Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz dudika10 #31275 üzenetére

    Azért szerintem páran támogatnak is ebben ;)

    De legyünk szőrszál hasogatóak. Azért sok mindent lehet kompenzálni egy fejesnél ha tényleg ismerjük a hibáit, de ezt nehéz egy gyári rendszerrel, mert ott nem igazán lehet "hangolni" az erősítőn kulcsfontosságú alkatrészek cseréjével vagy felépítés módosításával, de akkor is lehet passzív szűrőket pakolni a fejes és az erősítő közé ami persze szükség állapot és elég két esélyes dolog viszont működhet.
    Persze félreértés ne essék legprofibb hangolással se lehet sajnos egy DT770-ből LCD2 hangot kicsalni. :O Még megközelíteni se lehet.
    Persze sokat lehet javítani. Pl ott van a lábascsövesem esete (ala szörny) amikor kölcsön adta fatyu a yamaha HP-1et hozzá még távolról se volt értékelhető a két eszköz közös műve, de két hét vacakolás meghozta az eredményét és most már büszke párost alkotnak. De itt sincs arról szó hogy egy átlagos fejesből átlag felettit, 2000%-osat csinál az ember azzal amit alá pakol, hanem csak az hogy a kihozzuk a fejes 100%-kát a 20% helyett. :R
    Ilyen értelemben lehet javítani nagyon is sokat egy fejes hangzásán szinergiával, hozzáillő rendszer találásával, de ez nem fog jobbá tenni egy fejest se, csak egy amúgy is kiváló fejes ki tudja adni azt amiért kiváló.
    Sokszor ezt megtudjuk tenni 1szerűen sokszor mintha lehetetlen lenne. Lehet hogy egy teló egy jó fejessel már szinergikus és összeillik és lehet hogy egy fél millás rendszer sehogy se illik ugyan ahhoz a fejeshez ami így mobilról jobban szól. :K

    [ Szerkesztve ]

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák