Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    Ismét jó kis találkozón vagyunk túl; leírnám röviden a tapasztalataimat:

    Magam a DACtron v5.0-t (ISL28227 OPÁ-kal) és a CompositeAmp v3.0-t (OPA1662 + TPA6120-al, kis ALPS potival) vittem el, ez volt egyfajta alapvonal számomra. A fejesemet nem hoztam haza, így kölcsön DT770 PRO-val, majd "csillogóspántú" HD600-al teszteltem.
    Nyilván egy ilyen környezetben, limitált idő alatt csak futó tapasztalatot lehet szerezni, olyan finom különbségtételre, amilyen pl. két "jó" OPA között van, nincs mód, viszont ez is elég lehet egy körülbelül helyes ítéletre...

    Vodkaboy22 DI-boxát - ezekkel a trafókkal - a DACtron és a CompositeAmp közé kötve hallgattam DT770 Pro-ról - amely fejes hangja számomra mélyben vékonyka. A trafó kicsi basszust adott a hanghoz, így már egyensúlyban volt a DT770 hanja, közép-magasban viszont teljesen "átlátszónak" hallottam. Mélye is kiváló, megfogott. Lehet, hogy a jövőben beszerzek egyet... :) Gratula ehhez a cucchoz!

    Utána következett ez a rendszer, amelyben egy eBay-es DAC teljesít (nem az, amelyikről blogbejegyzés készült, hanem egy pirospaneles). Jó hangja volt, minden bizonnyal szívesen hallgatnám hosszan is, ám szerintem a DAC szűk keresztmetszet lehet. Nem volt olyan tiszta, sima hangja, amilyen a jobb csöveseknek. Viszont - bár emlékezetből nem lehet 100%-ra megmondani - jobb volt, mint amit a Wima MKS4 csatolókondival szerelt cuccok szoktak nyújtani, vagyis a csatolás (is) jól sikerült.

    Korg DA-DAC-100m: Hűha! 65k-ért meg pláne. Külső erősítővel még jobb, a beépített "forszírozós" hangú, de a DAC-nak is van egy kicsi ilyen karaktere; viszont összeszedett, nagy információáteresztő képességű eszköz. Kár, hogy a nagytesójára nem nyomultam rá jobban, így végül elszalasztottam.

    Audio Probe SPARTAN A + Sense V1: Simán ki lennék békülve ezzel a lánccal is.

    zatom fórumtárs AD1865 DAC-ja és csöves erősítője: Ez a DAC nagyon jó! Nem csodálkoztam nagyon, hiszen ki van tömve Salas tápakkal. :) Hájend. A kis csövi is szépen zenélt, de ehhez a DAC-hoz több kell, hogy hallhatóvá váljon, mit tud. (Ennek a továbbfejlesztéséről van szó.) Kíváncsi leszek a most készülő AD1862-esre!

    Abdallo fórumtárs Audio-GD Ref. 5.2 + Audio-GD NFB-1AMP + szimmetrikusra kábelezett Hifiman HE-560 lánca: Ez valóban referencia lánc. A DAC-ot a tulajdonos összehallgatta a DACtron-nal annak aszimmetrikus RCA kijáratán keresztül és a AudioGD jobbnak bizonyult. Hiszek neki. :) Én nem hasonlítottam össze, csak a láncot hallgattam meg a referencia zenéimmel röviden és nem tudok belekötni, a basszus is jól megfogott ésd erőteljes volt, a háttér tiszta és csendes, "fekete", a hangja sima és részletes. Ezt a láncot hallgatni kell, nem emelgetni...

    [ Szerkesztve ]

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák