Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz Sinesol #68646 üzenetére

    Szerintem óriási tévedést azt hinni, hogy a CD előtt nem voltak meg a magas hangok. Kompakt kazettáról valóban nem, de lemezről már, az nem annyira a lemezen múlt. Illetve olyan értelemben igen, ha letarolták a barázdákat (hangszedőtől, tű állapotától, nyomóerőtől, a lemez anyagminőségétől, tárolástól stb. is függ).

    Elméletem és olvasmányaim alapján (...)
    Az emberek pedig ehhez hozzászoktak, ugyanis nyilvánvalóan nem nehéz hozzászokni a fülnek kíméletesebb, csapott magasokhoz.

    Hát ez az. Hallgatni kell ezeket. Óriási tévedés azt hinni, hogy az "LP-hang" az kellemes, mert magasvágott (persze ilyen hangszedő is van, de hogy az lenne a jellemző :F ). Ahogy jobb erősítőm, hangdobozom lett, nagyon sokat küszködtem (riaa korrektor csere, hangszedők próbálgatása), hogy LP-ről hallgatható, kellemes hangot tudjak kicsikarni relatíve olcsón *. Egy jó ideig abba is hagytam (jelenleg is inaktív, szerelőre vár). Az alsó kategóriás digitális forrás (akár Xonar DG, akár a Prodigy HD2, vagy a Proton CD-lejátszóm) sokkal hallgathatóbb, jobb, kellemesebb volt. Még csak nem is a Hivox DAC-omhoz mértem, ami egy másik dimenzió azokhoz képest hallgathatóság terén (is).

    * egy valamire való hangkar önmagában csak 80-100k lett volna használtan

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák