Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz Jim Tonic #31248 üzenetére

    Elfogadom de akkor is ha ez előtt nem kifejezetten villamosmérnökit tanultál sajnos még igaz lehet az miszerint nem vagy minimális értesz a dac-oc és hasonló elektronikák "életéhez". Ez világosan látszik a hozzászólásaidból :R Hidd el a dac-ok belsője és a mérés összeegyeztetése a hallással nagyon nagyon bonyolult. Konkrétan még nincs olyan eszközünk se amivel szimulálni lehetne az emberi hallást. :(((

    Hidd el feljebb azon kollegák akik azt írták hogy egy alaplapi megoldást zajszintben egy külső 1500ft-os darab messze überelhet nagyon is komoly volt. És még nem beszéltünk arról, hogy hangban egy "vacak" PCM2704 usb-ről táplálva pár 1szerű opa-kkal megtámogatva stab ic-vel pár kondival jobb hangot produkál mint egy "csúcs" alaplapi.
    (tapasztalat... pl ott van bkercso kisDAC card-ja az pont ilyen felépítéssel rendelkezik van is egy nálam. Alaplapom egy FM2+-os ALC887-el. Holnap kipróbálhatom, de nem jósolok túl sok jót neki, de van egy xonar u3-mam is azt is bele lehet venni a képletbe. Arról viszont annyit tudok mondani hogy egy nagyon jó alaplapi csodával szerelt MSI GT-735-ös laptop mellé használtam mivel annak csoda beépítettjét jócskán porba tiporta a vacak u3-mas és hol vagyok már egy u3-mastól... )

    Hidd el jó tanácsok fognak következni mert én is így indultam:
    - Ne fogadj el minden netes csoda "mérést"!
    - Fórumon tényleg tapasztalt szavát vedd csak figyelembe és azt is csak úgy hogy tényleg érted mit is ír!
    - Olvass sok jó cikket! BME IP-vel tudsz olvasni sokat www.sciencedirect.com-on. Itt is jó olvasgatni
    DAC digit részről pár alap dolog
    Transzformátorokról és jelfogadásról érdekesség
    - De a legtutibb egy komplett nagy könyv elolvasása lenne. Pl Morgan Jones Valve Amplifiers (fele nem csöves erősítőkről szól hanem alkatrészekről, torzításokról, mérésekről, tápokról, általánosságban erősítőkről, terhelésekről stb stb )
    :R

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák