Új hozzászólás Aktív témák

  • EQMontoya

    veterán

    válasz bkercso #46324 üzenetére

    Az USB kapcsolat hasonlóan kétirányú, mint mondjuk egy TCP fölé ültetett streaming. Átmegy valamennyi adat, valamilyen ellenőrző összeggel, a túloldal meg visszaszól, hogy meggyütt (annyi bájt jött) és faszányos (stimmel az ellenőrző összeg)
    Ugyan a kommunikáció kétirányú, de vissza irányban ilyenkor jóval kevesebb adat megy.
    Mivel a kommunikáció half-duplex (host dönti el, hogy épp melyik irányba mászik a bit), ezért ez itt azt jelenti, hogy az átvitelből minimálisat fog elvenni az a néhány ack csomag.
    Ez alapból kizárja az 1/0 hibákat, mert akkor az összeg lesz hibás, és retransmission következik be. Pont, mint a TCP-nél.

    És most jön a lényeg. Abban a szerencsétlen nyomorék DACban van buffer. Ezt a bufferelést állítod be a foobarban pl. És whoila, az USB-n olyan jitter lehet, hogy két adatcsomag között kimehetek fogatmosni, akkor sincs gáz, amennyiben a buffer mérete bőven nagyobb, mint amennyi ideig a jitter miatt nem jön adat, akkor ebből semmit nem veszünk észre, mert DAC abból a bufferből olvasgat, amit Ő pár centiről ér el. Hogy odáig hogy ment a digitális adat, az tökmindegy. :)

    Same rules apply!

Új hozzászólás Aktív témák