Új hozzászólás Aktív témák

  • Per Degaton

    tag

    Sziasztok!

    Még karácsony előtt, Bodz kolléga ajánlására vettem egy nuPrime uDSD dac-ot a 80 Ohm-os Beyer DT770 fejhallgatómhoz.
    Igencsak bevált, számomra szuperül szól, a fejhallgatót is jól meghajtja, nagyon meg vagyok vele elégedve és ezúton is köszönöm a tanácsot.

    Azonban egy nagyon idegesítő gondom van vele: az utóbbi néhány hétben nekiálltam játékokkal is használni és a játékok nagy részében azt csinálja, hogy véletlenszerű idő után (ami mondjuk 1 és 20 perc között van) egyszerűen megszűnik a hang teljesen és vissza sem jön amíg újra nem indítom a játékot. (A megszűnés ideje előtt viszont tökéletesen szól, nem pattog, akad meg, vagy ilyesmi.)

    Első körben a hardveres dolgokat kizártam, mivel zenével vagy filmekkel sosem csinálja ezt, a foobar, vagy pl a kodi hosszú órákig is megy akár folyamatosan mindenféle gond nélkül.

    Mivel emiatt úgy gondoltam szoftveres a probléma egy csomó mindent kipróbáltam (a rendszer 64 bites Windows 10 és a legfrissebb driver a nuPrime oldaláról):
    - usb energiatakarékossági beállítások kikapcsolása a windows-ban
    - bitmélység és mintavételezés szinte összes kombinációjának kipróbálása
    - bufferméret állítása a legkisebbtől a legnagyobbig
    - kizárólagos használati mód megadása és elvétele a kártya windows beállításaiban
    - alaplapi hangkártya letiltása
    - másik usb 3-as port használata
    - usb 2-es port használata

    De semmi sem segített, random időközönként ugyanúgy megszűnik a hang a játékok nagy részében (de van olyan játék, ahol pl soha. Illetve az alaplapi hangkártyával próbálva továbbra is jól működnek az egyes játékok.)

    Van valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet ez? (Amit a google segítégével találtam azt kb már mindent kipróbáltam.) Iszonyatosan idegesítő mikor az ember végre elkezdene belemerülni a játékba és elmegy a hang...

    Ami most még így írás közben eszembe jutott, hogy esetleg a kábel csinálná ezt? De akkor miért csak játékok közben szűnik meg? Egy 3 méteres Klotz kábelt vettem hozzá, azzal használom, a gyári túl rövid volt.

    Előre is köszönöm és elnézést a kisregényért :D

Új hozzászólás Aktív témák