A +9-es dB-n (-9 dB és 0-as nem elég neki) 13:15-ös állásban már elég hangos, afölött már azért tud fájni, feleslegesen is hangosítanám feljebb.
    A 3-as triász (Sundara+L30+DA300) együttműködése:

    Az új erősítővel egyértelműen följebb léptem, bár nem árulok zsákbamacskát, a DA-nak nagyon karcsú az az 50 mW-ja 32 ohmon. Olyan fejesekkel jól tudott együttműködni, akiknek nem kell hajtás (500X-el használtam évekig és teljesen elvoltam vele), de följebb lépve már ez elég karcsú. Az erősítő egyébként egy hajszállal melegebb, mint a langyos, de nem annyira súlyos, hogy paráznék miatta.

    A basszus részletes és nagyon pontos. Én nem tudom, hogy kik tartják mély-hiányosnak a Sundara-t, de....srácok ebbe van basszus. Talán nem az a száj-elkenős, gangsta-bass, de azért van. És akkor tegyük hozzá, hogy az L30-nál nem vettem észre, hogy nagyon eltolná a fejes hangját. Szóval egy meleg forrásról, akár még többet produkálna. Én egyenlőre elvagyok vele így. Kedvenc példáim mikor átdugtam a West End Girls-t, az Alfa Beach-et a Com Truise-tól vagy a Hercules and Love Affair-től az Easy-t. Pontosabb, feszesebb, részletesebb lett a basszus, érzékelhetően élvezhetőbb, zeneibb.

    Apropó részletek: azért most is felfigyeltem jó pár olyan dologra, ami cizelláltabb lett, finomabb, mint korábban. Nem volt úgy egymás nyakán.

    Inkább azokat a zenéket vettem elő tesztnek, amiknél gondban voltam. Karcoltak, gyengének tűntek, zavaróak voltak, tehát amiknek a bajai egyértelműen kitűntek csak a DA + Sundara párosításnál, meg más párosításoknál.

    A Grounders - Vyvanse c. számának elején pl. karcoltak a magasak a gitárnál, most ezt jól hozza a lánc.

    A 900X + DA300 annak idején Sufjan Stevens - Tahquamenon Falls és Alanson, Crooked River c. számaiba bukott bele (most kellemesek, de az Alonson még mindig tud karcolni, egyértelműen bérelt helye lesz a teszt zenéknél). Azért is adtam el a fejest. Érdemes lenne nektek is meghallgatni ezt a két számot. Lehet csak s*arul vannak kikeverve? Kíváncsi vagyok a ti fületekre. Középre szerintem nem rossz tesztek.

    Viszont itt igazat kell adnom Doriennek. Most már érdekelne, hogy a 900X mit tudna egy L30 alatt, de ugyanezekkel a számokkal. Valószínűleg nem adtam volna el, ha nem torzít.

    Az új Dekoni párna ugyan kényelmesebbé tette a Sundara-t, de itt szerintem konstrukciós a diszkomfort. És ezt a fejpánt plusz a nem fordítható kagyló kontójára húznám. Nem tudnám 2 óráig úgy hallgatni, hogy ne igazgatnám a fejemen. De innen is...hova ugorjak feljebb? A Sundit Focal-okkal küldték össze, ezt nagyon összerakták a kínaiak, csak hát...140-ért nem hiszem el, hogy nem fért bele a fordítható kagyló. Idióták....

    Óhatatlanul is felmerült bennem a kérdés: De hova feljebb? Mint inkább: Hogyan feljebb? Az biztos, hogy be akarok szerezni majd egy 25 cm-es RCA kábelt, mert az 50 cm-es QED is hosszú, be sem tudom tolni az íróasztalt a falhoz. Kérdés ki épít jó RCA-kábelt? Hozassam össze a Kácsás fiúkkal? Szép számmal van ott kábel is, csatlakozó is. De lehet inkább ráírok a Bodor Audio-ra mert őt is eléggé nagy becsben tartják. Passz....majd hátha nektek több a tapasztalat ezzel. Most már úgyis meghoztátok a kedvem ehhez a kábeles dologhoz. RCA-nál meg úgy tűnik nagyobb értelme is lenne. Bár itt jelen esetben inkább a praktikusság a mérvadó, nemcsak a hang. Meg bevallom: gyönyörűek tudnak lenni azok a szerelt kábelek. :)

    Hát DAC-ból hova feljebb? És a Sundara-nál? ERA-1 lesz itt is még a végén? Vagy mi lenne, ha kiiktatnám a hi-fi bogarat egy időre és csak kiélvezném a rendszeremet? Fene vigyen el engem is, hogy jönnek és jönnek a "hova feljebb" kérdések. Majd kiderül, ha végre találkozunk a fejes-talin.....egyszer. :U :)

Új hozzászólás Aktív témák