Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Tulku #54154 üzenetére

    Azért eléggé hordozható, saját táp nélkül is.
    Mi a dolog piaci logikája? A mobiltelefonok zöme ma már OTG USB aljzatú, tehát küldő tápos USB. Ilyesmire lettek tervezve a hordozható USB DAC-ok. A DAP-ok, PMP-között persze egyelőre kevesebb az OTG-képes (ki tudja mi lesz később) de hát minek is? A DAP-ok, PMP-k azért készülnek, hogy már eleve bennük legyen a kategóriájukhoz illő DAC, olyan DAC, amit nem nagyon tudsz árarányosan felülmúlni hordozható USB DAC-kal. Minek a PMP-hez kényelmetlen külső USB DAC, hiszen eleve "külső DAC-ok", mint készüléktípus. A 70-80ezres PMP elvileg kb. olyan szintű DAC-ot és analóg fokozatot tartalmaz, mint a 60ezres Dragonfly. A hordozható USB DAC-ok létjogosultságát éppen az adja, hogy ne kelljen PMP-t venned, hiszen ott az OTG-képes mobilod. Ne kérd számon a Dragonfly-on a PMP-re kapcsolhatóságot, hiszen eleve a PMP feleslegessé tételére, diszkvalifikálására készült. (A PMP-be meg nem feltétlen tesznek OTG USB-t, hiszen éppen arra való, hogy ne kelljen hozzá USB DAC.
    A hordozható USB DAC-ot az a piaci logika hívta életre, hogy OTG-képes mibilodból csinálj minőségibb PMP-t. Nem csak a szifon. Az alsó középkategóriától kezdve a mai mobiloknál alap az OTG, az a feltűnő, ha nincs bennük.
    Ez a piaci logika. Nyilván az igényesebb PMP-t használók nem bánnák, ha azokban is jellemző lenne az OTG USB, és többet kísérletezgethetnének, de nekik egyelőre inkább azt mondja a piac, hogy vegyenek olyan PMP-t, amiben olyan szintű DAC és analóg fokozat van, mint az esetleg hozzákapcsolni szándékozott USB DAC-ban, mert erre való a PMP.
    Szóval eléggé hordozható a Dragonfly, mert a "saját" tápja ott van azokban az OTG-képes mobilokban és számítógépekben, amikhez való kapcsolatra tervezték. Portable szimbiózis.

    Szerk.:
    (#54172) Tulku
    "Tehát a kérdés, hogy mekkora energiát tud kiadni egy telefon usb-n keresztül egy dac-amp meghajtásához?"
    Lásd fentebb. Eleget. Olyanra tervezik a hordozható USB DAC-ot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák