Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz dgyuri0123 #51371 üzenetére

    A bejáratódásnak a készülék szempontjából nincs hullámvölgyi szakasza, az folyamatosan javul ilyenkor. Olyan van, hogy az ember érzi rosszabbnak a javuló hangot. Két (vagy több) okból lehet ez.
    1. A bejáratódással nagyban megnő a készülék informativitása, ergo a rendszer hibáit is jobban megmutatja, mint bejáratlanul.
    2. Van úgy, hogy egy adott rendszer valamely részegységén javítasz, és rosszabbnak érzed a hangot egy darabig, mert megváltoztatja a szinergiaviszonyokat, tónusviszonyokat, hangszínviszonyokat. Ugyanezért a fordítottja is megtörténik néha, rosszabb részegységgel egy darabig jobbnak érezhetni a rendszert, mert a rosszabb részegység esetleg olyan torzítást visz a rendszerbe, vagy olyan információt nyom el.

    Most alapvetően ott tartasz, hogy a bejáratódással természetesebb, színezetlenebb, semlegesebb hangúvá váló részegység miatt kevésbé érzed fényesnek, (hang)színesnek a hangot. Egy darabig. Aztán felismered, hogy jobb így, színezetlenebbül - illetve nem biztos, hogy felismered, mert most már nem tudod visszabejáratlanítani a készüléket a fémesebb, információtlanabb hangjához. De, hacsak közben a készülék nem hibásodott meg, biztos lehetsz benne, hogy a hiba benned-bennetek és/vagy a szinergiában van, nem a DAC bejáratódásában.

    Na de nem akarok hifiről általábant itt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák