Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    válasz dgyuri0123 #41225 üzenetére

    Valamit félre érthettél, de jó szándékból mondom. :) Nem mondta, hogy egy 80-120e Ft közötti terméket nem fejlesztett volna senki. De nyilván hamarabb megállt a próbálgatás. Megtervezni papíron nem olyan nehéz ezeket, csak aztán amikor kipróbálják, elsőre valszeg nem fogja hozni azt amit elvártak tőle, pláne, ha az elvárás a fél millás kategória. Ha az elvárás csak a 100k-s kategória, akkor hamarabb megvannak, nem ölnek bele több időt.
    Ugyan ez igaz a tápokra is. És nem csak a külső dugasztápra értendő ez, amit esetedben a 230V és a DAC közé teszel, hanem a táp folytatódik a készüléken belül, hisz a példánál maradva nem 15V-ról működik minden alkatrész a DA-300-on belül, hanem elő kell álltani a megfelelő pozitív és negatív feszültségeket a különböző fokozatoknak. És szerintem ebben van a lényeg, hisz lehet a külső tápot cserélgetni, valamit számít (Bodz erről írt is, e topikban) de a belső táphálózat még mindig csak annyit ér, amennyi fejlesztést kapott a 100 ezres kategória eléréséhez. Sőt ebben még jó is a Denon, mert sok készülék jóval szerényebb/szegényebb (néha pofátlanul), hasonló árért...
    Tehát egy dolog a terv. Másik dolog a próbálgatás, csiszolgatás, ez sok idő. Harmadik összetevő pedig a végső alkatrészek minősége (melyek közül a jók ára szintén tartalmazza a maguk fejlesztését, pl. jó elkók). (Utolsó pedig a körítés, megjelenés, marketing, stb.)

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák