Új hozzászólás Aktív témák

  • szilu7

    senior tag

    Sziasztok!
    Nálam van néhány napja Fapaciéktól egy Zero DAC. Ezúton is köszönöm a lehetőséget! :R
    Nincs nagy tapasztalatom még a témában, de azért pár gondolatot megosztanék. Eddig egy Fiio E7-et és egy Prodigy HD2-t használtam, meg persze alaplapi csodákat. :D
    A Zerot először egy M-Audio AV 40 aktív monitorral hallgattam (eddig Prodigy HD2-vel ment) preampként. Az első, ami feltűnt, hogy a Zero jóval dinamikusabb, fürgébb, lendületesebb. Klasszikus zenénél előjöttek részletek, főleg a közép és magas tartományban. Nagyon élvezetes párosítás.
    A fejes erősítő részét eddig az M-Audio Q40-emmel próbáltam. A pörgés és a lendület itt is megvan. Viszont az M-Audio fejes ezzel a párosítással végképp nem való klasszikus zenére. Ellenben rock és metál stílusokkal nekem nagyon tetszett. Kemény és dinamikus.
    Viszont az erősítő része egy kicsit elbizonytalanított. A fejesem 62 ohmos. A Zerot Foobar és Wasapi segítségével hallgattam, a Foobaron max. hangerővel (0 dB). A potméter már 9-10 óránál kb. minden zenémnél a maximumot hozza hangerőben, amit még elviselek, és kb. 8 óranál ideális. A poti elején csak a bal szól, aztán megjön a jobb, és nagyon finoman kell állítani. Ha üresben feltekerem, akkor 9 óránál hallható zaja van. Zene közben nem igazán érzékeltem. Ez természetes? Vagy nem való ehhez a fejeshez? Én ezzel a fejessel, illetve az egy hét múlva érkező AD700-zammal szeretném használni, amihez elvileg még kevesebb erősítés kell. Addig is holnap Ati3120-szal megnézzük az ő AD700-ával, illetve szerdán kapok még kölcsön egy AKG K701-et, és egy Aune DAC-ot.
    Szóval összességében a DAC része nagyon pozitív benyomást tett rám, azonban az erősítő részével bizonytalan vagyok. Egyébként csak USB-ről próbáltam, normál kábellel. :D
    Remélem tudtok valami okosat mondani a kérdéseimre! :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák