Új hozzászólás Aktív témák

  • karmaresz

    senior tag

    válasz MasterMark #68844 üzenetére

    Kiment a fejemből az ígéretem. Remélem, még ilyen késői órán is érthető leszek, de tömören fogok fogalmazni. Na most fogom mindenkivel megutáltatni a FB2K-t, mert elsőre talán bonyolult, de nem az, ha megérted a logikáját.

    Components:
    foo_input_sacd 1.1.0 fut nálam és foo_dsd_processor 1.1.0

    Playback/output alatt
    Output device:
    vagy a gyártód DSD : ASIO : "gyártó" audio device, vagy
    DSD : ASIO : foo_dsd_asio kiválasztása
    [kép]

    ASIO almenüben dupla katt az előbb kiválasztott driverre. Ha támogatja a kiválasztott driver, akkor állítsd be itt a DSD processornál leírt változókat minden egyes input módra. Ha ezt itt meg tudod tenni, akkor nincs szükséged a DSD processor engedélyezésére az SACD menüponton belül, mert a kettő ugyanazt a feladatot látja el, csak a DSD processor DoP-ba rakja a DSD jelet, hogy a buta drivert becsapva az PCM-nek gondolja az adatfolyamot. Ez viszont nagyobb sávszélességgel-igénnyel és több számítási kapacitással jár.
    dsd : asio : foo_dsd_asio használata esetén a duplakatt után az ASIO device-ot ne felejtsd el beállítani arra az eszközre, amire küldeni akarod.
    [kép]

    Tools menüpont alatt:
    SACD:
    output mode: válaszd ki mit akarsz. Ha a PCM-et is DSD-re konvertálnád, akkor DSD, ha csak DSD-t szeretnél natívan lejátszani, akkor DSD+PCM
    [kép]

    DSD Processor alatt:
    állítsd be, hogy melyik formátum, milyen felbontását milyen output mellett szeretnéd használni. Vedd figyelembe a DAC-od tudását. Converter type-nál én "SDM type D"-t használok. Valamikor megtaláltam egy philips kiadványt, ami alapján ez adja a legjobb hangminőséget, még elfogadható processzorterhelés mellet, de érdemes kipróbálni a többit is.
    Sample&Hold: None
    DSD Mode: DSD, ha minden oké, DoP, ha gond van. (A DSD és a DoP ugyanúgy natív DSD stream, csak a DoP esetében kap egy PCM álruhát, hogy becsapja a problémás drivert.

    Nálam a gyári driverhez kell a DSD processor plugin, a dsd : asio : foo_dsd asio driverhez viszont nem.
    Ez utóbbit ajánlom, mert így kihagyhatod az extra bindzsizést.

    Ha nem baxtam el és mindent jól csináltál, működnie kell.
    Amennyiben gond van, írj nyugodtan.

    Ne az én beállításaimat használd, mert én most mindent DSD512-re konvertálva hallgatok és ilyetviszonylag kevés DAC tud. :R

    Once, I thought I was wrong but I was mistaken

Új hozzászólás Aktív témák